Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack, ten je na tom všem nejlepší. Ovšem samotný film mi taky nevadil, sám nemohu posoudit jak se chovají hackeři ve skutečnosti, takže nebudu říkat, že tam byly nesmysly. A vzhledem k tomu, že dneska jsou počítače a vše kolem ncih, úplně o něčem jiném, bylo by to i nefér. Beru to spíš jako film o mladých lidech, kteří se, zajímavým a adrenalinovým způsobem, snaží zahnat nudu. Matthew Lilliard je správnej pošuk, to se musí nechat. Jinak co se tyká Angie, tak jí slušejí víc dlouhé vlasy, než tyhle divně krátce střižené. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet banální snímek, který svým námětem mohl mít nějaký ten potenciál. Celkový pohled na mladé znalce světa počítačů a jejich činy zde vyobrazené prostě zavání až s přílišným fantazírováním. Atmosféra celého dění se tak stává téměř ponurou fantazijní sci-fi kde je vše možné a to i bez patřičného akcentu. Děj je nezajímavý a bez nápadů. Kyberpunkový soundtrack však stojí za pozornost a je trefný. Snímek vypadá, jako by byl natočen v polovině 80.let a ne v polovině 90.let. Kde se stala chyba? Myšlenka tedy byla dobrá, ale bohužel podivně vyobrazená. ()

Reklama

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem jakože asi úplně nečekal, že v 90. letech vznikne alespoň trochu reálný film o hackerech, ale toto je teda moc. Podivná asi-jakože cool cyberpunková stylizace, extravagantní kostýmy a hlavně nepochopení základních principů, co hackování vlastně obnáší. Místo příkazové řádky běhají hackerům po obrazovce jakési datové dálnice, různé spořiče a jakési basic matematické vzorce (just why?). Hackeři bušej do klávesnice jak pominutí, dělaj u toho cringe grimasy, ale obrazovka na jejich činy nereaguje a to ani nějak zdánlivě. Scénář taky nestojí za nic a hlavně je to celé zoufalá nuda, protože to není ani akční, ani napínavé, ale především děsně slaboduché. 90's filmy se musí brát často s rezervou a o to víc, když se týkají nějakých tehdy moderních technologií, kterým nikdo pořádně nerozuměl a tehdejší boomeři-filmaři už vůbec ne, ale tohle je dnešním okem teda už naprosto nesledovatelný dobový relikt. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Co je to kult? Nevím přesně, ale pro mne do této indiferentní škatule zapadají právě Hackers. Proč? Protože když třináct let starý film o počítačích je i dnes sexy... Protože Angelina nakrátko... Protože je to vtipný... protože se to nebere vážně... protože i dneska je ta banda stylovější než všichni experti a mečouni... A už jsem zmínil Angelinu? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)

Reklama

Reklama