Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 1
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (376)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odvrácená strana superhrdinství (ala Watchmen) aneb Justice League pro starší a pokročilé. A taky splněný sen Marka Prchala a všech bezcharakterních Pí(č)áRistů, jejichž prací je dělat před veřejností z psychopatů, zvrhlíků, podvodníků a neschopných zoufalců idoly hodné zbožňování. Fantastický námět plný nápadů a přesahů do reality, nekompromisní zvraty, skvělí herci (Antony Starr z Banshee je jako "zlý Superman" úplně skvostný) a brilantní našlápnutí k druhé sérii. Rozhodně jedna z nejlepších letošních seriálových novinek. S01: 90 %; S02: 70 %; S03: 80 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snaha vypustit do světa kontroverzního superhrdinu už tu byla nesčetněkrát, ale pokud mě paměť neklame, tak to nikdy nebyl sebestředný hajzl, pro nějž bylo pomáhání lidem jen nutným zlem vylepšující jeho PR. A tady je v zájmovém kroužku podobných parchantů hned několik a nechávají se řídit kariéristickou a mocichtivou potvorou. Proti nim stojí sebranka žoldáků a jeden ňouma, kteří mají k ideálu také daleko, ale když už nic, přišli alespoň s nejujetějším nápadem, jak oddělat zdánlivě nezničitelného supráka. Asi nejoriginálnější žánrovka vůbec, která se s ničím nesere a nejde daleko jak pro nadávku toho nejhrubšího kalibru, tak pro vypálené bulvy či utrhané končetiny. Ennisův rukopis je znát i tady, takže není nouze o smysluplné dialogy a parádně napsané postavy, které vzdor výše zmíněnému nejsou zase tak černobílé, jak se může zdát. Jedním slovem pecka se spoustou nezapomenutelných scének, která, doufám, neskončí jen u dvou řad. 100% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon se toho nebál, přišel se zajímavým příběhem podle komiksu, přenesl tento děj na filmové plátno a výsledek se fakticky povedl. Na každém kroku z toho sálá ten tučný rozpočet, jenž byl do seriálu napumpován.....po stránce audiovizuální bez chybičky, skoro až na filmové úrovni. Co ale musím vyzdvihnout, tak to jednoznačně zacházení s postavami. Žádné ploché figurky na šachovnici, které si odříkají své repliky....vůbec....vývoji každé jednotlivé postavy zde byla věnována slušná minutová stopáž a v konečném součtu jste si zúčastněné rozdělili na dvě kategorie....nesnáším a přirostl k srdci. Někdy totiž ve filmech existuje ještě třetí možnost, a to.....je mi ta postavička absolutně ukradená. A pokud si tuto třetí variantu během sledování snímku ve své mysli vytvoříte, tak je s filmem něco špatně. Základní premisa ohledně oné suprácké "Sedmičky" a firmy, jež je v zásadě vlastní a nakládá s nimi k vlastnímu užitku nesmírně zajímavě podaná. Jednotlivé charaktery této sedmičlenné superhrdinské party rozmanité, přesto až na jednu výjimku se vám každý svým chováním zhnusí (tady jednoznačně vede Evil Superman alias Homelander, který mě svým uhrančivým pohledem a démonickým jednáním fakticky překvapil......brilantně se této role ujal Anthony Starr). Co se týče těch "kladných" osob z druhé strany barikády, tak tam si to jednoznačně vodil s tím silným přízvukem Karl Urban coby Billy Řezník...........Příběh taktéž silný v mnoha momentech (scéna s pasažéry letadla, cliffhanger závěrečného dílu). A ten vizuál a kamerová kompozice jednotlivých záběrů......lahůdková záležitost. Tak rozdílné od nějakého Marvelu (vulgarismy, nahota, časté GORE scény), ale přesto to na diváka má daleko drtivější emocionální dopad a často to slouží k zamyšlení (ne jen prostě na odreagování). Dost mi to v mnohém připomnělo Watchmeny. Už chci druhou sérii. Za mě dávám 90 % ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Než mi hošani začali v dialozích explicitně sdělovat témata i charakterizaci, protože bůhvíproč usoudili, že jsem úplně blbá, byli vynikající kombinací deadpoolovského humoru postaršeného z inteligentního puberťáka v šestnácti na inteligentního puberťáka v devatenácti a invenčního "coby kdyby to bylo ve skutečnosti" s pořádnou dávkou fujky korporátu a bleh marketingu, jen bez té ubíjející millarovské pózy (kde by si například takoví Hughie a Starlight u Millara ani neškrtli a jejich utrpení by bylo samo o sobě pointou, jaká je snaha o to být dobrý člověk trapná, trestu zaslouženíhodná ptákovina, tam je to u chlapců jen začátek na cestě ke zjištění, že ne, oni ti cyničtí nihilističtí čuráci, co mi ničej život, přece jen nemají pravdu). Ke konci se ty dojáčky a upřímně myšlená poselství sice poněkud nakupí, ale na druhou stranu, pošťouchnutí do toho, jak je ten fikční kult pomsty a kulervoucnosti ve skutečnosti trapný, nucený a zničující, nelze po dekádě, kdy nám Hra o trůny vymývala mozky, neocenit. PS: spajsky jsem naposled upřímně poslouchala v osmi, takže těžký nedík. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Strhující překvápko o kterém si ale nejsem úplně jistý, že může stejně dobře fungovat v dalších a dalších sériích. Tentokrát se dostavil whow efekt pramenící z poznávání charakterů a vlastně celého toho světa. Další série už se budou více a více muset držet děje, jako nosného prvku, a v tom by mohl být problém, protože už konec první série je dějově slabší.. Všechny ty nastřelené peripetie: syn, otec, ztracená žena, nepravděpodobné romantické duo atd.. mi podezřele zavání telenoveloidníma absurditama a jestli z toho tvůrci zase nějak překvapivě nevykročí, hrozí, že se budeme v tom parádním světě brodit pěknýma břečkama..... Uvidíme.. Jsem nadšený, ale díky tomuhle svému podezření si v rukávu -pro jistotu- tu poslední hvězdu ještě nechám.. EDIT: Po třetí sérii musím uznat, že seriál zatím dokázal po celou dobu udržet laťku poměrně vysoko a jakkoliv absurdní zápletka působí ve výsledku přirozeně.. Na druhou stranu, tvůrci nemají odvahu show včas ukončit. Druhá polovina třetí série nabízela veškeré příležitosti pro velké finále, ale na poslední chvíli tam The Boys zařadili zpátečku a stočili volant do čtvrté série, která bude muset přijít s něčím radikálně inovativním aby se to celé nezačalo točit v kruzích. ()

Galerie (596)

Zajímavosti (108)

  • Záběry ze seriálu použila skupina Slipknot pro svůj oficiální klip k písni "Solway Firth" z alba „We Are Not Your Kind“. (mr.cenda)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama