Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Marze 

všechny recenze uživatele

Strašení a mateřství.Když to ve filmu zabafá a já se jako divák zasměji, je něco špatně. Možná špatně vybudovaný svět příběhu, tupá zápletka a snadno zapomenutelné postavy. Hlavně ale nedostatek kreativity a inovace staré značky. jak exhumovaná mrtvola. Vidíme několik nesourodých zvratů, postavy občas jednají směšně a závěr je uspěchaný. Jde o dějově standartní šablonovitý horror o bubákovy , který straší v rodinném domě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Slibuji, že budete v bezpečí!" No jistě! Děti jsou neposlušní spratkové, matka husa a strašidlo se zjevuje s takovým randálem, že už snad chybí jen výstřel z děla. Klasický současný nepodařený horor s duchem, kde je, jak trend velí, místo napětí a dusné atmosféry spousta ubohých lekaček, co vyděsí jen malé děti. Vzhledem k tomu, že zdejší přízrak není poltergeist, tak smysl padajícího nádobí ohlašující jeho přítomnost mi uniká... Hvězda za bouři a druhá za místy příjemný vizuál. Jinak mizerné, trapné, nestrašidelné a snadno zapomenutelné. Já věděl, že na tohle do kina rozhodně ne. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu pán duchovný, ktorý sa raz stretol s akousi bábkou. V tomto prípade je to akosi nelogické, nechcem spoilerovať, ale je to tak. Stretol. A potom? Plačúca žena, je kvalitný zdroj strašidelnej ´´zábavy´´ a má svoje plusy. Tie ale niesu až tak plusové. Ide síce o zatiaľ najlepší tohtoročný kinoprírastok do tohoto žánru, ale berte to ako karhanie a nie chválu. Chcete sa ale naozaj báť pri slzách tejto nešťastnej matky? Odporúčam radšej atmosférický a naozaj mrazivý LA MALDICIÓN DE LA LLORONA ( 1963 ). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To si tak člověk najde v zalíbení v hororech a postupně jej otupí do té míry, že už vůbec nefungují. V určitém bodě na ně budu muset přestat koukat (minimálně omezit všechny tyhle rychlokvaškové spin-offy), patrně už potom, co mě zklame třetí Conjuring...stále si totiž stojím za tím, že jako James Wan to nikdo nenatočí. Což je i případ Michaela Chavese, jež nám natočil naprosto zaměnitelný lekačkový horor, který vydělal kupu peněz, vyděsil pár puberťaček a potěšil pár lidí v Mexiku. Nic víc a nic míň. 55%. PS : Spojitost s Conjuring univerzem pochopitelně 0 (Tony Amendola). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny základ tohto hororu je presne podľa osvedčenej šablóny mnohých iných - spokojná rodinka, stane sa nešťastie, strašenie inej rodinky so zameraním na deti, neohrozený vydedený kňaz pracujúci na hrane viery a vedy.... Inak človek až žasne, kam všade sa bábika Annabelle už dostala. Krátke cameo jej patrí aj tu v tomto prípade. No... možno je to všetko nejak prepojené a na konci za pár rokov príde grandiózny posledný diel o tejto strašidelnej bábike kde sa konečne odhalí, kam všade siahali jej škaredé strašidelné prstíky. Bolo mi z toho na smiech. To ale nebol najväčší problém. Ten spočíva hlavne v uťahanosti nosných hororových scén, kde sa napätie toľko napína a prepína, až napokon tieto hororové scénky začnú nudiť, pričom túto nudu nezaženie ani to, keď sa konečne ten bubák objaví. Maska sa mi ale páčila. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1986 v Buffalu v okolí San Antonia, žena jménem Juana Marie Leij po několika letech utrpení z manželem, vzala svých 7 dětí a rozhodla se je utopit v temných vodách Buffalo Bayou. Nepřežily dvě děti, při výslechu tvrdila že neměla na vybranou, že její manžel byl agresivní vůči ni a dětem, a taky prohlásila že je sama La Llorona. (ARI50)
  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Za několik desítek let bylo zaznamenáno několik příběhu smrtí děti se spojitostí La Llorona (Plačící žena). (ARI50)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama