Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Také jsem jako první díl ze sérieviděl 3:15 zemřeš. Je to velký rozdíl. V remaku bylo vše ukázáno a i když se mi líbil a atmosféra nebyla špatná, tak zde je to úplně jiná liga a myslím, že to bude režisérem. Tento počin je výborný s vynikající a brutální atmosférou a dobrými hereckými výkony. Rosenberg se tady vážně vyznamenal a dokázal nám, že i v roce "79 šel natočit parádní film na který se nedá zapomenout. 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně přeceňovaná záležitost. Na tomto hororu je velice dobře znát jak může taky film za čtvrt století zestárnout a ztratit veškerou sílu. Obyčejná vykrádačka a zároven parazit na v té době módní vlně satanistických hororů jako Vymítač ďábla. omen a Rosemary. Gore pramálo. Napětí taktéž skoro žádné. Velké sklamání. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Taznym motorom tohto hororu je sila nametu a skutocnych udalosti, ktore za nim stoja. V niektorych momentoch sa filmu z predlohy dari tazit naozaj vela a dostavi sa paradna atmosfera, naopak vsak cela dejova kostra je poskladana z klasickych, mnohokrat videnych hollywoodskych klise a takto film zasa dost straca. Celkovo tak film sice prilis neohuri, no prijemne mrazivy zazitok je to i tak (nevraviac o tom, ze je to omnoho lepsi film, nez jeho remake z roku 2005). (6.9/10) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu je to lacinější verze The Shining (opět chlap zblbne z temných sil a běhá po baráku se sekerou), trochu to má náznaky, ale vážně jen drobné náznaky z Vymítače ďábla - a Rod Steiger jako kněz zde exceluje, zvláště při scéně mše v kostele; o to víc škoda, že tahle linka dostala minimum prostoru a nakonec ani není nijak pořádně ukončena. Vlastně žádná linka zde není nijak ukončena - policista zde chodí, nic nezjistí, kněz vymítá a nic nevymýtí, o Jodie (nebo jak se ta neviditelná kamarádka dcerky jmenovala) se nic nedozvíme, o těch rituálních vraždách a vchodu do pekla taky ne, nikdo nic nevyšetřuje, natož rituální vraždy a oběti údajně zde kdysi páchané na neposvěcené půdě, teta - jeptiška se objeví jen, aby mohla dramaticky zdrhnout, a v konci se ani ten barák neprojeví nějak hrůzně, když si všechny, ale fakt všechny nechá zdrhnout a vymyslí jen propadlé schodiště a kaluž krve. Jako asi jo, na tom začátku 80. let, takhle doma sám o půlnoci, venku bouřka, to by se člověk ke konci asi i bál, ale jinak na dvě hodiny je to zbytečně utahané, nudné a skutečně strašidelných scén pomálu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oscara za hlavní roli získává ... strašidelný a podivný barák. Ne, teď vážně. Barák tady sice hraje hlavní roli, ale důležité je to, co se odehrává uvnitř. Někdy vás totiž nadšení z nového domu může bleskurychle opustit. Zvlášť, když váš vysněný domeček má velmi pohnutou minulost a je úplně jedno, jestli je to pravda nebo ne. Úvodní melodie, kde si prozpěvuje malá holčička je docela děsivá, i když je plná dětské nevinnosti. Vzbuzuje hrůzu z toho, co se postupně odehraje. Tak nevím, podařilo se někdy potvrdit pravdivost případu rodiny Lutzových? Každopádně, je ten děsuplný barák velkou hororovou ikonou. Stačí vyslovit jméno filmu, všem se vybaví barák a pak až hrůzné věci, které se v něm odehrály. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (26)

  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se udály rodině Lutzových, která koupila dům na 112 Ocean Avenue v Amityville. Rodina Lutzových strávila v domě 28 dní, od 18. prosince 1975 do 14. ledna 1976. Kathy a George Lutz se rozvedli, Kathy zemřela na plicní emfyzém v roce 2004 a George o dva roky později na srdeční chorobu v Nevadě. (Karush)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama