Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (712)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Solidní akademická podívaná, filmařsky bezchybné, příběh celkem dobrý, jen mi tam trochu vadí ta schématičnost, kdy se dá téměř vše dopředu předvídat a pracuje se se zažitými typickými stereotypy- strmý pád a cesta vzhůru, hlavní protivník je tupá mlátící gorila, boxerovi dodá v poslední chvíli sílu vzpomínka na hladovějící děti apod. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za čo sa dočerta ospravedlňuješ?“ Talentovaného režiséra Rona Howarda som mával rád (ŽBLNK, WILLOW, OHEŇ, APOLLO 13, VÝKUPNÉ), ale po roku 2000 sa to zlomilo (GRINCH, NEZVESTNÉ, DA VINCIHO KÓD). Herečka Renée Zellwegerová ma už taktiež dnes nebaví tak, ako kedysi (DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NÁVRAT DO COLD MOUNTAIN). Paula Giamattiho som, česť výnimkám (BOKOVKA, DÁMA VO VODE), vlastne nikdy nemal rád - a o príbehu DRUHEJ ŠANCE som si z dobových recenzií urobil názor ako o vykalkulovanej melodráme na motívy skutočných udalostí, kde hrajú veľkú rolu oscarové slovné spojenia mužská česť, ženská obeta a nezdolnosť ľudskej bytosti. Ach. Jediný rozumný dôvod na pozretie snímky, nominovanej na troch Oscarov, som zaznamenal v účasti Austrálčana Russella Crowea, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším hercom nielen preto, že to má v hlave zrovnané. Nakoniec ma DRUHÁ ŠANCA neprekvapila v dobrom ani zlom. Schematický film podľa šablóny, ale zápal hercov, kvalitné vystihnutie „dávnej doby Hospodárskej krízy“ (výprava, kostýmy, hudba) a zručná réžia, dávajú dohromady nadpriemerný hollywoodsky film (hoci scény z ringu nudia a stopáž je zbytočne veľká). P.S. Bruce McGill mal za tie svoje trojminútové šteknutia dávno dostať Oscara. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Drama, které Vás nenechá ani chvíli v klidu. Životní příběh boxera Jamese J. Braddocka je natolik silný, že nad tím zůstává rozum stát. Jeho vůle udržet početnou rodinu za hospodářské krize pohromadě, je prostě obdivuhodná. Dokonce jsem se přistihl, jak to se mnou cuká, když se Braddock bil v ringu s nalomenou rukou jen proto, aby měly děti co jíst a nutno dodat, že takhle se mnou nezahýbal snad ani Rocky - 90%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zakazdym sa tesim na novy film od Rona Howarda, obdivujem ho vdaka jeho bohatej filmografie i ked ma trosicku sklamal Da Vinciho kod / Sifra Mistra Leonarda. Ale Tezka vaha s perfektnym Croweom opät spokojne splnila moje ocakavania a ak mate radi Rockyho, tak by ste mali mat radi aj tento film. Vydrzal som bez problemov do 02:00 hod a to je cas, pri ktorom pri väcsine filmov zaspim, takze som velmi spokojny. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Velké uznání Ronu Howardovi za to, že mě - člověka, který nerozumí boxu ani za mák a násilí jakkoli posvěcené sportovní ideou mu nedělá dobře, přikoval k filmu o boxu a paradoxně nejvíc ke scénám z ringu, aniž by mě ale připravil o vřelost a upřímnost příběhu muže, který "bojoval o mléko". Pokud jde o herecké výkony, vedle spolehlivého Russella Crowe se mi moc líbil "ňouma" z Bokovky (tady manažer) Paul Giamatti. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Nad postavou Jamese Braddocka se Russell Crowe zamyslel: "Určitě vyžaduje obrovskou odvahu stát uprostřed místnosti v šortkách a veřejně se postavit druhému člověku, když výsledkem bude ponížení jednoho z vás. V takovém smyslu byl určitě bojovníkem. Ale nebyl hazardérem, který by bojoval pro zábavu nebo pro nějaké morální zásady. Bojoval za to, aby jeho rodina mohla žít lepší život. To bylo jeho cílem od prvního do posledního západu." (Zdroj: ČSFD)
  • Braddockův černošský asistent byl Joe Jeanette – jeden z nejnadějnějších uchazečů o titul mistra světa v těžké váze na počátku devadesátých let. Kvůli svému původu však nedostal šanci o něj bojovat. Joe vlastnil tělocvičnu, kterou James Braddock často navštěvoval. (HellFire)
  • Russell Crowe se na roli Jima Braddocka připravoval "staromódním" způsobem. Nenavštěvoval posilovnu, ale sekal dřevo, lezl po horách, jezdil na kole a boxoval. (H.S.Thompson)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama