Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (319)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to sice lepší, než poslední marvelovky, ale to zase není nic těžkého. Wanovi budiž přičteno ke cti, že se snaží bý co do akce a efektů kreativní a díky tomu film působí celkem pestře. Ale i když se tu sype z rukávu jeden nápad za druhým, zůstává tu až příliš mnoho sekvencí, které jsou snadno zaměnitelným digitálním bordelem. Neprospívá tomu ani fakt, že obsazení se od minulého dílu prakticky nezměnilo, což je nejbolestněji cítit v postavě hlavního záporáka. Kouknout se na to dá v pohodě, to zase jo, ale i tohle je dalším důkazem, že okostýmovaným komiksárnám už asi odzvonilo, Alespoň načas. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď spranierujú len ohováraním muža, tak v Hollywoode skončil, hoci sa po rokoch môže ukázať, že nič zlé neurobil - Johnny Depp tak prišiel o niekoľko rolí. Keď sa ukáže, že mrchou bola žena, tak jej zdvojnásobia honorár a tvária sa, že sa nič nestalo. Hovorím o zhovnetej Amber Heard, ktorá mať penis medzi nohami, už by si vo filme neškrtla. Aquaman nie je úplne zlý, pretože si udržiava to, čo v jednotke - snaží sa byť vtipný a niekedy mu to vychádza. Zvyšok je už len práca techniky, počítačov a človek si už začína uvedomovať, že tí herci fakt už nebudú čoskoro ani potrební. Minimálne v takýchto filmoch. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A mě to přišlo zábavnější než jednotka. Mírně nadhodnotím, protože po těch odkladech, přetáčkách a průseru s Amber to mohlo dopadnout o dost hůř. James Wan doplavil zábavnou blbinu, která dobře odsýpá, dobře vypadá a nějaké větší ambice v době přestřihávání vzdala. Že za globální oteplování může černoch s hlavou v akváriu a vstup od OSN neberu za ambice, ale podvratný pokus o komedii. Scény s dítětem, cheeseburgerem a švábem, nebo běháním jsou mile over the top a vyrovnávají přehnanou vážnost, co mi vadila v jedničce. Jason Momoa si roli vychutnává a mačká z ní maximum. DC to vlastně neukončili zase tak špatně. I am Aquaman! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je velká škoda, že nám tímto filmem končí jedna dlouhá sága DCU filmů a budeme si horko těžko zvykat na nové hrdiny. Nedovedu si totiž představit jiného Aquamana než Jasona, ani jiného Supermana než Henryho nebo jinou Wonder Woman než Gal (Ti co miluji Lyndu by mi asi dali :D). Mnozí možná doufali ve velkolepé finále ala Avengers Endgame, ale to nám bohužel po zaříznutí těchto projektů nebylo souzeno. Já hodnotím to, že tento film nebyl ještě víc zaříznutý, byl dotažený do konce a my jsme si mohli užít docela kvalitní vizuál (nebál bych se 3D) a celkem pohodový děj bez trapných momentů. ... Cinestar Ostrava 4K ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Já bych to nedramatizoval. Po všech těch průtazích, přetáčkách a hejtu kolem poo poo královny to dopadlo ještě nad očekávání. Z hlavy se to vypaří rychleji než špatně uvařený piko, blbý to je jak syn televizní rosničky a vesnického vidláka, ale celkově s tím vlastně nemám vůbec problém, byť to na víc než 3 není. I tak ty 2 hodiny utečou jako voda, hah hah, a vizuálně se opět jedná o velice pěknou podívanou. Místy to hrozně spěchá, aby to diváka nenechalo moc přemýšlet a tím pádem atmosféru spíš nahradila akce. Té není vůbec málo, na druhou stranu je solidně zábavná. Prostě pohodová akční pohádka, která nemá to něco navíc co první díl. Bratrská chemie a škádlení taky funguje docela slušně a hudební podkres u Black Manty je stále prostě top. 65%! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Aquaman (Jason Momoa) si v tomto filmu oblékne modrý stealth oblek, který má schopnost měnit barvu inspirovanou chobotnicí. Modrý oblek pochází z komiksu „Aquaman“ z roku 1986. (Johnny.ARN)
  • Poslední film z DC Extended Universe, na kterém se podílel výkonný producent Walter Hamada po svém odchodu z DC Films v roce 2022. (Johnny.ARN)
  • Michael Keaton ztvárnil postavu Batmana ve filmech od Tima Burtona, popř. ve Flashovi (2023). Původně se ale počítalo s tím, že si Keaton slavného detektiva zahraje i zde. Scény, které herec natočil, ale byly nakonec vystřiženy. Ben Affleck, jenž si maskovaného hrdinu v minulosti též několikrát zahrál, se rovněž objevil na place druhého Aquamana, nicméně i „jeho“ Batman skončil na podlaze střižny. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama