Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pre mna sklamanie, nechala som sa nahypovat trailerom, kdezto film so svojimi 112 minutami zdaleka taky rychly nie je. Dialogy pripominaju Tarantinove filmy, co pre mna nie je tak uplne plus. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Výborná audiovizuální stránka, perfektně sestříhaný do rytmu vybraných tracků. Přesto mam pocit neúplnosti. Dvě akční scény jsem si vychutnal, a to je vše. Jinde se předvede totiž Baby Driver jen okrajově, chvilkově. Pěší naháněčka a úvodní se Subaru jsou skutečně skvostný. Elgort je celkem fajn chlapík, bavil mě i s improvizací, Kevin Spacey hláškuje a hraje královsky, účast Bernthala potěšila i když byla chvilková, Joe Hamm si krade scény pro sebe, Lily James je moc pěkná, Jamie Foxx výraznej zmrd, kterej to občas okoření taky slušnou hláškou a u scén se starým pánem jsem se bavil. Je to dost muzikálové a jelikož nemám žánrové mantinely, soundtrack jsem si užil, ačkoliv mi zde prostě chybí nějakej výraznější hit. Akce je solidně nasnímaná, jen občas se stane, že se střihne přes osu a některé drifty bych si přál vidět z jiného kamerového úhlu. Překvapilo a potěšilo mne, že film je dost nelineární a vývoj příběhu byl dost nepředvídatelnej. Konec férovej, i mladej si svoje odkroutí. Nejvíce mi vadila některá samoúčelnost scén (dvě rudé auta vedle sebe, respawnutí Dodge, bo policajt co si potřebuje odskočit na toaletu), na druhou stranu mi udělala radost interakce s okolím a celkově kulisa, kdy lidi něco dělaj/bo mluví na sebe na ulici. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Svižná, energická a nápaditá podívaná nepostrádající spád. Tedy alespoň ve svých úvodních minutách. Jak již bylo trefně zmíněno, tak se v podstatě jedná o "teen verzi" Refnovýho Drive. Pravda, trochu kacířské přirovnání, protože se od sebe krapet liší, ale i tak Baby Driver nešahá Drive po kotníky. Baby Driver je ve výsledku jen nablýskané pozlátko na povrchu, ale uvnitř cosi chybí. Navíc se hraje rádoby na city docela okatou sentimentalitou. K blížícímu se konci už bylo akčnosti až přehršel a onen slibný rozjezd byl tak dravě uzemněn. Ve finále divák nedostane nic navíc, jen popcornovou jednohubku, která zcela uspokojí spíše méně náročné. Ale proti tomu nelze samozřejmě nic namítnout, jen bych čekal v konečném výsledku něco jiného, než mi bylo zpočátku naservírováno. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Není to asi film, který by divákovi něco dal. Dějově je to opravdu strašně jednoduché. Ale takhle zábavný a po stránce postav sympatický akčňák jsem letos ještě neviděl. Spojení komedie a heist krimi, podpořené skvělým audiovizuálem, sázející jednu stylově sestříhanou akční scénu za druhou a ještě navíc podbarvené parádní muzikou. V tom filmu prostě funguje všechno, včetně romantické linky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film rytmicky poskladaný z coolových pesničiek do celku, ktorému nejde odolať. Ak by sa niekto pýtal na najletnejší snímok posledných rokov ( ba možno aj viac ), odpoveď by bola jednoznačná. Podľa môjho gusta síce chýba nejaké to korenie naviac, ale chuť to tým nestráca. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ten kluk se mi nelíbil. Až na určitý výjimky (Andrew Garfield, Zac Efron, Robert Pattison, ...) nemám rád tyhlecty hezouncký "pretty boy" tvářičky, proto jsem se bál, že to i trochu ovlivní konečný dojem z filmu. Ale bylo to v pohodě. Baby Driver je zábavná jízda (doslova), s parádním smyslem pro rytmus, s čímž souvisí i dost pěkný soundtrack. Baby si se svými nadupanými dovednostmi může klidně střihnout honičku s Goslingem z "Drive", nebo i s takovým Jasonem Bournem. Chvilku jsem se bál, že film bude celou dobu jen easy peasy oddychovou pohodičkou, nicméně nějakého toho napětí se tu nakonec dočkáme také. Ke konci se však některé postavy chovaly zcela iracionálně a nelogicky, mnohdy asi kvůli odsýpání zápletky, plus vlastně jsem doufal, že závěrečnou sekvenci bude mít Wright ještě víc okořeněnou a nadupanou, což mě po jeho předchozích snímcích trochu mrzí. Baby Driver je ale i tak zábavná a hezky natočená podívaná, kterou mě tvrce mého zbožňovaného Hot Fuzzu nezklamal. Slabší 4* ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Výtečná záležitost. Tak hustá a napjatá atmosféra se hodně těžko buduje a ttady to jde lehce a uvěřitelně, V jednu chvíli mě způsob vyprávění ohromil natolik, že jsem se ani nepohla. Škoda toho konce. Zbytečný nátlak na akci a neuvěřitelné chování některých postav. Jinak by to byl plný počet. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké... Chybí větší zápletka. Hudba a honičky dobré, ale jinak nic moc. Dalo by se to udělat lépe. Nevyužité zápletky... A ten konec! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomuto filmu konečně dokopal a musím říct, že příjemné překvapení. Z počátku mi vadila hudba a hlavní představitel, ale zvykl jsem si na ně a už to bylo ok. Akce je zde suprová a je jí opravdu hodně. Příběh je pěkný a nenudí. Za mě 90% :) ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Už uvodní představení Babyho v autě když čeká na zbytek postav při vloupačce mi naznačil, že tohle bude trošku pozérský film u kterého nějaké motivace a příběh nebudou důležité. Pro mě je tohle prázdná nuda - tedy v případě, že se nejezdí rychle autem. Srovnání s Drive je podle mě mimo, Bejby driver je pro jiné publikum, v jiném tónu a s lepší hlavní postavou.. sorry jako.. Baby je postava, která mi byla absolutně volná. Edgar Wright je technicky očividně velmi schopný, ale vdechnout postavám a příběhu život by se fakt hodilo. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Co z toho, když si můžu zapnout Grand Theft Auto, Mafii nebo třeba Need for Speed a s lepší hudbou na pozadí snadno udělat lepší a pro mě více osobní loupež a honičku s policií? Bezduchý heist movie, prvně se snažící mít osobnost á la Archer a upozornit na tinnitus, ale v závěru ho zcela ignorující. Závěr byl pak zcela komicky vypadající a jako kdyby vystřižený z nějakého komiksového animáku. Kdyby to byl debut nějakého neznámého režiséra, asi bych hodnotil výše, ale tohle je Edgar Wright. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Odľahčené, skoro až romantické road/fast movie o mladíkový, ktorý to vie pekelne za volantom. Mentorom mu je geniálny Kevin Spacey, ktorý sa dostane do skupiny ľudí, do ktorej rozhodne nepatrí. Edgar to pojal veľmi štýlovo s parádnym hudobným doprovodom (dosť podobne ako v GotG). Ale to sa mi páčilo asi najviac. Filmu troľku chýba výbušné napätie a po parádnom úvode s červeným Diablom Subarum, príde už len jedno kratučké s ozajstným Diablom od Dodge-u. Ale tým to končí a už len sadáme do obyčajných áut aj koľají u filmu. A to trošku uberá na celkovej kvalite filmu. Inak pohodové pozretie akčnejšieho romantického filmu. 75% - 4* ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Děj a postavy se tu podřizují našlapané soundtrackem řízené akci. Už jen za úvodní scénu ty 4* bezostyšně dám. // KVIFF 52 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá, byť nesmírně natahovaná a v druhé půli už trochu nezajímavá tuctová kriminálka, ve které je sice potenciál, díru do světa s ní ale Edgar Wright neudělal. Jako pokus dobré ale revoluce se nekoná. [70%] ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Za mě největší překvapení Filmového víkend 2017. Moc dobře odehraná a odvyprávěná komedie, které to kazí pouze Debora. Těžko říct, zda to byla otravně napsaná postava, nebo to prostě Lily James otravně zahrála, ale postava to byla fakt na facku. Kevin Spacey se taky moc nepředvedl, vlastně si jen z House of Cards odskočil vydělat nějaké peníze bokem a zapomněl, že hraje jinou roli. Za to Ansel Elgort překvapil. Zatím jsem ho zaznamenala pouze ve Fault in Our Stars a je vidět že se herecky vyvíjí dobrým směrem. Dávám 5*, i když se obávám, že bych tomu normálně napálila pouze 4*. O tu pátou hvězdu se asi postarala atmosféra letního kina, která filmům pomáhá opravdu hodně. (Artuš se nepočítá, tomu byl nemohlo ani nakopnutí zlatou klapkou). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Teda, jsem šokován. Taková debilita se z toho filmu vyklubala. Mělo jít o odpočinkový "vodvaz" a vyklubala se z toho neskutečná nuda a posléze naprostý nesmysl. Ze začátku filmu, a pěkně dlouho, čekáte, až se začne něco dít, stále se neděje nic zvláštní, pátr řvoucí nezáživné asi hudby a ježdění v autě, předvádějící řidičské umění hlavní postavy, která se ale chová dost letargicky a ani s ní nesoucítíte, ani vám jí není líto, je vám prostě ukradená a s očima upřenýma na dítě s plastovými brýlemi na plátně vzpomínáte na Ryana Goslinga za tikotu Cliffa Martineze. Že Kevin Spacey musí brát i velmi pochybné filmy už víme, ale i Jamie Foxx? Tak do poloviny filmu jde o nudu a dost očekávatelné zvraty, pak se ale uděje zvrat a postavy se začnou chovat nesmyslně, nesmrtelně, idiotsky a vám se nechce věřit, že by Edgaru Wrightovi až takhle brutálně hráblo a tohle vyplodil a udal do výrobního procesu. Konec je úplná hovadina. A to nemluvím o množství zbytečných smrtí a být studiem, dám nějaké odškodnění všem členům policejního sboru NY za to, jaké blby a kuřata na odstřel z nich ve filmu dělá. Nejprve jsem tedy něco očekával, že se nějak po práci zabavím a trochu odpočinu mozku bez velkých filmových ambicí (dobré ***). Pak jsem se ale začal dost nudit a doufal ve změnu (**) a pak se to zvrhlo v úplně nesmyslnou béčkovou akční hovadinu s adorací mladého kriminálníka a naprosto vymaštěné husy (*) a z kina jsem po dlouhé době odcházel naštvaný na ztráty času. Hodně slabý odvar Drive. Těžká zbytečnost. Hodně. Moc. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička tohoto roku v rámci krimi žánru prošpikovaného zábavnými momenty. Wright si již udělal známé jméno ve Velké Británii (na Jednotku příliš rychlého nasazení se svým typickým anglickým humorem nedám dopustit), ale prorazit v Hollywoodu ? To mi přijde jako daleko těžší úkol, který se mu ale povedl bez sebemenších zaváhání na jedničku. Když k tomu připočtu fakt, že do filmu je zakompována hudba stylem, že bez ní by to prostě nešlo, tak to je jasná ukázka mistrnné práce všech lidí podílejících se na tomto snímku. Bez hudby by to doopravdy nešlo, má to švih a spád, hrajou se samé pecky (v něčem mi to připomíná Strážce galaxie, kde je hudba taktéž dost stěžejním bodem). Profláklé herecké tváře tomu jen pomohly, každá postava byla rozpracována do detailu, na nikoho se nezapomnělo. Asi bych ocenil nejvíce Foxxe s Hammem, kteří svými charaktery film posunovaly na úplně jiný level. Honičky bych zařadil mezi to nejlepší v žánru, nápaditost a propojování příběhových linek je na samotném vrcholu, krvavé překvapivé momenty také potěší. Hutný závěr byla fakticky nářez. Nevím jak vy, ale já jsem spokojený, skoro až v úžasu. Režiséra ve stylu Tarantino & Rodriguez jsme tady dlouho neměli. Baby driver si odnáší 90 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velká parádička. Skloubit geniálně hudební složku filmu s obrazovou, to dokáže jen vizionář, jakým je právě Wright. Když chcete vzít holku do kina na trochu romantický skoro muzikál, ale zároveň si chcete užít trochu toho střílení, aut a drsnejch kluků. Prostě ideální kombinace pro všechny. Jasně je to scenáristicky místy trochu shit, ale už jen to, že jsem se původně na tento film netěšil, a vlastně jsem ho zkouknul na popud, tak milé překvápko. 80% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej akčňák. Samá honička, sem tam střílení a několik povedených hlášek. Celkově se jedná o svižný film, který ani při téměř dvouhodinové stopáži nenudí a odsýpá. K pěknému vizuálu navíc dopomáhá velmi dobrá parta herců a v neposlední řadě je nutno vyzdvihnout hudbu, která se hlavně k pálení gum náramně hodí. ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama