Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

feeme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala bych, že se mi vzorem stane 12 let starý chlapec, ale po idealistické stránce to tak je. Kamarádka mi představovala ten seriál s tím, že takhle nějak si podle ní já představuju hare krishna uskupení, takhle nějak já je vidím, jako hlavního hrdinu – Avatara. A připadá mi ve výsledku rozumnější zavřít se a koukat na tenhle milý seroš, než se přidávat k hare krishna. Baví mě, jak je to feministické, optimistické, odvážné, milé, citlivé, vtipné, odlehčené, překvapivé. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LE-GEN-DÁR-NÍ! Zcela jistě nejlepší kreslený seriál, co jsem za svůj dosavadní život viděl. Po právu se stydím, že jsem se tomuhle klenotu animované tvorby ostudně vyhýbal téměř dva roky - jak ze strachu, že mě to nezaujme tak jako Legends of Korra, tak z lenosti. Nakonec jsem mu před pár dny dal ze zvědavosti šanci. Stačil týden a předčil v mých očích vše, na co jsem měl kdy tu čest upřít svůj laický zrak, s čestnou výjimkou Hry o trůny. Tohle není jen ledajaký příběh, tohle je nový, dokonalý, parádně promyšlený a inspirativní svět, kterému by se jen těžko hledala konkurence. Nemá cenu se tu moc vypisovat - kdo nezkusí, nezjistí. Ze začátku jsem vytýkal přílišnou dětinskost, ale i ta postupem času zmizela. První série je sice jen takový rozjezd, který nás seznamuje s postavami, ale druhá a třetí, to jsou již plně nabité kalibry metající jeden ohromující díl za druhým. Slabší epizody si sice tu a tam najdou, ale jako celek to funguje nadmíru skvěle a tak nemůžu udělit méně než rovných 100%. PS: Katara. Jedině Katara :-D no flame pls ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Avatar the Last Airbender - Book 2 Earth, Vol. 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,024,088 //počet predaných kusov 78,776║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 3 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $523,506 //počet predaných kusov 52,403║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 4 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $520,102 //počet predaných kusov 43,378 ║ __Famózne!!! Najlepší kreslený seriál čo som mal možnosť vidieť za minimálne posledných 15rokov! Je to hravé, zábavné, s Avatarom zažívame neustále dobrodružstvo plné prekvapení, obsahovo nadmieru inovátorské a prepracované do detailu, animačne to bez problémov spĺňa najvyššie kritéria porovnateľné z Japonskými anime... po prvej 20dielnej sérii zatiaľ jednoznačne plné hodnotenie. /100%/ __dopozeraná 2. a 3. séria až v januári 2013 ale stálo to za to úžasnejší seriál nenájdete, niekoľko krát to dokonca dokázalo príjemne dojať ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Dave Filoni, který režíroval několik epizod z první série, se podílel i na režii seriálu Star Wars: Klonové války (2008), Tam si můžeme všimnout, že jeden z klonových vojáků má na helmě šipku nápadně podobnou té Aangově. Jméno vojáka zní Appo. (Azurovydrak)
  • Avatar Kuruk se dožil pouhých 33 let. Poté, co jej Koh the Face Stealer připravil o jeho životní lásku, natrvalo opustil své hmotné tělo a přešel do světa duchů, kde po své ženě marně pátral. Něco podobného později učinil i strýc Iroh v Legenda Korry (od r. 2012). (Azurovydrak)
  • Většina vládců země se rodí na jaře. V tomto období jsou také vládci země nejmocnější. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama