Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

tombac 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, leč průměrný a ničím nepřekvapivý duchařský horror. Používá obehrané schéma: "V domě se v minulosti něco nehezkého stalo, takže na nové nájemníky, kteří dům "překvapivě" zakoupili za levný peníz, tu čeká pěkné dusno". Lekačky jsou předem odhadnutelné, ani moc nevyděsí. V tomto aspektu film za většinou asijských duchařin trochu pokulhává. Ale abych jen nehaněl, Amityville Horror je solidní řemeslo se slušnou atmosférou a herci. Za zkouknutí jistě stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tož hodně depresivní kus!! A pro poslední dobou zklamaného fanouška hororů velké překvapení.. Přiznám se, že od dob Wese Cravena v polovině 90. let, jsem se takhle nebál a nelekal!! Temná síla vedla k děsivému masakru v domě na adrese Ocean Avenue 112, Amityville na Long Islandu, kam se po letech nastěhovala mladá rodinka. Začalo to jen divnými pocity, přerostlo v agresivní hru s démony. A alespoň pro mě všechno dokonale fungovalo. Ústřední duo je překvapivě příjemné, zvuk děsivý, kamera a střih působivá. Není se čemu divit, tvůrce je bývalý klipař a reklamní režisér. Ale tenhle remake, za jehož produkcí stojí i Michael Bay, stojí za Váš čas!! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle horor nahodou libil moc. Pribeh je sice klasika o strasidelnym dome, ale tady je to navic osvezeny tim nabadanim obyvatel k zabijeni. Navic lekacky fungujou, nejaky drsny sceny tu jsou taky a film dokaze skvele vybudovat atmosferu i bez haldy mrtvol. Navic i Ryan Reynolds, keryho furt vidim jako Van Wildera je tady velmi slusnej a i na ostatni si stezovat nemuzu. Takze par super napadu, skvela atmosfera a fungujici lekacky, to na dobrej horor staci. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rámcovaním v úvode a závere pristupuje remake k svojmu originálu rovnako ako Nispelov The Texas Chainsaw masacre k svojmu Hooperovmu predobrazu. Oproti nemu si podľa mňa ale oveľa lepšie vedie v budovaní atmosféry ako aj v ústrednom hereckom podaní Ryana Reynoldsa. Žiaľ škoda, že v celku to už nie je tak konzistentné ako v jednotlivých sekvenciách. Badateľné to je hlavne v poslednej dvadsaťminútovke - je síce najakčnejšia, ale to práve paradoxne filmu najviac ubližuje. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Osobně nechápu, že se někdo může nastěhovat do domu, kde byli všichni vyvražděni. Já bych to od základu spálila. Atmosféra byla velmi pěkně děsivá, lekačky slušné a od poloviny filmu jsem vážně s hrůzou čekala, kdy bude někdo mrtvý a historie toho prokletého domu se bude opakovat. Celkem slušný horor na dobrou noc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Ryan Reynolds (George Lutz) si schválně od "svých" filmových dětí udržoval značný odstup, dokonce do té míry, že si děti často ostatním stěžovaly, že je Ryan nemá rád. Udělal to proto, aby pak pro něj byla snazší psychická proměna jeho postavy. (akisha)
  • Po záhadných udalostiach, ktoré sa stali rodine Lutzových, sa na miesto vydávajú rôzni bádatelia a reportéri. Jednej skupinke sa dokonca podarilo vyfotografovať neznámu postavu chlapca vykúkajúcu z dverí. (Karush)
  • Šlo o poslední film, produkovaný samostatným studiem MGM, všechny další už totiž nesly název studia Dimension/MGM. (imro)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama