Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 2

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Recenze (868)

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Toto se opravdu nepovedlo. Nebudu se nijak rozepisovat. Napíši pouze to, že oproti první a i druhé Mumii silně ubylo na humoru. Zde skoro vůbec není a tím ta vážně míněná akce nefunguje, protože to není odlehčené. Škoda!!!!!!!!!!!!! ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mi tady chybí Rachel Weisz, které to s Brendanem Fraserem v předešlých dílech výborně klapalo. Bohužel Maria Bello mi vůbec s Fraserem k sobě nešla, do toho nesympatický Luke Ford a pár trapných scén a slabý průměr je na světě, ani můj oblíbený Jet Li mi nezvednul náladu! Tohle už není ta Mumie, kterou mám tak rád .. ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

Mám několik otázek. Jak mohl z celkem dobrého nápadu vzniknout tak děsivě plytký scénář. Proč si mysleli, že budou vtipné až s trapností hraničící narážky na předchozí Mumie. A konečně proč angažovali tak příšerně nesympatickou herečku. Tenhle film vidět je jako pít vyšumělé víno. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Či už zmena herečky hlavnej alebo celkovo zápletka. Jedine Brendan ostal a preto 2*. Inak som nahnevaný a je to odpad ! ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Do třetice už to nefunguje a už vůbec ne přesunutím z Afriky do Asie. Na mě je v tom těch žlutejch prostě moc. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Je na čase mumii pohřbít, a již navěky. Postavy jednoduše nejsou dostatečně zajímavé na to, aby si zasloužili jakékoliv další dobrodružství, a humor s akcí už taky více méně stojí za vyližprdel. Jakmile se ukážou mluvící sněžní muži, aby vás zavedli do Shangri-La, uvědomíte si, že je na čase to zabalit. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Ťažko už hovoriť o nejakom pokračovaní, keďže okrem obsadenia Frasera a Hannah, tento film so svojimi predchodcami nemá nič spoločné. Veľmi citeľná strata výbornej Múmie Imhotepa, v podaní Arnolda Voslooa a tiež charizmatickej Rachel Weisz. Nezmyselný dej, s príliš nudnými scénami. Jet Li opäť ostal iba v tieni, čudujem sa mu vôbec, že sa dá na podobné role upísať. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování je o malinko lebší než dvojka, je to už o něčem jinym, chci říct, že už se nejedná o Imhotepa jako ve dvou předchozích, ale o čínského císaře. Jenom velká škoda, že v tom nehraje Reichel Weisz, ale alespoň Brendan Fraser hraní ve filmu neodmítl. Ale i tak tento díl nepřekonal jedničku, která je ze série nejlebší. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Už je vidět, že to má od titulu "Mumie" hodně daleko, prakticky jen to jméno a někteří herci jsou stejní jako v Mumii. Bohužel je to celé stavěné na předchozích dvou dílech a tudíž zde nebylo vůbec nic nového. I všechny vtipy už jsou ohrané a směřují k prvním dvoum dílům. Docela musím pochválit za obstojnou atmosféru filmu a pořád to má něco z toho původního dobrodružství. Jsem rád i za účast Jet Liho, který nečekaně ukázal něco ze svého bojového umění. Podle mě zbytečný film, který už byl natočen jen pro úspěšnost prvních dvou dílů. ()

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Tak zas takovej průšvih to není. Akce/humor/napětí furt dobře vyvážený, nápaditost nechybí, Jet-li je skvělej a Fraser furt vede plus jeho synátor je sympaťák a jeho rozhovory s taťkou byly supr (diskuze o zbraních v Himalájích). Škoda přeobsazení Evy, ale jinak se mi líbilo asi vše. 5* Lepší než dvojka. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Koncentrovaná ubohost - všechny postavy se chovajî a mluví jako naprastí idioti. Brendan Fraser a jeho dementní humor mě nikdy nebavil, ostatní zůčastnění, včetně scénáristy a režiséra v tom zmaru zdatně sekundují. Jo e ten Luke Ford je proboha co??? Bída. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Zase až tak výrazne horšie od Múmia sa vracia to nebolo. Tunajšie hodnotenie mi príde pomerne prísne, ledva 50 percent? U mňa to je na rozmedzí dvoch a troch hviezdičiek, ale asi trochu prilepším. Akcia bola dobrá, príbeh tuctový (asi tak tuctový ako v Múmii dva), fantasy prvky tak výrazné byť nemuseli (hlavne yettiovia) a rodinné "trampoty" tak neotravovali ako v predchádzajúcom filme (len škoda, že uz nehrá Rachel Weisz, Maria Bello mi do rodiny OˇConellových veľmi nesadla). ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se neustále něco děje: Někdo někoho pronásleduje nebo se s ním bije, digitální sněžní muži se koulují s digitálním Jetem Li, krásné Asiatky odhalují stará prokletí, tisíce mrtvých vstávají z hrobů, hrdinové řeší své rodinné neshody... a nám je to naprosto fuk, protože akce je vyloženě špatně zrežírovaná - tj. nejenže není vůbec napínavá a vzrušující, ale místy má i matoucí choreografii. 40 % (Ondřej Vosmík, Ci 09/2008, str. 83) ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Já to tu mám podobně jako s posledním Indianou Jonesem, vůbec to nevidím tak tragicky. Samozřejmě že už to není ono, ale pořád je to slušná akční jizda s povedeným vizuálem, na kterou se jednou za pár let docela rád podívám. 68%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano, vytřískejme z Mumie co nejvíc to jde. Jen když se sype. PrvnÍ Mumie byla prakticky dokonalá, druhá pořád skvělá. Třetí už není tak dobrá. Jednak se motiv trochu opakuje, znovu vládce zabije muže, kterého ona miluje. Jednak chybí moje milovaná Rachel Weisz, která oběma mumiím dodávala šťávy a humoru. A ani toho v dalším filmu není tolik. Méně prostoru na vtípky dostává totiž i John Hannah. Vyměněn byl i režisér a hned se navíc pustil do kritiky svého předchůdce, což je dost odvážné, když Stephen Sommers se svým dílem vydělal majlant. Změna prostředí sice dopomůže dalšímu strhujícímu boji, ale především co se triků a vizuality týče. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Pouze okopírovaný předchozí díl, ale bez té atmosféry, která dělala Mumii Mumií. Určitě je za to odpovědný nový režisér. Cit pro detail a realističnost (viz zajímavosti) určitě má. Jenže natočit zábavný film se mu nepodařilo. Akce spousta, jeden efekt střídá druhý a výsledek je kýč. Změna herečky u Evy tomu taky neprospěla. 2+* ()

Filipmachi 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila moc, dvojka byla slabší a od trojky sem už moc neodčekával. Nadupanej trailer mě ale donutil jít na premieru. A hned zezačátku rána dozad - Hroznej dabing, druhá rána do zad - prvních pět minut jsem mylel, že se bude jednat o film Hrdina nebo něco podoného, postupem času se to zlepšilo, ošem né o moc. Po dějové stránce to byl průměr. Nicméně digitální efekty jsou dobré, humor mi tam nechybí. Jen doufám, že už nebude další díl. Čistej průměr je tenhle film a proto hodnocení za 3 hvězdičky. ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama