Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně se objevuje můj vzor. Trvá to,než se ukáže a ještě s pytlem na hlavě a chová se jako malé dítě,ale co se dá dělat,je to dement z lesa. A to více je tenhle díl zajímavější,zvláště,když třeba nijak neznáte Jasona,ale myslím,kdo by ho na csfd neznal je to veliké překvapení. Tak trochu jako první díl,ale máme tu Jasona.Konečně! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracovaný jako jednička, ale podle mě zábavnější a to hlavně kvůli Jasonovi, kterej naplno využil hojnej počet táborníků a vraždí je tam všim co má zrovna po ruce, přičemž nejoblíbenější má samozřejmě mačetu, ale nepohrdne ani sekerou nebo nějakým kopím, navíc to celý podporuje dobrá hudba a osvědčený lekačky. Super slasher ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se na scénu dostává bijec, kvůli kterému to vlastně celé začalo. Díky bohu, že tvůrci nedodrželi původní záměr na sobě nezávislých filmů a rozhodli se zůstat na březích Křišťálového jezera. Jason je ve formě, ale k dokonalosti mu lecos chybí, třeba maska, což naštěstí Miner nahrazuje kreativitou a perfektním dodržováním pravidel žánru. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)
  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)

Reklama

Reklama