Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (510)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ezra je nakonec snad ten nejmenší problém - proboha kdo na světě si myslel že tohle bude vtipné? Nebo zábavné? Tak absurdní nedostatek komediálního vkusu a talentu na timing jsem už dlouho neviděl, a u takto drahého filmu asi nikdy. A přitom je to čistá parodie, tvl. Fakt hrozně moc doufám že Gunn to své komediální pojetí pojme úplně jinak... naštěstí jeho předchozí filmy nasvědčují že ano. DCEU i ve svém finále zůstává takřka největším bahnem jaké kdy v historii kinematografie vzniklo. Až na asi dvě vyjímky předražená a přitom esteticky ohavná šlichta pro lidi bez mozku a bez vkusu. Snyder by se za tohle měl světu omlouvat do konce života. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tvorcovia si zjavne absolútne uvedomili, že Ezra Miller nesedí každému a tak na to rafinovane upozorňujú priamo vo filme, aby kritikom vzali víchor z plachiet.  Niektoré veci v scenári ma rušili. Barryho spolubývajúci tvrdia, že Batman existuje, ale zo stavu jeho sídla (a samotného Brucea) je zjavné, že dlhé roky nie je aktívny. Čo ostatne explicitne povie aj on sám. Jasné, brané od slova do slova spolubývajúci povedali len to, že existuje. Netvrdili, že je aktívny. Ale i tak ma to rušilo. Rovnako vzhľad jeho sídla: v jednej chvíli vyzerá ako z Hammer hororu a v nasledujúcej (s Karou) ako slnečné miesto so skvelou záhradou z katalógu Nehnuteľnosť roka. Rovnako som nepochopil, prečo Flashovi neskôr nehorí oblečenie, hoci je jasne prízvukované, že počas neho nesmie mať na sebe bežné oblečenie. Barry odpadne, keď prvý raz vidí Batmana, pritom žije vo svete, v ktorom netopier existuje a on sa nielenže práve nachádza v jeho dome, ale o tom aj vie (dokonca sa s ním pred chvíľou rozprával!). Nie je to nič strašné, ale zaráža ma, že je štúdio ochotné narvať 2OO (dvesto!) miliónov do filmu a neustráži si takéto hovadiny.  Inak je Flash temer skvelá jazda. Najlepšie nepozerať trailery a nechať sa prekvapiť zvratmi a cameami (pri N.C. a obrom pavúkovi padnete na zadok, ak poznáte legendárnu prednášku Kevina Smitha). Postavy sympatické, Sasha Calle je najlepší supermanovský kastingový ťah od Christophera Reevea z r. 1978 (vrátane), akcia bombastická (nie až tak prehnaná, ako od Snydera), vizuál nádherný farbený (Flash je popri Green Lanternovi po stránke výrazných farieb asi najkrajším mainstreamovým superhrdinom), parádny soundtrack, zábavné blbinky (rezanie uší, meter, beh naprázdno po hale), plno scén prekvapivo dojemných, pôsobivých, mrazivých a silných. Dostala ma nepredvídateľnosť deja.  Absolútne ma ale (žiaľ negatívne) zošokovalo finále, ktoré je síce (rozumne) komorné, ale predchádza mu monumentálna bitka na púšti, na ktorej je vidno buď drastické pretáčanie, alebo drastické prestrihávanie. Najskôr oboje. To je vidno aj na ďalších veciach (napr. Keaton nemá Alfreda... ako sa to stalo, zomrel, odišiel, ak odišiel, tak prečo odišiel, ak zomrel, ako zomrel, mohol za to Bruce?). Vinou toho po sebe púštna pasáž zanechá viac otázok, než odpovedí a tri-štyri postavy nielenže nemajú uspokojivé konce napriek tomu, že UMRÚ (!!!). Ony nemajú ŽIADNE konce resp. majú tak drastické konce, že som spadol z gauča a tri dni som následne bezbranne preležal na zemi. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi do tohoto filmu. DC ve mně stále budí mírnou nedůvěru, byť se s každým dalším filmem reálně zmenšuje, a k tomu se hlavní role zhostil Ezra Miller, nejnesympatičtější tvář Hollywoodu současnosti. Jenže chyba lávky diváku. DC s každým dalším filmem vstává z popela a podkopává současnému Marvelu hrob. Flash je totiž neuvěřitelně příjemná, odpočinková záležitost, která si jednoznačně zaslouží statut adekvátního blockbusteru. Ezra Miller je možná pro kdekoho krypl nemytej, ale tady se asi po psychině srovnal a střihnul si sympatickou dvojroli jak z partesu. K tomu je tu celá řada super odkazů na různé paralelní dimenze a divák musí být nadšen. Především návratem Michaela Keatona, co si budem. Ve výsledku je tento kousek nečekaně dobrým superhrdinským dobrodrůžem s klasickým tématem časového paradoxu, o kterém, když to nečekáte, o to víc Vás potěší. Mě teda potěšil fest. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jen očekávání a následný přístup diváka razantně ovlivní vnímání Flashe. Komiksová revoluce se rozhodně nekoná a věrní fandové vize Zacka Snydera si nejspíš opět najdou dost důvodů k bezduchému prskání, v zárodku ovšem Flash pořád má dost sympatických vrstev, ve svých nejsilnějších momentech je dokonce potencionálním zábleskem něčeho většího. Ta pravá událost se ovšem nekoná a Flash je přes všechna pozitiva důkazem, že filmové DC Comics nejspíš restart propojeného světa skutečně potřebuje. Samotný Andy Muschietti ovšem u nějaké případné další komiksovky skrývá potenciál, i když chvílemi působí jako Sam Raimi z Wishe.... Viděno v kině: 2x ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

The Flash není normální komiksový film. Není to odlehčený Spiderman, ani temný Batman, jede si to úplně svoji linii - špagetu. Tuhle vlastní linii bych nejlépe přirovnal k Billu a Tedovi na cracku, říznuté se zhuleneckými komediemi Setha Rogana, naředěné Návratem do Budoucnosti. Některé vtípky, dialogy, scény jsou tak za hranou a ujeté. Do toho znáte minulost hlavního herce a s tímto vědomím je to paradoxně možná ještě lepší. Je to místy těžce nelogické, chaotické, ale pod těmito vrstvami se jedná o naprosto skvělou, humorem nasáklou podívanou. Čekal jsem ledacos. Čekal jsem, že to bude špatné nebo trapné. Nějaká má část čekala, že to může být i dobré, ale na toto jsem připraven nebyl. (Více) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Během zhroucení multivesmíru, kdy se zobrazí časová osa, můžeme zahlédnout Nicolase Cage jako Supermana. (DJMaroko)
  • Cílem kostymérů pro Batmana (Michael Keaton) bylo zachovat původní oblek, jaký používal v prvních dvou filmech od Tima Burtona. Ovšem problém byl v jeho funkčnosti, kdy neumožňoval herci hýbat hlavou do stran ani nahoru a dolu, a proto se musel v kostýmu vždy otáčet celým tělem. Přišli tak s úpravami, které kostým učinili víc flexibilnější, pohodlnější a celkově použitelnější. Když s tím za Keatonem přišli a pověděli mu o těchto vylepšeních, odmítl s tím, že to tak prostě nemá být. (ScarFace_V8)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama