Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

castor 

všechny recenze uživatele

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je slabší kousek. Jaksi vyprchalo pomyslné kouzlo jedničky a zbyl jen hodně průměrný akční kousek. Propojení dvou postav Imhotepa a Krále škorpiona mě moc nezaujal. Ani ty komické pasáže už nebyly tak humorné a navíc tady zemřela Eve. Alespoň že ta hudba se dala poslouchat. Bohužel zbytečně dlouhý děj ubýjí často ke spánku. 50% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to už tak zábavné jako jednička, ale taky si to určitě neuřízlo žádnou ostudu. Jen hudba se oproti prvnímu dílu zlepšila. Když se v závěru objevil The Rock jako Škorpion, nepochopil jsem, zda je to tak odfáknutý digitální efekt, nebo jim to uteklo z nějaké počítačové hry. Celkem slušné tři a půl hvězdičky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší. Prostě klasické atributy, které pokračování finančně úspěšného popcornu "musí" splňovat. Ve výsledku nudnější, přeplácanější, akčnější, infantilnější (což jsem myslel, že už snad ani nejde), nekonzistentní a stopáží přemrštěné. Prostě také klasické atributy pokračování. Příjemná odpočinková podívaná, ale nic více a rozhodně ne kvalitněji, než-li v případě prvního dílu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Múmia sa vracia" po dvoch rokoch od uvedenia pôvodné filmu. Takže sa opäť rozpúta divoká hollywoodska popkornová jazda staroegyptskou mytológiou. S múmiou sa vrátil aj sympaťák Brendan Fraser a krásavica Rachel Weisz v úlohách Ricka a Evelyn, s ktorých sa stali manželia. Spolu so svojim osem ročným synom Alexom sa znova zapletú do nebezpečného dobrodružstva s mumifikovaným zloduchom Imphotepom, ktorému bude tento krát stáť po boku jeho stará láska Anck Su Namun. "The Mummy Returns"!!! *** ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. dubna 2001 v Los Angeles. (Varan)
  • Ardeth Bay (Oded Fehr) bojuje s Lock-Nahem (Adewale Akinnuoye-Agbaje) v O'Connellově sídle a ten ho sekne do levého ramene. Při následných záběrech v muzeu ale šrám na jeho těle několikrát chybí. (Robbi)
  • Dom používaný ako kaštieľ O'Connellovcov sa objavil ako súčasť knižnice v Múmia (1999). (Zeker)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama