Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj skvelý kreslený seriál, najlepšie anime...Je to sranda, je to epické, je to krásne nakreslené a nakoniec to najdôležitejšie - má to atmosféru. To je podľa mňa dosiahnuté tým, že si tvorcovia dali záležať na vytvorení dokonale fungujúceho sveta s vlastnou históriou, kultúrou a mytológiou...Odporúčam hlavne ľuďom s fantáziou a trošku zvrátenejším vkusom ;-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná, milá až roztomilá pohádka o mladém Avatarovi, který se svými přáteli podniká cestu za poznáním (učením), aby získal své mocné schopnosti a zachránil svět,... Slintám blahem i ve svých 30ti letech. Seriál jistě nadchne spíše mladší publikum, a nebo právě retardované jedince, jako jsem já :D Pohádka srší vtipem, ale zároveň je poučná. Všichni tři hlavní hrdinové, potažmo i "záporák se strýčkem" jsou sympatičtí natolik, že si je bez milosti zamilujete. A kdo by jim nezáviděl lítajícího bizona, ovládání živlů a celé jejich dobrodružství? Já jo :o) ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ok, příběh jako celek je pěknej a i postavy jsou až překvapivě dobře udělaný (u těch je vliv anime asi nejznatelnější). Sice nevim, proč americká produkce cpe do seriálu věci jako znaky v názvu nebo oslovení sifu atp. - možná se to opravdu chce maskovat jako anime, což se ale imho míjí účinkem. V lepším anime by to totiž určitě nemohlo být tak idealistický. Právě tahle celková naivita to strašně sráží dolů a vychází to jako pohádka pro děti... americký děti :-) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Vzdušní nomádi mají mnoho paralel se skutečnými buddhistickými mnichy, včetně způsobu, jakým objevují reinkarnovaného vůdce. Metoda skrývání artefaktů z minulých životů mezi obyčejnými předměty a pozorování, zda si budoucí dětský Avatar artefakty správně vybere, vychází z jednoho z mnoha testů používaných k objevení reinkarnovaného dalajlamy. (KGBelik)
  • V pôvodnom nápade hlavného autora z roku 2001 sa príbeh odohrával niekoľko tisíc rokov v budúcnosti, tento príbeh sa tvorcom veľmi nepáčil, ale rozhodli sa použiť základ, a teda vodný ľudia utlačení ohnivými ľuďmi, čo je vlastne prvá epizóda seriálu, prenesený bol tiež Momo, ktorý v originálom sci-fi návrhu bol typ robota Momo-3 podobajúci sa lemurovy. (Krnac)
  • Seriál je inšpirovaný ázijskými 2D seriálmi (anime), na čo je v seriáli kopa narážok, ale tiež sa chceli tvorcovia vyhnúť ich problémom, hlavne umelému pridávaniu energie, znamená to, že nadprirodzené schopnosti postáv neprimerane zosilňujú a pôsobia inak na konci ako na začiatku. Rozhodli sa preto vytvoriť prísne pravidlá a obmedzenia na všetky nadprirodzené prvky. Tieto pravidlá boli natoľko účinné, že aj na konci druhého seriálu bol silový level schopností ľudí na pohľad takmer rovnaký ako v prvom seriáli, teda sa za dokopy 7 sérii oboch seriálov skoro nezmenil. To je niečo, čo má problém napodobniť veľa fantasy svetov dodnes. (Krnac)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno