Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (449)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oživlé mŕtvoly. Nepochované telá sa bezducho túlajú svetom a útočia na živých ľudí. Prežívajú vďaka pojedaniu ľudského mäsa. Kto zomrie stane sa jedným z nich. Koho pokúšu ten sa tiež zmení na krvilačnú beštiu. Jediná možnosť ako ich zneškodniť je poškodiť im mozog. Sú to zombie. Kráľom tohto horrorového subžánru je americký režisér George Andrew Romero. Jedným z jeho zombie klenotov je aj snímok "Krajina mŕtvych", ktorý natočil v roku 2005. **** ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Romerovu tvorbu poznám len z počutia a čítania, a ak sú jeho staršie kúsky lepšie ako toto, tak sa je veru na čo tešit. Skoro tak dobré ako Snyderov Dawn, ale pritom úplne odlišný prístup k látke. Najviac poteší poriadna konfrontácia undead vs. live, kedy iné filmy sledujú surviving partičky vyvolených a likvidovanie prevažne zombíkov, v Land of Dead padajú zmetení civilisti na 100+1 spôsobov, krvavo a hlavne s nápadom (piercing, pretiahnutie xichtu cez hlavu) ako na bežiacom páse. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Film začíná už v době, kdy ve městě pobíhají zombíci. Simon Baker mi tam moc neseděl. Stále jsem si ho spojoval s mentalistou. Dále na tomhle filmu bylo zajimavé to, že i zombie začaly trochu přemýšlet. Zombie a animace se mi líbily. Plusem je, že je zde alespoň něco odlišného na zdejších zombie. Mají jiné vlastnosti od jiných zombie filmů. Po dějové stránce slabší. Čekal jsem lepší příběh. Nebyl to špatný film, ale nedal mi to, co jsem si představoval. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čistých 70 %. Říkejte si co chcete, ale Zack Snyder dal Romerovi na prdel. A to pořádně. Chybí zajímavé vztahy mezi postavami ( a vůbec opravdu zajímavé postavy ), postapokalyptická atmosféra není tak mrazivá a smutná, jak bych si přál, černý humor jen průměrný, sem tam slušný vtípek. Snyderův remake byl i zábavnější a zároveň mnohem mrazivější, pocit špatného konce mě provázela celý film, zato Země mrtvých je neslaná nemastná. Rád bych se dozvěděl více o systému fungování města, ale na to Romero kašle. Vývoj žánru oceňuji, zombies jsou prezentovány skoro jako tragické postavy, se kterými bysme měli mít soucit. Ale to, jestli hlavní postavy někoho zachrání nebo nezachrání, mi bylo upřímně jedno. A to asi není úplně dobře, stejně tak, že jsem někdy přesně znal hloupou odpověď hlavního hrdiny na hloupou otázku jedné postavy. Nejsem ani zklamán ani nadšen a určitě jsem pro to, aby se točily další zombie filmy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Land of the Dead je docela kvalitní zombiárnou. Příběh i atmosféra jsou více než dobré a staromódně pomalí nemrtví na mne působí mnohem líp než jejich současná rychlá varianta z Dawn of the Dead (i když to je film lepší). Scéna, kdy se tu zombíci pomalu šourají z řeky je jednoduše vynikající. Navíc je to film poměrně drsný a krvavý, pro fanoušky žánru lahůdka. 70% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Legendární maskér Tom Savini se ve filmu mihne ve stejné roli, kterou ztvárnil i v původním Úsvitu mrtvých. (Reiniš)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama