Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Vzdycky kdyz tento serial skonci, mam takovej divnej pocit. Vzdycky se tam neco semele aby nad tim clovek i uvazoval nekolik minut. Nemusi to byt zrovna poucne, nebo aby to cloveku neco dalo, ale je to takove zvlastni, nekdy rekl bych i nostalgicke. George Clooneyo tohle vyneslo na vysluni, ale nebyl jediny, ktery se do toho vzil opravdu skvele. Muj neojoblibenejsi je Dr. Carter, to je snad nejlepsi postava ktera je od zacatku do konce, ale i stposta dalsich. Obcas premyslim, ze bych se stal taky lekarem, jenze u nas v cechach to nebude asi stejne :( ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem u Nemocnice na kraji města psal, že "Z těch starých, respektive těch ze sedmdesátých a osmdesátých let, je NnKM v mém osobním žebříčků absolutně na špici.", tak pro ER toto platí pro léta devadesátá. Boha jeho, jak já to žral. ■ Vždycky, když si vzpomenu na ER, tak se mi hned vybaví moje babička, protože ta ten seriál hltala ještě víc než já a vždycky, když jsem přišel na návštěvu, tak se mě ptala na věci, kterým nerozuměla a já si připadal strašně důležitej, že jí můžu odpovědět na její všetečné otázky... ◢ ■ ◣ (R) [95/100] ■ (K) [95/100] ■ (V) [90/100] ■ (♫) [90/100] ■ (DAB) [88/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [1995] [SD] [CZ] [95/100] ■ (CSFD) MickeyStuma(C) [95/100] ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Seriál z lékařského prostředí kombinující osudy doktorů a jejich případy. "Pohotovost" působí velmi realisticky a dynamicky. Perfektní technická stránka je podpořena zajímavými a psychologicky věrohodnými postavami. I po mnoha sériích si "Pohotovost" stále drží svůj vysoký kredit. 9/10 ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tak tihle frajeři se s tím neštvou. Jedna z nejlepších a nejnapínavější skoro reálných... Nemocnice, tak jak má být. Napínavá a plná všech nejrůznějších nemocí a krve. Napětí, nebezpečí a smrt podána ve správných dávkách. Já jsem snad nikdy nechtěl víc. Jenom jezdit jako řidič se sanitkou. Ale budu na to potřebovat 3 roky studia, nebo jít někam na východ. Co oceňuji tak zdůraznění emocí, které z toho jenom srší. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem viděla jeden díl. (já jich viděla teda víc, ale tohle si živě pamatuju) Padlo v něm tolik myopatických endokarditíd, angiomatosis retinae, nasazení beta-aminoisobutyrátu, podezření na Clonorchis sinensis která způsobuje distomatózu nebo subendokardiální fibrotických změn pod endokardem, patrných při restriktivní kardiomyopatii a rakovin léčících Ciprinolem, že by se toho nepočítalo ani v Dr. Houseovi. Popravdě nevím zda má můj komentář nějaký smysl. Vystihuje však tento seriál ()

Galerie (870)

Zajímavosti (51)

  • Tvůrcem seriálu je spisovatel Michael Chrichton, který mimochodem napsal i předlohu k Jurskému parku. (ČSFD)
  • George Clooney (Doug Ross) na seriál později, když už byl velmi úspěšný filmový herec a režisér, vzpomínal: "I teď je to dobrý seriál, ale když jsme začínali, byl úplně úžasný, protože prvních několik sezon vůbec neměl příběh. Byly tam jen odborné lékařské dialogy a tak podobně. Nikdo tomu doopravdy nerozuměl. Šéfové Warnerů a NBC nám dovolili natočit první díl, a když jsme jim ho pak promítli, byli úplně rozzuření: 'Do čeho jste to, sakra, nacpali naše tři miliony?' Zeptali jsme se, jestli se jim to líbí, a oni odpověděli: 'Na tom, jestli se nám to líbí, vůbec nezáleží! Tohle Amerika nikdy nepochopí!' Když jste manažer televizní sítě, evidentně jste chytřejší než kdokoli jiný. Tak jsem udělali zkušební promítní pro normální diváky, ale oni nevěřili ani takovému testu. Nakonec ta show měla v průměru každý týden čtyřicet milionů diváků, kteří z ní nechápali ani slovo. A cítili se díky ní chytřejší a dokonce je svým způsobem ovlivnila. (...) Když se na publikum díváte spatra, automaticky snižujete laťku, místo toho, abyste se ji snažili nechat tam, kde je, nebo ji zvýšit. A možná jsou lidi obecně chytřejší, než si myslíme, a jsou ochotni klást si i složité otázky." (NIRO)
  • V čase cca 04:39 se objeví Mark Green (Antony Edwards), přestože již nemá na Pohotovosti být z důvodu nemoci (odletěl na Havaj). (Reiner)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama