Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer 2
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (1)

Poslední království (2015) 

Velice kvalitní historické drama z nádherného období Vikingů. Seriál Vikingové sice nesleduji, ale tohle mě zaujalo nejen proto, že je to inspirováno rozsáhlou knižní ságou (zatím se mi to číst nechce) a točí to BBC - a jak jinak, než zatraceně dobře, nákladně a působivě. Poslední království je sice dalším seriálem s hafo postav, jejichž jména si nepamatuju, ale zároveň mě taky bavilo mnohem víc, než třeba GoT, která mi při vší své nekonečnosti už občas začíná lézt na nervy. Seriál si prodloužení pro druhou sérii rozhodně zasloužil, protože má bohatou, filmovou výpravu, fantastickou, místy až nechutně nepříjemnou atmosférou, perfektním scénářem a skvělým obsazením. Je to drsné, brutální, nádherně se na to kouká, má to Iana Harta a slušnou hudbu... v letošním roce je to rozhodně nejlepší historický seriál a možná, že nejen letos. Nevím, jak ostatní, ale já se velmi těším na pokračování, protože tahle ohromná pecka si to vážně zaslouží. 90%. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama