Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 2
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (144)

Shogin 

všechny recenze uživatele

Nejprve se mi vůbec do seriálového Vřískotu nechtělo, jelikož absence Wese (děkuji za vše mistře!) a Kevina a ještě k tomu ta ne úplně povedená maska. Nakonec mi zvědavost nedala a ... byl jsem překvapenej. Sympatické postavy, nová mytologie vraha a v podstatě celkově nový přístup je velkým plusem téhle série. Na druhé straně však v druhé polovině seriál dle mě začíná trochu ztrácet tempo a atmosféra by vyžadovala trochu více utužení, tak nějak jsem narozdíl o filmů ten všudypřítomný strach z jakého rohu vrah vyskočí, moc nepociťoval. Pak je tu ta ironie, že scénář který nabízí výborné odkazy, jak na původní filmovou tetralogii, tak na spoustu filmů, obsahuje i spoustu klišé a to i těch teen, přičemž si nemyslím, že to bylo záměrem (v některých případech ano, ale ve spoustě očividně ne). SPOILER: A nakonec ty úmrtí, přece jenom je vidět, že tvůrci si chtěli nechat postavy do další série, u čehož se obávám, že možná bude na škodu věci. Sám jsem ve skrytu duše doufal, že půjde o formát Skins a další série se bude zaobírat úplně novou partičkou. Uvidíme. 1. série - 65%, 2. série - 55%. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zezačátku překvapení jako hrom (pilot 85%), který v postupu dalších dílů začalo upadat do hlubokých střevních výměšků. Postupně mě začala nehorázně srát každá postava kromě Noaha a Audrey a to zbytečný natahování mi taky zrovna nevykouzlilo úsměv na xichtě. Původní filmovou Vřískot sérii mám hodně rád hlavně kvůli skvělým nečekaným zvratům, sebe-parodii, napětí a nostalgii. Tady většinu zvratů člověk ví 20 minut předtím, sebeparodii jsem v tom žádnou neobjevil (to neustálý upozorňování na slashery a sériový vrahy fakt neberu jako parodii). Aspoň, že to napětí občas nechybělo a atmosféra tam taky nějaká byla. Jestli těch zbylých pár dílů někdy dokoukám, tak jenom proto, abych zjistil, jestli ty postavy co nemám rád umřou. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ty oslavný komenty... No potěš koště... Série dokoukaná asi jen díky tomu, že to má jen 10 dílů a že mě fakt zajímalo, kdo je tím pod maskou. Jinak to je hodně solidní chujovina. Nehorázně blbé příběhově. To provázání minulých a současných událostí je fakt dost stupidní. Herecké výkony až na výjimky dost hrozné a chce se mi říct až otravné. Některé mordy byly fajn, občas mě mile překvapilo to, že to nebylo žádný pianko. Willa pěkná. Ale to je asi tak vše, co jde pochválit. Ty rádoby vtipný momenty, který mají jakoby zparodovat slashery, se podle mě moc nepovedly. To už radši natočte normální parodii alá Scary Movie 1 či Tucker a Dale a ne takovýto blábol. No a poslední díl a to velké rozuzlení tomu nasadilo korunu. Bože, bože. 45% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech seriál zaujal velkým množstvím vtipně podaných popkulturních odkazů a důrazem na sociální sítě a jejich vliv na retardaci nových generací lidiček na této bláznivě zábavné planetě, čím už od začátku ale odrazoval byly velmi prkenné výkony všech zúčastněných mladých lidí a v některých případech také volbou hrozně nesympatických hereckých prken. Ale dějově to působilo stále dost slibně, nějak mi ty tajemství let minulých většinou v těch slasherech sednou a i ta maska se nakonec dala. Někde po 3. dílu to dost zpomalilo a začalo se točit v kruzích, pak po chvíli zase nabralo pekelné tempo a skončilo slabým finále, které působilo dost schizofrenicky a nedomyšleně. Ale když to počítám těmi složitými matematickými vzorci, které používám vždy pro zdejší hodnocení, tak mi ty tři stále vycházej. Willa rozhodně pomáhala přežít ty horší chvíle, dobře zvolené cukrátko pro mé oči modravé. A hlas v telefonu byl zpočátku taky hodně fajn. Na druhou sérii bych se díval jen kdyby to začalo být ještě mnohem víc Kevin Williamson-like. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"In my humble opinion, nobody puts on a mask and commits a murder like that just once. The real question is, who's next?" Jako fanoušek jsem se na Scream do televize těšil a zároveň obával. Ale jelikož mám Ghostface rád a děsivé telefonáty žeru (zvlášť když jsou dobře napsané), tak jsem prostě novému seriálu nemohl odolat. První díly na mě jednoduše působí jako spojení Pátku 13tého, Vřískotu a alespoň dalších dvou hororů. Vraždy připomínají Cravenovu sérii a příběh o krvi se rozbíhá. Ne všichni herci sjou sympatičtí, ale na druhou stranu nejsou tu vysloveně rušící elementy. Líbí se mi velké množství popkulturních odkazů. Líbí se mi hudba k seriálu, která se tam hodí. No a nakonec tu nejdůležitější věc. Hra na vraha. Máme tu staronovou oběť Emmu (Willa Fitzgerald), která svádí s duchem psychický i fyzický boj po vzoru Sydney. Máme tu i nerdskou dvojici, která v tomhle příběhu nesmí chybět. No a nakonec ani nechybí nová novinářka Piper, která je moderním ztělesněním Gale Weathersové. Oběti jsou všichni a nelze věřit nikomu. Všichni lžou a všichni mají nějaké tajemství. Lakewood tedy jako by z oka vypadl Woodsboro. Hra na vraha je dobrá, a když jsem už začínal tušit, kdo se za maskou skrývá, tak jsem si pouze pomyslel, pokud je to pravda, tak je to taková pravda, že by jí nikdo nečekal. Takže paleček nahoru. Bohužel zatímco první série mě velmi navnadila i bavila a hra s vrahem má smysl, tak druhá série mě přinejlepším nudila. Spousty dílů jsou zbytečně natahované a výsledné odhalení není ani nijak šokující. Takže zatímco první sérii bych dal hvězdiček pět, tak druhé řadě bych dal slabé tři. Zprůměrujeme to na čtyři. A jsem velmi zvědavý na halloweenský speciál. Oblíbené postavy: Audrey, Noah (84 %) ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • Když si Beth (Giorgia Whigham) přisedne k Olivii (Jessica Sula), tak jí podá tyčinku z automatu. V následujícím střihu už ji ale Olivia jí, aniž by si ji rozbalila. (Duoscop)
  • Když najde Manny (Giullian Yao Gioiello) opuštěné auto na kukuřičném poli, tak přiběhne k levé straně auta. V dalším záběru je ale na druhé straně u otevřených dveří. (Duoscop)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama