Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

shabazza 

všechny recenze uživatele

Zklamání letošní seriálové sezony. Hodnoceno po 7 dílech a zatím je to vývar z týden starých ponožek. Sedm dílů si je podobný jako vejce vejci - objeví se vězeň, blondýnka s Hugem ho chytnou a zlej kluk ho dá do super tajnýho vězení. Od seriálu s Abramsovým podpisem jsem čekal aspoň malinko víc. 40% 7.4.2012: Dokoukána první serie ... hodnocení stahuju na 30%, jelikož tohleto je volovina par excellance a jestli bude druhá serie, tak to pak odporuje veškerým zákonům zdravého rozumu. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Šílené zklamání, sexuálně naprosto nepřitažlivá detektivka společně s tlustým a nesympatickým "dakem" vyšetřujou (b)anální zločiny. Celá ta věc z Alcatrazem a časem mi přijde jen na oko a pro efekt. Spousta nelogickýho chování, žádnej tahák na další díl..prostě nic me u tohodle seriálu zatím nedrží a nezaujalo....Ale dám tomu šanci, zatím silnej podprůměr. U lost mi to jaksi nevadilo, ale nikdy nepochopim jak mohl "Hugo" vyhrát nějaký casting. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriálu se dá vytknout mnoho, například: proč je to taková pitomost? ...Nevadí mi mystika a takové to fantazično, rád se kolikrát nechám unášet tajemnými jevy a odkrýváním záhad, ale tenhle trapný pokus zvaný ALCATRAZ není ani jedno z toho. Jedinou záhadou je, kterého z tvůrců posedl mozgožrout a vyhryznul mu to nejdůležitější, totiž smysl pro drama... Dobře, máme starou legendární ostrovní věznici, kde jednoho krásného večera roku 1963 zmizeli všichni vězni i s celou skvadrou nabouchaných dozorců, to je moc krásná zápletka, taková, že bych objal obrazovku a nechal si dráždit vousy statickou elektřinou. Pak tu ale máme rok 2012, kde se ti zmizelí vezni začínají zjevovat a páchat různé zločiny. To by ještě nebylo tak hrozné, ale je tu ještě jedna, sotva zletilá, dívenka, která je bezesporu jasným výměškem varlat samotného Sherlocka Holmese. Tím se dostávám k jádru problému, proč je seriál taková blbost a naprostá ztráta času. Ona prostě, malá muck blondýnka, naběhne na místo činu a potřebuje sotva několik vteřin, aby rozlouskla celý případ a našla důležité stopy, ostatní blbečkové (a jsou to celé zástupy detektivů a techniků) jen přitrouble přičumují a nestačí se divit, že mají vlastně co dočinění s nějakým typem famózní superhrdinky či snad reinkarnací všech věhlasných literárních detektivů vmáčknutých do těla podsadité blondýnky. Přiberme ještě fakt, že ji doprovází morbidně obézní chlápek, který údajně ví o Alcatrazu všechno (ano, napsal o tom několik knížek). Spolu tvoří neporazitelný tým lovců záhad a šéfem jim budiž neskutečně trapný Sam Neill, který tak trochu postává jako kretén v rohu a přehrává v roli tvrďáka s nějakou podivnou licencí, že si může v USA dělat, co si zamane, například běhat po lese s 90 kilovým chlapem hozeným přes rameno. Tahle príma trojka břídilů tedy řeší největší záhadu v dějinách světové historie. Tihle tři. Běhají po městě, střílej po lidech, všechno ví, všemu rozumí a ještě mají čas pokecat o naprostých kravinách v nějakém tom jejich Wafle house. No hrůza. Celé to je navíc jaksi epizodní záležitost s dosti laciným designem, vedlejší postavy samozřejmě jednají velmi hloupě a bez emocí, jen tupě konají dle nedomyšleného scénáře, aby bloncka byla za hvězdu. Za dobu, co jsem viděl celou fůru seriálů, patří toto k jednomu z největších zklamání, tím hůře, že za tím stojí J. J. Abrams, jehož tvorba mě vždy brala za srdce. A ještě přihazuju, že ani nápad není úplně tak zcela originální. Náhlé zjevování zmizelých lidí a tým detektivů, který po nich pátrá, jsem už viděl v seriálu 4400 a řeknu to upřímně, to bylo stokrát lepší. U Alcatrazu jsem vydržel jen pět dílů první série. Víc ani za zlaté houno. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnotím po pěti dílech, hodnocení a komentář však budu upravovat podle průběhu celé sezóny. Není to špatné. Jistě, na zadek si z Alcatrazu nesedám a určitě se nejedná o nějakou seriálovou revoluci, ale ty první dva díly byly poměrně napínavé a měly spád. Byly tam nějaké logické bugy, ale naštěstí ne tolik, aby mě to iritovalo (zdravím scenáristy seriálu The Event). V Alcatrazu se sice mísí prvky jeho předchůdců (LOST, Fringe, Event, V, FlashForward,...když se člověk zamyslí, tak jistě najde mnoho podobností, ať už ve stylu vyprávění nebo samotném ději), zápletka s návratem vězňů je však naštěstí originální a vlastně nemám tušení, jak by se to mohlo vyvinout a o co tam vlastně jde. Nejspíš z toho ještě vyleze nějaká šílenost, doufejme, že kvalitní. Už teď mám v hlavě mnoho otázek, snad na ně dostanu odpověď. Líbí se mi ten koncept 1 díl = 1 příběh jednoho vězně (i s flashbackem), snad se ale na pozadí budou věnovat i těm předešlým vězňům a zodpoví otázky, na které jsme nedostali odpovědi z jejich epizody. Snad ano, jelikož je seriál midseason replacement, tak i v případě jeho (ne)prodloužení na další sezónu by mohla být ta první jaksi uzavřená. Herecké obsazení je fajn, Sama Neilla mám rád a jeho postava má co nabídnout. Trochu mi tam neseděl jen Hurley...tedy Jorge Garcia. Taky ho mám rád, jenže do té jeho role mi zkrátka nesedí. Nerda z krámu s komiksy mu v pohodě uvěřím, ale doktora a experta na Alcatraz vážně ne. Jeho přítomnost v seriálu ani zatím nemá výraznější opodstatnění, veškeré informace, které může poskytnout, jen cituje z té své knihy a vzhledem ke svým tělesným proporcím asi mnoho padouchů nedohoní :) Zřejmě bude jen sidekickem hlavní hrdinky, jehož jediným účelem bude hláškovat a házet legrační obličeje, ale zase v jeho případě mi to nevadí. Mrzí mě, že hudbu k seriálu nebude dělat Michael Giacchino, který ji dělal pouze k pilotu. Od druhého dílu byl vystřídán svými spolupracovníky (Andrea Datzman, Chris Tilton), kteří se sice snaží zachovat jeho styl, přeci jen je však znát, že to není on a že hudba v první epizodě zněla tak nějak epičtěji. Ale na hudbě ani tak nezáleží, tím důležitým je u seriálu děj a postavy. Uvidíme tedy, co přinesou další díly. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Po 6 dílech jedeme dál. Ztraceni (2004) to nejsou -tahle věta už musí lézt J.J. krkem :)- ale snímek se ubírá velmi podobným směrem, doufám že do onoho množství nejrůznějších tajemství a záhad nezabředne jako výše zmínéný Abramsův starší počin, to by bylo opravdu škoda, však taky zatím se to co se počtu informací/dezinformací dá přežít. Hlavní trojka je sympatická, respektive nesympatická přesně tím stylem, jak má, námět podáván po malých zato zajímavých dávkách...tak pokračujem, hochu ;) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama