Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $312,433,331Tržby Celosvetovo $623,561,331Tržby za predaj Blu-ray v USA $70,849,131 //počet predaných kusov 3,070,063Tržby za predaj DVD v USA $126,676,133 //počet predaných kusov 5,774,807 ║ Až na ten Český dabing(zbytočne kaziaci film) som s pokračovaným maximálne spokojný, herecký ambasábel krásne využitý, režisér Jon Favreau opäť slušne zvláda kočírovať celý film a ešte k tomu dostane od ženskej na frak aby si to potom po Tysonovski vybil a ušne ukúsal na ochrankárovi. Dej slušne plynie, tak ako tomu bolo v prvej časti, možno by tam trošku viac akcie nezaškodilo ale zo to penzum hlášok a hlavne herci ako Sam Rockwell, Samuel L. Jackson a hlavne čerešnička na tejto comicsovej torte Scarlett Johansson to pekne rozbalia a vynahradia. (Najmenej výrazný ostal Don Cheadle) /videl v kine: 90%/ __Takto ma vyzerať pravý popcorňák!!!__ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pravda je taková, že JÁ jsem Iron Man..... Ví to celý svět a Tony si to náležitě užívá. Ovšem jako každý superhrdina si musí projít stádiem ,,nenávisti“. K tomu dopomohl také impozantní nástup M.Rourka (ten chlapík je lepší než za mlada!) a možná i (ale spíš ne) Palladium v hrudi. Pohled do historie Stark Industries (obzvlášť pokud se s Tonym máme potkávat častěji) neuškodí, ba co víc, dá se považovat za pochopitelný. Iron Man je komiks postavený na krásných obrázcích, nejnovějších (filmových) technologiích a naštěstí (občas) i akci. Robert D. Jr má charisma za všechny ostatní a přesto mě ani druhý díl nepřesvědčil o I.M. nepostradatelnosti. Stále platí vše, co jsem napsal o jedničce a dodávám, že se na trojku stejně budu těšit! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Cítím formu a hodlám se porvat s T. Starkem. 2.) Chci vidět kufřík, po kterým touží každý muž. 3.) Jsem fanda do nejnovějších technologií a zbrojních systémů. 4.) Nechápu proč je těžký koukat na cestu, když se vzadu převlíká S.Johansson. 5.) Miluju ultimativní souboje robotů. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá rád zbraně? Kdo nemá rád techniku? Kdo nemiluje slávu vyleštěnou penězi? Amerika vládne světu v blockbusteru, který odráží jednu tvář vlastního publika a stejně se tomu každý nechápavě směje. Akce rozhodně přibylo, je zajímavější, originálnější, i když někdy řešená (třeba final battle) hrozně urychleně. Je ovšem dobře, že Favreau buduje půdu pro Avengers opravdu solidním způsobem. Robert Downey jr. zase filmu vládne, i když prsa a rty Scarlett jsou rozhodně nebezpečné zbraně... Co bude dál? Nevím, ale dvojka mě dokázala opět pobavit na příjemné dvě hodiny, ale kromě toho skryté americké posedlosti nenabídlo nic, co bych musel vidět znovu. Klasických slabé 4*=70% s očekáváním, že ve trojce bude všeho třikrát tolik:). ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na konci prvního dílu se Tony Stark/Iron Man ustanovil jako "tak trochu jiný superhrdina", jenže druhý díl je završen tím, že se z hlavního hrdiny stává "hrdina jako všichni ostatní", a tak musí být utvořen heterosexuální pár, přijmut sidekick a je zaděláno na nového záporáka, přičemž nesmí chybět nějaká ta traumata z dětství a tvoření komplexního vesmíru. Poslední jmenované je klíčové, protože víc než o soudržnou podívanou s precizně motivovanými postavami a prvky ve vyprávění jde o sled pohromadě nedržících sitcomových scének, které neustále odkazují na jiné komiksy/filmy podle komiksu/filmy, ve kterých si zahrál herec hrající zde. To vede k neustálému srovnávání, z něhož IRON MAN 2 vychází jako ten slabší, co se týče svých dvou hlavních vzorů - SPIDER-MANA 2 (vyrovnání se se svým "superhrdinstvím" pomocí odložení masky) a TEMNÉHO RYTÍŘE (potemnělost a záporák). Významová rovina snímku je sice bohatší než u prvního dílu (reflexe toho, jak média prezentují americkou zbrojní a válečnou politiku, zároveň reflexe mediálního obrazu obsazených hvězd), ale svou americko-ruskou zápletkou archaičtější. Výše zmíněné jsou důvody, proč je dvojka horší díl než jednička, což ještě neznamená, že by se jednalo o průměrný či dokonce špatný film, protože na to je svým neustálým vybočováním ze stylistického rámce obzvlášť v úvodní půlhodině nesmírně opojná a v akčních scénách posílením vnímání Tonyho (zesílení zvuků, zpomalení) vtahující. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 - bigger, multiplied and with different black sidekick. Tonyho Starka bych už netoužil výchovně nakopat do jistých míst, nicméně i přes pozoruhodný a uvěřitelný posun jeho postavy, setrvale kvalitní konverzační část a vydatné herecké posílení souboru tu pořád trvá ten problém se slaboučkým záporákem. Na osmdesátku to prostě pořád nevidím, a na reprízu taky ne. Na to je tam přece jen té Gwyneth a Scarlett málo;) ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Severoamerické tržby dosáhly 312,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 623,9 mil. (NIRO)
  • Scarlett Johansson (Black Widow) několik dní po premiéře filmu obdržela od Marvel Studios zvláštní zásilku do svého domu. Doručení předcházelo urputné ujišťování, zda Scarlett bude skutečně doma. Když poté otevřela, aby balíček přebrala, byl jí předán se slovy: „Tady je vaše další mise.“ Mezi několika komiksy s Black Widow a detailní historií postavy se nacházela taška na oděv s logem S.H.I.E.L.D.u s poznámkou: „Uvidíme se na Vaší příští misi.“ V tašce byl její stealth kostým pro film Avengers (2012). (Kubaaa97)
  • Scény, které se odehrávají v ruských ulicích, byly natočeny na Manhattan Beach v Kalifornii. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama