Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 027)

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle se mají točit slaďáky! Brilantní ztvárnění osudové lásky s geniálním Goslingem a slaďounkou Rachel McAdams.Nejlepší romantický film poslední desetiletky a Nicka Cassavetese budu rozhodně pozorněji sledovat. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Mám rád čisté romantické příběhy typu Madisonské mosty, ale Zápisník jedné lásky je film zpočátku velmi nudný a utahaný, s velkou spoustou sladkého a nezáživného kecání. Až jsem si říkal, že to vypnu a nedokoukám. V průběhu projekce jsem měl předstuvu hodnocení dvěma hvězdičkami, ale asi kolem padesátété minuty to začalo být záživnější a dalo se to i bez potíží dokoukat. Nakonec z toho tedy ty tři hvězdičky jsou, ale obecně je film do poloviny uzívaná nuda. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Když se člověk zamiluje, je to vždy těžké. No a když se proti nestaví jenom "okolnosti", ale i okolní lidé (viz rodiče Allie, nebo "manžílek") je to těžší. Ač věřím v romantickou lásku a vše, co je s ní spojeno, jsem přesvědčen, že ve skutečném životě to stejně jako v tomhle snímku nikdy skončit nemůže. I když...i když...všichni můžeme v jednom kuse doufat:-) Musím dát plný počet hvězdiček i přesto, že konec je zcela předvídatelný už od úvodních minut. Jenže...jenže...ono to ani jinak prostě natočit nejde. Ryan Gosling mě překvapil v hodně pozitivním smyslu stejně jako režisér Nick Cassavetes, jehož tvorbu začínám doslova milovat (čti [žrát]). Jen snad jediná škoda, že herci "důchodci" nemají větší šmrnc. Tam vidím jedinou slabinu. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem strašně zlá, a tenhle film je podle mne hrozně blbý. Pod maskou naivity, a “skutečné lásky” tu vylejzá hysterie, trapas a propaganda. Možná to na mírně slaboduché, a nebo silně pubertální diváky může udělat dojem, ale za mne by si tedy mohli filmaři příště takovou blbost odpustit. ()

Pauliii 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když si vzpomenu na tento film, projede mnou vlna sentimentu. Poprvé jsem ho viděla před několika roky, seděla jsem v buse na cestě do Londýna, všude byla tma, bylo mi smutno a já neměla náladu sledovat ,,nějaký" romantický film. A tak jsem se na něj nedívala, měla puštěnou hudbu v uších a snažila se ignorovat, že se přede mnou na obrazovce mihotá jakýsi páreček lidí. Po chvíli jsem ho však začala registrovat, zaujal mě čím dál víc a víc, až jsem ho dosledovala do úplného konce, bez zvuku, jen s anglickýma titulkama. Film ve mě zanechal hluboký dojem, chtěla jsem ho vidět ještě jednou, ale nevěděla jsem jeho název. A tak plynuly další měsíce, až jsem na něj narazila a já ho viděla znovu! Jeho kouzlo ve mě zůstalo do teď. Krásný příběh. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Potrebujete 5 veľkých lyžičiek medu aby ste sa aspoň troška priblížili k atmosfére tejto filmovej drámy. Ja som milovníčka medu aj romantiky ale ak sa mám priznať na mňa to už bolo až moc presladené v niektorých pasážach ale v podstate ma to pobavilo a oddýchla som si to je to najhlavnejšie že film neurazí len pre necitlivé sladké duše to bude teda riadna nuda.Och áno je tam veľa klasického klišé, ale chémia medzi dvojicou je fascinujúca, hmm ale ten koniec...prečo som pri ňom necítila emócie a nepadla ani kapička slzy? to sa u mna veru nestáva...no škoda ten koniec ma veru sklamal. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Romantika jako blázen, sladký to je, že mám zalepený oči i teď ráno po shlédnutí, ale proč ne, jednou za čas. Linii s důchodcema bych pro příště vynechala, aspoň by se zkrátil čas filmu a nebylo by to zahnaný až do extrému. No, každopádně lepší než čučet každej den na extraligu, lol :-) ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

The Notebook je jeden z najkrajších filmov aké som kedy videla. Ale aj napriek skvelému obsadeniu mi pripomína veľa iných filmov, ako napr. Titanic, a to preto lebo Noah bol "chudák" z lacnou robotou a Allie bolo dievča z dobre rodiny. Takisto mi to niečim pripomína aj film Dear John.. Každopádne film ma očaril a aj keď má csfd len 10 koloniek pre obľúbené filmy, istým spôsobom tam vždy bude patriť aj tento. Vždy si naňho rada spomeniem a vyvolá mi úsmev na tvári, len škola že sa takáto láska nevyskytuje v živote častejšie. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příběh velké, životní lásky a to doslova až za hrob. Ale je to také o neúprosnosti času, který nám ubíhá a který pracuje vždy proti nám. V domově pro seniory předčítá zdánlivě cizí muž ženě, stižené stařeckou demencí knížku o jednom zamilovaném páru. Postupem času si divák začíná uvědomovat, že tito staří lidé si nejsou až tak cizí a že ten příběh z knížky také není ledajaký. Ano je to všechno takové čitelné a v podstatě je to limonádka pro nedělní odpoledne a pro slzící ženské u televize. Na druhé straně mě však dojal silný závěr a celkově ta nezlomnost lásky dvou mladých lidí, kteří museli obstát v nejedné zkoušce. Rozhodl jsem se proto udělat radost své ženě a ohodnotit tento film výše, než si to skutečně zaslouží, protože přece jen si myslím, že je tu markantní rozdíl mezi tímto dílem a nedělními Rosamundami. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný, veľmi dobre režírovaný, herecky maximálne dokonale zahraný príbeh o nesmrteľnej lásky. Ja osobne, hlavne po tomto filme pevne verím, že ozajstná láska ešte stále existuje. Aj v tejto zlej a peniazovo orientovanej svete. Nemám k tomu čo dodať. Možno len to, že okrem réžiséra a dvojice Gosling/McAdams aj hudba bola veľmi dobre vybraná. Osobné hodnotenie: 93% (*****) ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Něžná romantika, která neurazí, ani nijak zvlášť nenudí. O něco hezčí by byla v jedné dějové linii a malinko kratší. Žádné drama, jen přímočará citovka o lásce, která nemá za úkol řešit nic jiného, než že ti dva k sobě osudově patří. I to se někdy stává. Že jsme si to sami neužili, neznamená, že takoví lidé neexistují. Potěšení z filmu, který nekomplikuje svět. ()

marshaall 

všechny recenze uživatele

Nie som taky fanusik romantickych filmov ako dram, aby som vedel ocenit film s pomerom romantika/drama – 3 ku 1. Pribeh lasky mladych ludi je obstojny, ale nemyslim ze by nejak vycnieval z radu. Nadeje som vkladal do zaveru, od ktoreho som ocakaval, ze ma svojim dramatickym rozuzlenim roztrha jak mokry papier. Napriek smutnemu koncu sa nestalo. ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších romantických filmů co jsem zatím viděl... Už od začátku filmu je jasné kam se bude děj ubíhat a jak asi dopadne ale i tak se na to krásně kouká. Sympatičtí herci, krásné interiéry a atmosféra která je doplněna povedenou hudbou Aarona Zigmana. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr mi nic neříká. Takže fakt, že jsem tohle vydržel do konce, značí, že fanoušci slaďáren si můžou v klidu jednu přihodit, a ani u toho nemusí ještě pracovat na PC jako já... PS: Škoda, že pointa je jasná nejpozději po půl hoďce... ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

Co je pro mě Zápisník? Síla první lásky. Ale určitě nejen to. Vidíme, jak Ryan Gosling skáče na Ruské kolo i McAdams z pneumatiky do vody. On s ní tancuje na silnici. Jdou do kina. Postaví jí barák. Idylka a kýč? Ne. ... Tenhle snímek vás drží v emocionálním šachu. Přesně dokáže (podle mě především díky obsazení) měnit vaše nálady, jak se mu zlíbí. Jenom Chuck Norris nebrečí na konci a stejně máte nějakou víru a naději v dobré konce. Ending totiž není černobílý, je (víceméně) reálný. Jejich příběh se pro vás stane osobní vzpomínkou dvou mladých lidí, nic víc a přesto je to hodně. To, že rozuzlení předvídáte z vás nedělá hrdiny, dá se to čekat. Také je pravdou, že film se hemží samými klišé... jako třeba plující loďka u západu slunce nebo poslání 365 dopisů...Ale obojí k tomu filmu patří a sedí to jak prdel na hrnec. Upřímně je to skoro až žádoucí a s těma dvěma to vypadá ke všemu skvěle, protože jim to věříte. Konec konců Gosling se do Rachel díky filmu zakoukal a o to víc si film můžete užít......Výborná třešnička na dortu je cena The best kiss award MTV, kde si střihnou Rachel s Ryanem perfektní "kousek", což jen dokazuje, jak záleží na vybrání "té správné dvojice". Film o mládí, stáří, radosti, povrchnosti a o tom, jak je důležité jakou životní cestou se hodláme vydat. S kým. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Krasny film. Jeden z mojich najoblubenejsich. O zivote, o laske, o vzahoch, planoch, stratenej a zovnu najdenej chuti budovat pre ineho. Prezit zivot spolu, v dobrom i zlom. Urcite si pozrite ;-). ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o sile lásky a ľudskej oddanosti. Ako človek pozná, že sú si dvaja súdení? Niekedy to proste inak ani dopadnúť nemôže. Až na ten koniec, nemám čo vytknúť. Pre mňa film, ktorý si vždy rád pozriem, ak znova príde tá správna chvíľa. ()

Annacooper 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film (nejenom ve škále romantických dramat).. Úchvatná dvojice Rachel a Rayna, skvělá kamera, neuvěřitelná síla v dojemných scénách (u kterých si vždy pobrečím, i když film znám nazpaměť) a nádherná scenérie... Nesmím opomenout srdceryvnou hudbu, která je také naprosto úžasná.. Prostě film je jako celek - PECKA! ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji konzumovat, pokud trpíte cukrovkou. Jinak tedy silnější 3*. Originální film celkem je, ale zase ne nějak závratně - to musíte být velký optimista, abyste mohli s tímto tvrzením přijít. Osobitost spatřuji spíše ve formě než v obsahu. Příběh je možno shrnout do pár vět. Nicméně retrospektiva jej celkem dobře vycpává. Milostný kosočtverec celkem funguje, neboť svým působením posílá děj do míst tvaru výše zmíněného geometrického obrazce. Herci byli kvalitní, ale (nevím, zda to bylo záměrem) McAdams představující mladou Allie byla skutečně na pěst. Velice se mi líbilo prostředí, scenérie i soundtrack, byť při jeho srdceryvných pasážích je nutno sáhnout po inzulinu. ()

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama