Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z filmu jsou ve směs smíšené, nicméně při odchodu z kina ve mě panovala spokojenost. Miluju fantasy filmy a i tentokrát jsem se ocitl na kouzelném místě, plném čar a kouzel, přiznávám, že film byl místy velmi kýčovitý a mnoho pasáží by se dalo vynechat, nicméně já jsem si to užil, zasmál jsem se a kochal se. Takže když to shrnu .. mínus za ne moc propracovaný scénář, občas příliš přehnané a zbytečné pasáže a plus za slušné efekty, herecké výkony byly spíše dobré, velké plus za originální tvorbu ( s postavami a prostředím jsem byl spokojený), jinak 3D bylo také celkem slušné. Takže je to opravdu mezi 3 a 4 hvězdami .. 56 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nuž nad Samom Raimim musela stáť asi celá rota Disneyho zástupcov a marketingových tvorcov, pretože si ináč neviem vysvetliť tento režisérov veľký umelecký debakel. Teda aspoň nie po technickej stránke. A veľkolepo mu ku tomu pomáha úbohúčky scenár a (ne)dokonalé herecké výkony na čele s Jamesom Francom. Svetlú výnimku tvorí Rachel Weisz. Rukopis pána rejžu pocítiť maximálne v úžasnom klimaxe a poniektorých pasážach v Temnom lese. Ináč je to ´´drsná´´ PG zábava. A vlastne čo iné sa dalo čakať pod Waltovým logom? ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplné pocity. Spíše ale převažují ty záporné. Předem říkám, že tento můj nejmilejší žánr často velmi rád nadhodnocuju a zde je to bohužel také pravda ale jen za 3*. Herecké obsazení je tak půl napůl zatímco James Franco a Mila Kunis byli v mých očích velice mizernou volbou tak Rachel Weisz a Michelle Williams byly volbou dobrou. Co se týče pohádkového světa tak byl sice barevný ale neskutečně mdlý a nudný. Jediné co mě zaujalo a trochu dojalo byla linie s porcelánovou panenkou naopak mě vytáčela ta okřídlená opice. Příběh nebyl úplně špatný ale nezajímavě výprávěný. Slabý průměr. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ano, musím být osmileté dítě čichající toluen a anální dobrodruh, jak vtipně a pravdivě poznamenal verbal, neboť mě tato předražená, pomatená homofantazie vskutku bavila :-) :-) :-) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě osobně toto zpracování vyhovuje. Žádný ukňouraný skupinový kvákání jako v muzikálech a když jedno začnou, hned ho utnou. Celkově by mohl být filmek o něco kratší pro svižnější tempo. Vizuálně je film opravdu nádhernej, odehrávající se v nádherným různorodým prostředí. Triky jsou parádní a soundtrack taky. Herecky je to taky skvěle obsazený a všechny postavy mi vyhovují. Ve filmu je i pár dojemných scén. Pěkný filmek na který se zas rád podívám. Za mě 86% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Komentář napsán po příchodu z kina. Mocný vládce Oz viděn ve 3D v dabingu. Nejprve hodnotím 3D: Povedené, slušné, není agresivní a hlavně mě se líbilo více než v posledním Hobitovi. Dabing nekazí dojem. Prequel ke starému Čaroději Oz je velmi krásně animovaná pohádka. Prvních 30 minut se stejně jako Čaroděj nese v černobílém retro nádechu a zde si užijete radost z filmu. Následný přelet do širokoúhlého barevného světa Oz je pak dětskou fantazii, která hladí duši. Nehledám intelektuálno a nesnažím se hledat chyby, ale užít si v dnešní šedé době skvělou zábavu. Mocný vládce Oz je čistě žánrová dětská fantasy. Raimiho rukopis je vidět v každém záběru. Tu si hraje se stínem, tu opět létá kamerou anebo si vychutná temný les a hřbitov, který připomene Army Of Darkness (čekal jsem na hlášku "CLATU VERATA NIKTU" :D). Franco si roli sňatkového podvodníka a kejklíře užívá. Mila Kunis je rozkošná a sexy (ten zadeček v kožených kalhotách mi zůstane dlouho v hlavě). Weisz a Williams kouzelné. Opičák slušně hláškuje a porcelánová panenka zahřeje ač porcelán studí. Alenka v říši divů od Burtona byla na půli cesty a ve výsledku nedopadla dobře. Mocný vládce Oz pobaví a zahřeje. Hodnocení OST:Danny Elfman snad po delší době předvedl epickou hudbu. Umocňuje vizuální orgie! 8/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádky a zkrášlené smyšlené světy - to já můžu! A když se k tomu přidá ultravtipná boží lítací vopice a superHOT Mila Kunis, na kterou bych se mohl dívat třeba celý den, máme z toho hned 4*. Ale bylo to teda fousové, ještě pět minut toho úvodního černobílého čehosi připomínajícího úvod, tak to vzdám a jdu od toho. S tím úvodem si věru mohli dát více záležet, případně to alespoň zbytečně (podle mého pohledu) nekazit černobílou, když zbytek filmu je tak perfektně doplněn digitální animací, která hýří všemi barvami a tvary. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Ani jako fantasy, ani jako akční nebo jako dobrodružný film mě Oz nezaujal. Ale jako komedie byla první polovina rozhodně více než slušná. Bohužel je film tak trochu odnikud nikam, příběh se dost táhne a poslední půl hodina je docela nuda. Mimo to byla Mila Kunis okouzlující, na začátku hlavně. Škoda slabého příběhu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prequel snáď najznámejšej americkej klasiky The Wizard of Oz (3,5*) dopadol presne ako som čakal = Tradičná infantilná a gýčová Disney-nuda. Nezaujímavé postavy v predigitalizovanom sterilnom svete. Celé to pôsobí ako keby ste sa pozerali na horskú dráhu – neustále sa niečo deje, menia sa uhly, prostredie, ale pokiaľ tento zážitok sledujete len z diaľky ako tento film tak Vám to nie je nič platné. Gýčové pestrofarebné prostredia sú na seba naskladané bez ľadu a skladu len aby sa každých 10 minút mohla zmeniť lokalita. O nejakom napätí pri pár naháňačkách sa ani len nedá hovoriť, rovnako ako ani o atmosfére, ktorá scénam až trestuhodne chýba. Čo z toho, že tu Raimi prepašoval pár vynikajúcich nápadov (čiernobiely úvod vo formáte 4:3), pár fungujúcich emočných scén (prvá scéna s rozbitou porcelánovou bábikou), keď to ako celok drží spolu asi ako dvojtýždňová cukrová vata. Naivné rozhovory mi pri tomto žánri nevadia, horšie to už je s prefláknutým príbehom o dobrej a zlej čarodejnici a celkovej sterilite charakterov, kde sympatie nebudí ani jeden zo živých hercov, ktorí sú navyše absolútne nevhodne obsadení. James Franco sa typologicky hodí na odlišné úlohy ako na rolu infantilného kúzelníka, Mila Kunis v zelenej maske by sa skôr hodila do paródie. Jedine slušne obsadenou tak ostáva Rachel Weisz. O zbytočnosti všetkých tých CGI bytostí ani nehovorím, keďže ich potenciál ostal nevyužitý (napr. okrídlená opica, s ktorou by Raimi silou mocou chcel vyčarovať pár humorných momentov). Síce nič vyslovene neurazí, ale je to ešte sterilnejšie ako svojho času Burtonová Alice in Wonderland (taktiež na zákazku: Made by Disney). Tvorcovia zjavne ani dnes nechápu (a to rozhodne nepatrím do „starej školy“), že kúzlo nespočíva v množstve digitálnych efektov, pokiaľ ich príbeh nemá srdce. Ako príklad im mohol slúžiť Oz z roku 1939, ktorý v danej dobe a s vtedajšími filmovými možnosťami dokázal ponúknuť stokrát čarovnejších svet a jednoduchý, ale za to kúzelne dojemný príbeh. CELKOVO: 2,5* / PS: pôvodne som chcel zaokrúhliť nahor, ale za to 10 minútové odporne digitálne poletovanie v bublinách a trápny pokus o pieseň asi v 3/4 stopáže musím ísť nižšie ako tak pozerám čomu všetkému som dal v roku 2013 tie tri hviezdy. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

I mně tenhle film dost připomíná Burtonovu Alenku (jen jas barev je na maximu) a s odstupem i tady ten fiktivní svět hodně ztrácí na zajímavosti, ať je barevný jak chce (tj. trikaři si mohli řádit, jak chtěli). I přes to, že mám Jamese Franca ráda, sledovat vývoj jeho postavy tady bylo párkrát spíš utrpení, zvlášť když ani ostatní postavy nestojí za moc a příběh je takový... no bez chuti, bez ničeho navíc. Nic jsem od toho nečekala ani si nic nevysnila, ale taky jsem nic nedostala. Popravdě už to znovu vidět nechci. 4/10 ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Příběh spíš podprůměr, 3D naprosto na blití. Nevim jestli to bylo špatnýma brýlema, špatným místem na kterým jsem seděl, nebo celkově nějakou chybou v telchnologii, ale s brýlema byl obraz máznutý, barvy zkreslené, viděl jsem odrazy světla a celé to bylo jak přes mlhu. Myslím že by bylo docela fér uvádět jestli bude čsfd projekce ve 3D. Jinak teda RedBull zadarmo potěšil. Příběh byl celkem na nic, rozhodně si myslím že to je dost promarněná šance, protože ten potenciál a prostor pro to udělat jedno z nejlepších fantasy roku, tu rozhodně byl. [čsfd projekce - Cinestar Černý most - 6.3.2013] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Podtitul: Velké digitální neštěstí ~ Alenka byla pohádková, kdežto tohle bylo skutečně jen velké digitální neštěstí. Nezajímavě nepohádkově nefantasy digitální přeplácanost doslova až bolela. Samotní herci do tohoto předigitalizovaného prostředí v některých scénách naprosto zřetelně neseděli, navíc mi přišlo, že z nich bylo doslova cítit, že si sem jen odskočili před zelené plátno někdy mezi skutečnou prací. Samotný příběh a zvraty byly tak... laciné až nevhodné pro film. A oproti Alence byste tu marně hledali i nějakou zajímavou anebo alespoň trochu zapamatovatelnou hudbu nebo alespoň hudební motiv. Jak tedy hodnotit přeplácaný splácaný uplácaný film, během kterého je vám trapno za herce? (+) za porcelánovou panenku, která se z celého filmu asi skutečně povedla, (-) za nutnost mít v každém fantasy herce s růstovým handicapem a vydávat je za trpaslíky. ~ Výsledek: Mocný vládce Oz: Velké digitální neštěstí - První a zároveň poslední část: Příliš blízko tragédii (Oz: The Great and Powerful - The Huge Digital Disaster, Part First and Last - Extremely Close to Tragedy) ~ 1,5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

První čtvrhodinu jsem si myslel,že to snad bude černobílé,ale ono to bylo uděláno schválně.Spoiler. Pak se (ne)kouzelník (James Franco) pomocí víru přenese z Kansasu do kouzelného světa,kde zvířata mluví a dokonce i porcelán.Pak potká tři čarodějky,z toho dvě hodné(jedna se přidá později na špatnou stranu) a jednu zlou.Kolikrát už tady byl film o třech čarodějkách.Obyvatelé kouzelného světa ho prosí o pomoc proti zlé čarodějce a on jim se svojí vychytralostí pomůže a vyžene čarodějku pryč a stane se králem.Když si znova přečtu to,co jsem právě napsal,pochopil by někdo děj?I já jsem se v něm dobře motal.Líbily se mi jen efekty a výborný byl opičák,který byl hodně vtipný.To je ale všechno.Dávám 60%. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, nevím proč, ale líbilo se mi to mnohem víc než Alenka v říši divů.... Oceňuju efekty, celkem jsem si to užila. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná maškaráda. Nic víc, nic méně. Nápad s černobílým obrazem ve formátu 4:3 a stereo zvukem byl moc fajn, stejně tak jako vizuálně šokující přechod do plného barevného 3D s Dolby Surround. Jinak asi o ničem. Po výlezu z kina jsem už jen matně vzpomínal, na čem jsem to byl. Osmiletým chlapečkům se po návštěvě Oze bude zdát o Mile Kunis, protože jí to sekne i v té zelené digimasce. No a nám ostatním se občas zkřiví koutky do úsměvu, který ne vždy vyvolal chtěný vtip. 3D dobré, a když už nic jiného, tak jsem si užíval házení věcí do ksichtu. Tak asi průměr 50%. Strejda Raimi umí zlo v lese lépe než tenhle melouch pro Disneyho... SHLÉDNUTO NA ČSFD PREMIÉŘE 6.3. 2013 V CINESTAR ČERNÝ MOST, 3D ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful musíte brát jako pohádku (kterou skutečně je), být kriticky naladění a hledat ve filmu každou chybku nedoporučuji, našli byste jich totiž dost. Pokud se ovšem uvolníte, ztlumíte trochu mozkovou aktivitu a dovolíte filmu, aby vás vtáhl (díky 3D k tomu má své prostředky), tak rázem objevíte jeho přednosti. Především krásně pohádkové vizuální zpracování, skvěle přehrávajícího Jamese Franca a roztomilý humor. Příběh je sice prosťoučký a připravený na sequel, ale po skončení filmu jsem měl dobrý pocit a to je u pohádky důležité. Slabší 4* (viděno na ČSFD předpremiéře). ()

Feek92 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl po skončení filmu, kolik tomu nakonec dám, ale přeci jen jsem skončil na 3*. Chtěl jsem dát 2, ale přeci jen to nebylo tak špatný. Příběh nic moc. Ale za pár pěkných efektů, létajícího opičáka, či Tony Coxe, který se ukáže v každém správném béčku si to tu hvězdičku navíc zaslouží :-). Každopádně dlouhé pasáže a táhlé scény tomu více dát nemohou. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o bezpáteřních podvodnících, jež naleznou na své dobrodružné cestě své dobré JÁ, takže mne tento příběh nijak nenadchl, i když nebyl až tak špatný. Stejně tak se trochu peru s křížením pohádkové fantazie a techniky naší civilizace, což se mi také příliš nelíbilo. Přesto dávám tři za krásný pokus jakoby z dílny Tima Burtona s pestrými fantastickými obrazy kouzelné říše Oz. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Krásná země Oz, krásné postavy... všichni tak trochu přehrávali, ale vzhledem k tomu, že to beru jako pohádku, tak mi to vůbec nevadilo a bylo to spíš milé :-) ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama