Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla solidní marnost. Věděl jsem, že to bude hloupost, ale přeci vám ten nápad nedá a musíte se na to kouknout. Přeci jenom taková volovina, že všichni naskáčou do vody a nedostanou se zpět na palubu je hodně lákavá. Vážně jsem se nasmál, že je nenapadlo spojit síly a jednu tu holku poslat nahoru. No rozhodně nevěřím že se něco podobného stalo. Ale jako dobrý, všichni jsou ve vodě, nemůžou se dostat nahoru, ale to co se dělo pak nemá nic společnýho s realitou. Totálně marná úmrtí, rozhovory a chování většiny zúčastněných. No prostě ubohý film s docela zajímavým nápadem, který byl ovšem tragicky rozprášen neschopností autorů. 35% ()

willow666 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Děj měl rozhodně spád i napětí a na filmu se pozitivně projevilo, že není americký, protože Američani by nechali umřít maximálně 2 lidi a ještě by se v ostatních ozvala stará láska, tváří v tvář smrti by pochopili, jak nesmyslný vedou život a na palubě by ho začali měnit... Ne, opravdu nemám příliš výtek, občas sice moc patosu a přehnaně citu, ale u filmu podle skutečných událostí mi to zase tak moc nevadí. Protože vážně si dovedete představit, že pokud se někomu taková věc stane, lze to překonat beze strachu, hysterie a slz? Neřekla bych. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Odsouzeni zemřít jsem viděl čistě jen ze zoufalství na hotelu, kde jde jen pár programů a po skončení filmu jsem byl dvakrát tak zoufalejší než předtím. Na stupidní chování postav se ve filmech moc detailně nezaměřuji ale tohle byl extrém. Tak třeba holka po celém dnu šlapání vody uprostřed moře se rozhodne plavat neznámo kam a rozloučí se hláškou, že čekání není její styl... Jednu hvězdu uděluji za to, že mi to zabilo přes dvě hodiny času, samozřejmě s reklamami a to jsem zrovna potřeboval. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ostatných,mne sa film páčil,bavil ma a ani na chvíľu som sa nenudila.Záver filmu dosť rozpačitý,každý si ho mohol vysvetliť po svojom.V mojich očiach si nemci šplhli,vôbec nebolo poznať,že dráma pochádza s nemeckej dielne.Priam naopak,dýchala s nej pomerne slušne americká ,,kuchyňa".Milo prekvapili . A navyše filmy založené na skutočnej udalosti ma vždy fascinovali a bavili. A nabudúce,ked budete skákať do vody s jachty,nezabudnite si pre prípad spustiť rebrík... :)) ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)

Reklama

Reklama