Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Kýč opět pozvednut na nový level. Velmi doporučuju návštěvu kina - když už, tak ať! Na takovou ptákovinu je třeba správná atmosféra. Kdybych se na to koukala sama doma, hrozilo by nebezpečí, že bych třeba vzala nějaké části příliš vážně. Nejvíc tuhle „fantasy“ komedii asi ocení lidé, kteří odrostli už jak českým pohádkám, tak americkým animákům, ale přesto by se ještě rádi nostalgicky zasmáli, rozplývali nad roztomilými zvířátky či málem ronili slzy nad málem tragickými scénami. A kdyby vám v nějakou chvíli přišlo, že „tohle jste už někde viděli“, vzpomeňte si na to, že pohádky můžete brát taky s nadsázkou. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších pohádek poslední doby. Ve 3D se na to opravdu moc hezky kouká. Spousta barev, výborné efekty, roztomilé kouzelné bytosti. Ze začátku se jeví James Franco i Mila Kunis, jakože hodně přehrávají, ale na Francovi je vidět, že je kašpar a tahle role mu sedla a Mila se potom změní v podivně nepříliš děsivou čarodějnici a herecký výkon jde stranou. Dále obsazeá Rachel Weisz je vždy výborná a její čarodějnice je trošku děsivější než ta "She-Hulk", a Michelle Williams nebyla tak hrozná, jak bych čekal. Spousta vtipů, které jsou jak pro děti,t ak některé i pro dospělejší publikum. Sam Raimi ode mě má palec hore. ()

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, docela zklamání. Pohádkové to bylo, ale 3D zpracování nic moc a i děj poněkud pokulhával. Některé scény byly až moc zdlouhavé, některé nedotažené. A tak jsem se občas i koukla na mobil, kdy už to kino vlastně bude končit. No, aspoň, že byla "levná neděle". (Navíc, Michelle Williams budu mít už vždy za Marilyn ♥) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful je k The Wizard of Oz v podobném vztahu jako TRON: Legacy k původnímu TRONovi. V obou případech jde o vyprávění nového příběhu, jen volně navazujícího na známé dobrodružství. A v obou případech přinejmenším dvě třetiny zážitku obstarává vizuál dotýkající se dokonalosti. Koncept "natočme kultovní klasiku trochu jinak, s tou nejlepší technikou co je k dispozici" se osvědčil i tentokrát. Původní verze byla trošku promyšlenější, soudržnější i chytřejší, tahle boduje uličnickým humorem a lehkou nostalgií. A nic proti Judy Garland, ale herecky je "remake" úplně někde jinde. Plusem jsou emoce, jež ikonickému předchůdci chyběly téměř kompletně. Pokud bude Hollywood sám sebe vykrádat takovýmhle stylem, nemám nic proti. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Priemerná rozprávka. Raimi je dobrý režisér, ale tent film mu nejak extra nesadol. A Franco je dobrý herec, ale ten si tu vybral slabšie momenty. A Mila Kunis nemusela vyzerať ako Shrek. Najlepšia postava filmu je viac menej otravná opica s krídlami. A napriek všetkému, čo som vymenoval sa mi to celkom páčilo. Film nenudí a vizuál je bombastický. Občas nejaký podarený vtip. Je to rozprávka. Čo viac by som mohol chcieť. 3* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pakárna, kterou pro mě nezachránil ani jindy dokonalý James Franco. Přeplácanost, hodně digitálních a až moc nápadných triků...Myslím, že označení "rodinný" je příhodné, jelikož děti tohle pobaví, ale nad 12let už je to spíš vyděsí stejně jako mě :D Co bylo vynikající, byla hudba :) A když to teď vidím, tak chápu proč - Danny Elfman ;) ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(145/2013) / Docela divný film. Mňa to chvílami aj docela zaujalo, je to svojsky natočené, niečo zvláštne sa Raimimu do Oza podaril priniesť. Škoda len, že príbeh je taký viac infantilnejší, bez extra nápadu. Má to pár svetlých momentov, opička bola perfektná a na rozdiel od väčšiny mne tam ten Franco docela sadol. Je pravda, že jediné čo musel robiť celý film bolo tváriť sa priblblo. Išlo mu to. Pekne nakreslený svet, aj keď s pár muškami ma zaujal. Záver sa nesie v duchu celého filmu, nemá čím extra prekvapiť, ale zase na druhú stranu ani nasrať. (6/10) ()

gxem 

všechny recenze uživatele

Černobílý svět pouťového kouzelníka najednou získá barvu pomocí kouzelné země Oz. Tak lze charakterizovat hlavní myšlenku filmu Mocný vládce Oz. Už od začátku snímku dokáže snad každý divák odhadnout nastávající situace, kdo je zlý a kdo hodný. Přesto stále sledujete, co se stane dál. Bude pronesen další vtípek od opičího okřídleného kurýra či nastane dramatický boj o život obyvatel země.? Zjistí hlavní postava, že je mocnější, než si myslí? Od filmu jsem nic neočekávala a také nic významného jsem si z něho neodnesla. Strhávám * za nedějovost a * za výkony některých herců. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Radši Once Upon a Time. Škoda castingu... mohl tam hrát kdokoliv z céčkových (nebo neobjevených) herců a nešlo by to poznat. Prostě škoda hereckého tria, které si ty role ale asi užilo. Je to rodinná blbost. Za pár let na to možná změním názor, ale dnes je to na těžký podprůměr. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi to opět dokázal.Ze začátku pro mě Moc vládce Oz vůbec nic neznamenál.Teprve s režisérským vedením a herci, jsem se o film začal zajímat.Pak přišly trailery a osobně jsem byl hodně zklamaný, jelikož jsem z nich nic necítil a vypadalo to, že Raimi plýtvá svůj talent na něco zbytečného.V tuto chvíli si sypu popel na hlavu, že jsem o Raimim, tak moc pochyboval.Film mě bavil od začátku až do konce a hodně mě bavilo hledat odkazy na původní film.Hned úvodní černobíle intro s jiným rozlišením bylo fajn.Ale jen co se na plátně objeví James Franco, tak můj úsměv rostl.Tahle role Francovi neuvěřitelně sedla a mě bavila.Svým způsobem mě trochu připomínal Jacka Sparrowa v první Pirátech z Karibiku.Sobec, lhář, podvodník a já nevím co ještě, přesto hodně fajn postava.To samé platí i o třech krásných čarodějkách, které postupně podléhají jeho kouzlu.Mila Kunis je překrásná a tenhle film z toho jen těží a hlavně má její postava motivaci.Což se moc nedá říci o postavě Rachel Weisz, ale i oní jde říci, že jí to moc slušelo a nekazila žadnou scénu.Přesto pro mě největší překvapení z ústředního trojlísku byla Michelle Williams, o které jsem si celou dobu myslel, že bude stát v pozadí děje a nakonec měla z těch tří nejvíce prostoru.Hodně se mi líbilo jakým stylem je využíván svět.Odkazuje se na známá místa, ale představí se i nová a s nimi i nové postavy.Jako mluvící opičák s křídly, který je naprosto boží.A dokonce i moje cynická povaha snesla porcelánovou holčičku.I ten kýč je prodáván s jistou grácií, než tomu bylo u Burtonovi Alenky.Danny Elfman se udobřil s režisérem a udělal velmi krásný soundtrack.Všechno šlape přesně, tak jak má, snad jediný výrazný nedostatek je, že film střídá strašně moc lokací, které jsou si hodně moc podobné a taky hraje na to, že prostě znáte originál.Povedené propojení s klasikou, které je mnohem kvalitnější, než se na první pohled může zdát ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful bude s určitosťou jedeným z najčarovnejších a najfarbičkovejších filmov roku, lenže ani megafarebné prostredie zeme Oz a očarujúce čarodejnice nezachraňujú občasnú sterilnosť postáv/príbehu čo malo za následok miernu znudenosť a preto nemôžem ísť udeliť najvyššie hodnotenie. Sam Raimi sa však danou látkou popasoval dobre a pod jeho rukami vzniklo pekný, celkom zábavný filmík ktorý patrí k tím lepším CGI kreáciám. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Divoký prequel k tradičnímu snímku s Francem a Kunis v čele. Na jednu stranu je to pěkná, moderně laděná pohádka barevná jak dětské leporelo. A celkem hezká a sympatická. Na druhou stranu ne zase tak nadprůměrné fantasy dobrodružství. Film jsem si v průběhu užil, i když jsem pociťoval jeho dvouhodinovou délku. Ale po jeho skončení toho ve mě moc nezůstala, ne že je to další snímek ve kterém je James, nebo Mila. __________________Dodatek: Ten Elfman už mě nějak nebaví... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jak svět přichází o mocné režiséry. Čím víc barev - tím víc Disney. Vážení producenti, klasická filmová díla neprzněte počítačovými prequely a ten šílený mega rozpočet, co tohle stálo dejte raději na ekologii. P.S. Může dostat Oscara za nejlepší ženský herecký výkon i porcelánová panenka? ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá audiovizuální pohádk pro děti. Nechal jsem se unášet naivitou a jednoduchostí. James Franco byl naprosto sympatický a všechny čarodějky perfektně obsazené. Jestli bych to měl, ale srovnávat s Burtonovou Alenkou v říši divů, tak Alenka vyhraje. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Po dobu mého sledování tohoto filmu se na plátně nic zvláštního nestalo. Asi takto lze charakterizovat vykrádačku, kterou sesmolil Sam Raimi. Pohádka o lhaní vhodná tak pro naše "politiky aka prasata, na něž se vždycky někde vaří voda". Pokud chcete dobře vybrat v obchodě televizor, požádejte svého prodejce o puštění tohoto filmu. barvy jsou opravdu dobré, takové veselé a barevné. :D ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka připomínající staré dobré Disneyho kreslené filmy. Černobíle postavené zlo a dobro, množství barev a CGI, roztomilé a trochu otravné postavy, nějaké to morální poselství na konec a přerod sobecké postavy v hodnou. Skvělí herci, špičková Raimiho režie, bezchybná hudba Dannyho Elfmana. Není ani co vytknout, jen že starší diváci se budou trochu nudit, ale věřím, že dětské publikum bude Oz bavit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce - nahoru dolů. Slušné dynamické akční momenty střídaly nefungující, zdlouhavé dialogové scény, řešící city, vztahy, motivy a úmysly nezajímavých postav (zaujaly jenom roztomilá porcelánová panenka a samozřejmě Mila, Rachel a Michelle z dekorativních důvodů). Podařené vtípky a glosy vždy odstřelilo nějaké trapné pitvoření; opulentní výprava a skvělé triky by taky nadchly víc, kdyby nevykreslovaly tak přeplácaný, pestrobarevný a kýčovitý svět. Samotný závěr a nápadité vyřešení patálií však výsledný dojem dost napravily. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama