Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Inu, začínaj nám ty horory z Conjuring universa těžce tuctovatět a i přes slušně produkční kvality jim chybí něco, co by dokázalo alespoň trochu překvapit. La Llorona je tuctovka, která diváka neurazí, protože takový ten základ pro dobrý horor to má, ale zároveň si divák sem tam zívne, protože tohle už viděl prostě stokrát. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem psal, že jeden filmový vzorec je vyčpělý. A pokud bude brát čistě Conjuring Universum, tak tohle je již šestý film. A tenhle koktejl na mě pořád funguje. Nevím čím to, ale ingredience Wana, které namíchal přes asi sedmi lety působí skvěle dodnes. Atmosféru tyhle filmy mají, jiné jsou děsivé víc, u některých je více humoru. Ale atmosféra se jim upřít nedá. I když už to nepíše Wan, tak je rukopis místy patrný. La Llorona na nic nečeká a hned rozehrává příběh o další rodině, které postihne zlo. Vazba na Conjuring Univers je malinká, ale potěší. Mě se tenhle spin-off líbil více než první Annabelle (2014), i když je možná porce strachu srovnatelná. Make-up démona odfláklý není, ale u Nun a tedy Valaka je to jiná úroveň. Za mě bych řekl ok. Lehký nadprůměr, který nedělá ostudu Universu, ale kvalit samotných Wanových filmů nedosahuje. (70 %) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To si tak člověk najde v zalíbení v hororech a postupně jej otupí do té míry, že už vůbec nefungují. V určitém bodě na ně budu muset přestat koukat (minimálně omezit všechny tyhle rychlokvaškové spin-offy), patrně už potom, co mě zklame třetí Conjuring...stále si totiž stojím za tím, že jako James Wan to nikdo nenatočí. Což je i případ Michaela Chavese, jež nám natočil naprosto zaměnitelný lekačkový horor, který vydělal kupu peněz, vyděsil pár puberťaček a potěšil pár lidí v Mexiku. Nic víc a nic míň. 55%. PS : Spojitost s Conjuring univerzem pochopitelně 0 (Tony Amendola). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak to bola šablóna šablón. Ultra tuctový horor, ktorý nemáte šancu udržať v hlave. Veľa hlučných lakačiek dojem nezachráni. Veľmi, ale naozaj veľmi okrajový dielok z veľkej skladačky Conjuring. 5-7 rokov dozadu by ste si mohli pridať jednu hviezdu dozadu, ale dnes už takto málo snahy neobstojí. Túžime po filmoch, ktoré žáner skvalitnia, obohatia. Ako napríklad práve Conjuring alebo Děsivé dědictví. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Slibuji, že budete v bezpečí!" No jistě! Děti jsou neposlušní spratkové, matka husa a strašidlo se zjevuje s takovým randálem, že už snad chybí jen výstřel z děla. Klasický současný nepodařený horor s duchem, kde je, jak trend velí, místo napětí a dusné atmosféry spousta ubohých lekaček, co vyděsí jen malé děti. Vzhledem k tomu, že zdejší přízrak není poltergeist, tak smysl padajícího nádobí ohlašující jeho přítomnost mi uniká... Hvězda za bouři a druhá za místy příjemný vizuál. Jinak mizerné, trapné, nestrašidelné a snadno zapomenutelné. Já věděl, že na tohle do kina rozhodně ne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení skončilo v listopadu 2017, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama