Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (920)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ bude chcieť byť filmové spracovanie verné jeho hernej predlohe, nikdy nebude tombraider-ovský príbeh niečím, čo by sa zarylo hrubými písmenami do análov akčného žánru. Veľmi pozerateľný film, príbehovo sa snaží o trošku hlbšiu myšlienku, najmä úvod nám ponúka trošku inú Laru ako sme boli zvyknutí v predchádzajúcej sérii. Dnes už klasická stávka na teenagerovské obsadenie mi trošku vadilo, ale nakoniec to nebolo až také infantilné ako sa spočiatku zdalo, že bude. Príbeh ale stroskotal na snahe o Indyho v ženskom pubertálnom rozhraní, kde logiku stráca nielen dej ale miestami aj akcia. Tá sa snaží byť za každú cenu cool, ale miestami je to tak veľmi preexponované, že by ste tomu neverili ani v hernej sérii. Za mňa teda fajn oddychovka na jedno zhliadnutie, ale na obranu musím povedať, že o chlp lepšia ako tá v silikónovej verzii spred sedemnástich rokov. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nová Lara Croft je hodně fajn a svou předchůdkyni strká snadno do kapsy. Akce je zcela určitě lepší, honičky svižnější a výborně sestříhané a Alicii bych z fleku označil za momentálně číslo 1 co se týče ženské části žebříčku. Díky Vikander je novější Lara mnohem méně prošpikována sexepílem, nevyžívá se v ukazování svého šatníku a sází se nejvíc na opravdové dobrodružství ve stylu Indiana Jonese a jak dobře všichni víme, těchto filmů není nikdy dost. Každý trošku kvalitnější přírůstek je okamžitě vynesen do nebes. Jsem za podobný film moc rád. Hlavní hrdinka pořád někam a před něčím utíká a snímek poprvé zpomalí až někdy po hodince, aby závěrečných 30 minutek doklepl ve stylu Poslední křížové výpravy. Obsazení ok, režisér mě moc neříká, ale úlohu zvládl. Warneři potěšili spuštěním této série a určitě bych ocenil i pokračování. 70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl překvapen, že film mě vracel myšlenky spíš směrem k Indymu než k původnímu Tomb Raiderovi, což bylo ve finále potěšující. První část filmu je taková hezky civilnější tzv. na pohodu, dáme si jednu povedenou cyklo honičku, bitku v ringu,to aby jsme všichni viděli že Alicie se skutečně při přípravě na roli v posilce neflákala, nějakej ten dialog, foreček a pak hupky dupky na ostrov a tam se teda začnou dít velký věci a Lara začne akčnit způsobem, že Superman by jí se studem v tváři rezignovaně odevzdal svůj modrej elastáček s písmenkem S. Některé vizuály byly hodně efektivní, ale nejefektivnější je samozřejmě Alice, při pohledu na ní by jeden zapoměl i svoje jméno, jaká je to velekočka. Postava v jejím podání má v sobě určitě víc emocí než Angelinina Lara Croft. Až na Tombíka půjdeš do kina, určitě si sebou nezapomeň vzít nadhled, protože bez toho to nedáš, ale pokud nejíš deně zelí pokapaný s citronem, můžeš se docela fajnově pobavit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený, že tvorcovia šli do nečakaného naturalizmu a keď Lara odpáli na plátne prvého lotra, je to podané nečakane psychologicky a nehollywoodsky. Zabíjanie tu nie je žiadna zábava, ale nutnosť, ak chcete prežiť. Finále medzi kostrami, lebkami a kosťami s digitálnymi efektmi ale zostáva tiež príjemne civilné. Alicia Vikander sa musela pre rolu strašne nadrieť, ale jej kondičný tréner z nej našťastie neurobil druhého Schwarzeneggera. Škoda len, že si zabudla prsia doma na poličke. Väčšinu kaskadérskych scén robila sama, ale keď sa pozriete na film o natáčaní vidíte, že väčšina nebezpečných scén sa nakrúcala pred zeleným pozadím. Čo možno Tomb Raider vytknúť je mierna strata tempa v polovici filmu a uznávam, že nie každý ocení rúcanie žánrových pravidiel, neuvidíte žiadnu romancu ani žiadny príchod na koni do zapadajúceho slnka. Na druhú stranu dobrodružstva a napätia vo filmu rozhodne je, humor tiež, scény sú brilantné a humorné a scéna na rieke je akčným vrcholom filmu. Dobrý odpočinkový film. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem ten film mít rád, ale nečekal jsem, že to bude tak snadné. Po průměrných trailerech i reakcích ze zahraničí jsem vyhlížel spíš něco, co bude přinejlepším fajn průměr. Místo toho jsem si v kině užil regulérní pecku. Alicia Vikander je v hlavní roli téměř dokonalá. Je sympatická v dialogových scénách, jako hrdinka i jako vyděšená holka. Člověk jí věří každý úder, který schytá, každou ránu nebo pád, ale i to, že se nedá a že neustoupí, když se musí s někým porvat tělo na tělo. Fandové hry dostanou hned několik scén, které vycházejí z prvního „nového“ Tomb Raidera, ale podstatné je spíš to, že tyhle scény fungují v rámci dobrodružného filmu. Popravdě v tomhle žánru jsme nic lepšího neviděli minimálně od Mumie s Fraserem, ale možná spíš od třetího Indyho. Je to drsné, napínavé, strhující, uvěřitelné, bolavé a našlapané adrenalinem už od první akčnější scény. A až na pár malých drobností, jako jsou občas horší triky (nic hrozného) vlastně moc nevím, co tomu mám vytknout. Tu přímočarost a dobrodružství bez zbytečností okolo jsem si užil. Strašně moc. Běžte na to, ať to vydělá, protože chci dvojku! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama