Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

Lester 

všechny recenze uživatele

Napoprvé rozčarování a zklamání.Napodruhé,odmyslím-li si prvních čtyřicet minut,zůstane alespoň prvotřídní triková zábava.Nicméně už to působí dojmem nastavované kaše. ()

Lukasenko 

všechny recenze uživatele

Dvojice filmů Matrix 2 a 3 pokračuje v trikové monumentalitě jedničky, ale obohacuje příběh o mnoho nových významových rovin - Neo není tím nejmocnějším, jakým se zdál na konci jedničky. Je nám představováno tolik množství nových postav a myšlenek, že se to na poprvé nedá vstřebat, je potřeba se do příběhu ponořit a pochopit ho, to ale předpokládá čas a i znalost filozofie a náboženství. Je s podivem, že něco takového může vyprodukovat hollywood. Já si ale přesto myslím, že film, pro jehož pochopení potřebuju nastudovat tuny materiálu, není pro mne... Snad jednoho dne prozřu. ()

Imouse 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je ostudou celé trilogie. Jédná se o průměrný akční film, který je navíc nevhodně ukončen v okamžiku, kdy se mělo ještě cosi stát. Pokud by se jednalo o samostatný film, dávám čtyři hvezdïčky, ale takto zkazit pribeh... ()

Shadowfax 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosté zklámání. Celý bych ho přirovnal k scéně boje Nea proti stovce agentů. Zbytečné a samoúčelové. Když je něco jen o penězích, netoužim po tom. ()

Ghozies 

všechny recenze uživatele

Desne sem se na nej tesil, ale zklamal me.......jen sama akce, ale pribeh temer zadnej.......i kdyz porad lepsi nez Revolutions ()

Disha 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se už druhý díl tolik nelíbil.Stala se z něj tuctová love story a taková ta euforie po shlédnutí prvního dílu vyprchala ()

Fill16 

všechny recenze uživatele

I když ho hodně lidí považují za nejslabší z celé série, tak tento mě opravdu nadchnul. Nezapomenutelná honička na dálnici toto dílo ještě o jednu hvězdičku zvyšuje. Ti bratři Wachovští to maj tak vychytaný! ()

Le6n 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce čo chce, aj druhý diel Matrixu je rovnako dobrý, ako ten prvý, či tretí. Len náš hrdina sa pomaly mení. Už neobjavuje stále nové 'neobmedzené' možnosti svojej mysle, ale začína tušiť, že je to celé inak. Prichádza obdobie pochybovania. Tak či onak, samostatné diely sú vytrhnuté z kontextu (aj keď chápem, že väčšine sa páči skôr odkrývanie skrytých (ne)možností, než postupná skepsa) a teba ich brať ako jeden celok a tak aj hodnotiť. 150% ()

pat_rafter 

všechny recenze uživatele

parádní záležitost! skvělé akční scény včetně famozní honičky na dálnici a dechberoucí monica bellucci jako třešnička na dortu:-) ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Tohle se nemělo stát, ve filmu převládají hrozné dialogy o ničem a hromada trapných scén kde nejhorší je boj s kopiema agenta Smithe. Takto poplivat první díl a udělat to samotní autoři......nechápu. ()

oceanic6 

všechny recenze uživatele

Väčšia, drahšie, velkolepejšie pokračovanie Matrixu je velmi podareným sci-fi ale dokonalosti prvého dielu nedosahuje. To ale nič nemení na tom že akčné scény vyrážajú dych (a mám pocit že od uvedenia tohto filmu musí byť v každom poriadnom akčnom filme naháňačka na dialnici =) K dokonalosti chýbal len krôčik, krôčik zvaný-skrátenie filmu o 15 minút =) ()

Wulfhere 

všechny recenze uživatele

JJ, pokračování Matrixu rozdělilo filmové fanoušky na dva nesmiřitelné tábory. Jedni tvrdí, že se jedná o důstojné pokračování jedničky a druzí jej zatracují jako odpad. Mě nezbívá nic jiného, než rozmnožit řady stoupenců pokračování Matrixu. A své důvody rozeberu v několika bodech. 1) filosofie: bezesporu ta záplava drbů o filosofickém zaměření Matrixu mu velmi uškodila namísto, aby mu pomohla. Několik odkazů na Alenku v říši divů a spol. není filosofie. Na Alenku odkazuje spousta autorů fantastiky, protože byla často první, kterou četli. Neo jako Jezis? Je na tom něco divného? Vždyť Neo je v Matrixu opravdu něco jako bůh. Není vůbec překvapivé, že jej kdekdo ve smutném Sionu uctívá. Samotné jméno podzemního města je přiléhavé. Sám bych asi nezvolil jiné, i když jsem ateista. Pokud někdo už v jedničce nedumal nad otázkou, kdo je vlastně ta vědma, tak příliš nepřemýšlí. A Matrix 2/3 podává velmi přijatelné rozřešení. Přiznávám, že popcornovým divákům mohlo působit nestravitelně. :-) Shrnuto, žádná velká filosofie, ale dotažený vynikající nápad. 2) Triky a hudba. Hudbě se nedá vytknout vůbec nic a party v Sionu je úžasně erotická a strhující. Jen jedinou mám výtku k trikům a to při boji Nea se stojedinným agentem. 3) Příběh: Bohužel se pokračování Matrixu roztáhlo do dvou snímků a přiběh ve trojce již není skoro žádný, což je velká škoda. Nicméně se 2 i 3 musejí hodnotit pospolu, a tak zde ztratil hvezdičku. ()

J.Bourne89 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá podívaná. Jednička byla opavdu povedená, ale zde se lidi museli valit do kina na fakt pěknou ptákovinu.......... ()

Bluesun 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Douglasem. I mně se dvojka líbila mnohem víc než jednička. Navíc bych ještě vyzdvihl velmi propracované akční scény, které hodnotím, jako jedny z nejlepších, co byly natočeny. Zvlášť souboj se sečnými zbraněmi a scéna na dálnici rozhodně stojí za to. ()

Metou 

všechny recenze uživatele

Stále som odkladal tento film a spravil som dobre. Nie preto, že by nesplnil moje očakávania, ale preto, že som dostal možnosť vychutnať si ho v HD rozlíšení. Reloaded by nebol až také zlé pokračovanie keby samozrejme jednotka nenasadila latku tak veľmi vysoko. No aj tak to bola pastva pre uši, no pre oči ani nie. Myslel som, že v takomto filme budú CGI dokonalé a nemusel by som sa nimi ani zaoberať. No opak je pravdou. Niektoré boli fajn (Neov let cez mesto) no niektoré boli otrasné (výbuch auta na diaľnici, Neova tvár v boji so Smithom (-mi) wtf??) , ale aj tak je to solídne pokračovanie, ku ktorému sa časom možno ešte vrátim. 70% ()

LooX 

všechny recenze uživatele

Není sice tak přelomový a strhující jako jednička,nicméně pořád se jedná o vynikající akční nářez opět se spoustou odkazů a citací ()

Kašák 

všechny recenze uživatele

Druhý díl považuji za takový spoiler mezi jedničkou a dvojkou, což jí ale nikterak neubírá na kvalitě. Právě naopak. Začíná tam, kde skončil první díl; něco se stane, něco hodně zlého a jediný Neo tomu může zabránit. Trochu mě mrzí, že konec přímo odkazuje na závěrečný díl, ale to byl pravděpodobně jeho záměr. ()

Phillippus 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať iba dve, ale keď si tak na to spomeniem, nebola to až taká nuda. Fakt je, že tento film nemal vôbec vzniknúť, lebo iba kazí dojem z jednotky. Oficiálny text distribútora zavádza: "Neo musí čeliť nemilosrdným zabijakom- Dvojčatám"- človek by si povedal, že sa zjavia na začiatku a Neo s nimi bude bojovať do konca bez odpočinku, Tajomný Kľúčiar je sympatický "dědek", ktorý vie prekvapivo rýchlo šprintovať, ale tajomné na ňom je iba to, prečo nosí tie hnusné tesilky. Ak si odmyslíme akčné scény, ostane iba veľké prázdno a párkrát vyslovené "Destiny". ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Již tento díl byl trochu předzvěstí katastrofy, která byla dokonána v Matrix Revoulutions. Bratři Wachowští vytvořili, zde nahlodali a ve třetím díle naprosto zničili skvělý nápad. Představa ráje, o kterém tak básní a za který bojují, byla jen spousta nevzhleného šrotu, kde se lidé baví techno-domorodými tanci. Snaha přizpůsobit Matrix mladé pubertální generaci je zde zcela zjevná. Filosofický rozměr filmu se zvrhnul v prázdné tlachání, u kterého divák usíná nudou. Díkybohu jsou tyto sáhodlouhé monology plné otázek střídány docela zajímavými akcemi. Ovšem i v akcích chtěli bratři Wachovští natolik šokovat, že asi neviděli, že i přes veškerou snahu odborníků na vizuální efekty, jsou tyto efekty naprosto nedostatečné. Scéna, kdy se Neo pere s agentem Smithem a jeho kopiemi, je chvílemi nejen směšná, ale i naprosto zbytečná. Ovšem když jsem to viděl poprvé, tak jsem myslel, že je to pouhá předehra pro úchvatný závěr třetím dílu série. Ten se bohužel nekonal. Tak je pro mě tento film obroským zklamáním, které zasazuje smrtelnou ránu rodící se legendě. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama