Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (981)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film a hlavně dosti nevyvážený. Vtipkování mi v superhrdinských filmech nevadí, ale tady bylo, především v první třetině, už na obtíž a měl jsem dojem, jako když sleduji parodii. Nakonec jsem se ale nějak chytil a tak špatné to nebylo. Pro mne nejlepší - scéna s Diem a souboje se stínovými příšerami. Oceňuji, že nedošlo na cukrkandlový konec, byť hrozil. Ostatně výstižnější je původní název - láska a hrom, než rádoby vtipné české přirovnání, co tentokrát nepojmenovalo dostatečně hlavní myšlenku. Vizuálně příjemné, hudba velmi dobrá - Guns N´Roses, Dio, Enya, ABBA... 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší autorský úlet v rámci MCU a podobne ako pri Eternals alebo druhom Strangovi ma to dosť baví (a drtivú väčšinu divákov nebude :) ). Dosť často šialený, občas až nepríčetný guláš, kde je možné čokoľvek. Rozprávačsky je to možno až príliš rýchle, sem tam až zbrklé, no tá hromada nápadov a debilného humoru sa postarala, nech to drží moju pozornosť aj level zábavnosti. Využitie Gun´s and Roses parádne, Giachino je v absolútnej forme, herci si to užívajú, aj tie emócie sa derú na povrch. Celý čas som sa ale nevedel zbaviť dojmu, že to mohlo byť ešte lepšie (akčné scény sú dosť bordel, tie nálady sa striedajú predsa len príliš rýchlo) a ten moment prekvapenia z Ragnaroku je proste neopakovateľný. Odvážny film, ale bojím sa, že pre cieľovku až príliš osobitý.  7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsme si přečetli, že Thor se vrátí. Já bych si tím úplně zase tak jistý nebyl. Taika ve 4. díle zničil vše co se mu jakštakš povedl vytvořit ve 3. Thor už není vtipný, režisér jej tady napasoval do škatulky hlupáka. Nedivím se že tohle Hemswortha pěkně dožralo. Ten film je vskutku velmi slabý a absolutně nedůstojný pokračovatel čehokoliv co ještě nedávno Marvel dokázal tvořit. 50% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi mě opět nezklamal! Nový Thor se totiž vážně povedl. Ohlasy na něj jsou sice různé, ale to mi nevadí. Je to ještě větší jízda jak Ragnarok a postavy jsou o to víc jako urve ze řetězu. Na začátku vidíme Thora se Strážci, ale ti ho brzo opustí. On se musí utkat s novým záporákem v podání Cristiana Balea, který ho hraje skvěle. Pomáhá mu i Valkýra a Jane, která má díky Mjolniru stejné schopnosti jak Thor. Ti všichni se ještě s Korgem vydávají na cestu zastavit onoho Grulla, zabijáka bohů. Akční scény jsou neskutečné našlapané. Skvěle funguje i humor a romantická linka filmu. I vizuál je super, místy je to dost temné a černobílé. Další díl nás jistě nemine a já se budu těšit. Na to nás i lákají potitulkové scény. Taky je tu dost našlapaný soundtrack díky písničkám od Guns n' Roses. "Díky bohu za tyhle kozy!" :D ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Keď Jane (Natalie Portman) pomocou pera a papiera vysvetľuje čitateľovi jej knihy, ako funguje červia diera, odkazuje na dva sci-fi filmy, v ktorých bol tento hypotetický fyzikálny objekt vysvetlený rovnako – Horizont udalosti (1997) a Interstellar (2014). (Phosphorus)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama