Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný slasher z doby definování subžánru, v rámci něj s obstojnými herci, nápaditými brutálními vraždami a dýchavičným zabijákem. Je ovšem bezpodmínečně nutné vidět UNCUT verzi, která přidává desítky procent na působivosti (např. bez scény s pračkou, ve sprše či několika kouzel s krumpáčem by i moje hodnocení šlo jistě rapidně dolů). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

There's more than one way to lose your heart... Další kousek ze slashermánie následující po uspěchu Halloweenu a Pátku 13. Kopírování a zvlášť vykrádání, to je možná moc silný slovo. Jo, nic novýho pod sluncem, ale tenhle žánr má docela omezený možnosti a tak je podle mě lepší nepožadovat nějakou větší originalitu (teda když to zrovna nebije do očí) a užít si všechny ty vraždy a vrahy co nejvíc... My Bloody Valentine je dobrá záležitost. Zápletka se motá jak jinak než kolem (mého neoblíbeného) Valentýnu, konkrétně tak že se jeden takový den stala hrozivá tragédie v místních dolech, která zrodila šílence a následně i vraha - horníka s plynovou maskou a krumpáčem. Ten zakázal občanům městečka slavit kdy víc tenhle trapnej svátek, pod výhružkou že se vrátí (i s krumpáčem). Tak to na 20 let zafungovalo, než si lidi řekli, že už je onen Harry Warden minulostí. Chyba. Silnou stránkou téhle vyvražďovačky je jednoznačně prostředí dolů a docela dobře stravitelní teenageři (hlavně ten tlouštík byl sympaťák), chvályhodně vypsychovaný konec . Vrah je taky v pohodě, holt plynová maska má vždycky něco děsivýho do sebe. Co se týká vražd, nic extra, ale ani nic na sprcání. Nevidím větší zápory, snad jen někomu by mohlo vadit, že neuvidí jediný bradavky, teda snad s vyjímkou chlapských. (screeny) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Herec Neil Affleck, který ve filmu ztvárnil roli Axela, v rozhovoru prohlásil, že stále vlastní hornickou přilbu, kterou nosil ve filmu. (Zdroj: ČSFD)
  • Tento film byl na DVD vydán třikrát. (Chatterer)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)

Reklama

Reklama