Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 4
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (144)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororový seriál z produkce MTV automaticky vzbuzuje řadu otazníků, a tak lze s potěšením konstatovat, že Scream si udržel sledovatelnou úroveň až do úplného konce. Jakožto hororový expert bych však uvítal o poznání rafinovanější scénář, mnohem vyšší úroveň napětí, lépe zvládnutý casting, méně planého tlachání, atd... Je toho opravdu hodně, co lze seriálu Scream vytknout, avšak přes všechny tyto zjevné nedostatky jsem zhlédl všech deset epizod úvodní série. A proč? Jelikož jsem postavu, která se skrývá za maskou Brandona Jamese, sám pro sebe demaskoval již asi tak v průběhu 2.epizody, a byl tak zvědav, jestli jsou scénaristé schopni přijít s nějakým opravdu sofistikovaným rozuzlením, které zaskočí i takového hororového odborníka, jakým jsem já. Pochopitelně, že nebyli, a tak Scream po 1.sérii uzavírám slabšími třemi hvězdami s tím, že mi již dálší série nemá co nabídnout. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že sa jedná o produkciu MTV som sa seriálového Screamu veľmi bál. Predsa sa len pošliapanie najobľúbenejšej hororovej série môjho detstva, resp. puberty by som bral takmer osobne. Prekvapivo však pilot nie je vôbec taký zlý ako som sa obával. Síce vyzerá skôr ako seriálový remake Friday the 13th (zápletka s utopeným mladíkom v blízkom jazere) než remake Vreskotu a nejako mi uniká zmysel toho oživovať starú značku spôsobom, ktorý nemá s pôvodnom sériou takmer nič spoločné, ale budíš. Samotná ikonická maska však mohla ostať zachovaná, pretože tá nová je otrasná a oživovať značku bez jej najtypickejšieho poznávacieho znamenia sa mi nejaví ako najšťastnejšie riešenie. Inak sa tradične variuje pár scén z prvého filmu (úvodná vražda v dome, scéna v garáži), postavy neustále narážajú v rozhovoroch na iné horory, akurát zatiaľ čo filmový Scream spomínal prevažne hororové klasiky (Halloween, Nightmare on Elm Street ...), tak seriálový spomína trefne práve tie súčasné seriálové (Hannibal, American Horror Story, Bates Motel ...). Postavy teenagerov sú prekvapivo sympatické (hlavne titulná hrdinka a jej lezbická kamarátka), jasne vyprofilované a čakal som, že podobní típci budú otravovať oveľa viac. Akurát vraždenie by sa do budúcna mohlo zintenzívniť, pretože pilot okrem úvodných 8 minút nič viac neponúkol a ďalej sa riešili iba školské trable zúčastnených. Vo výsledku však stále taký slušný priemer, ktorý značke nerobí hanbu. Je otázne ako sa bude vyvíjať ďalších deväť epizód a čo všetko seriálový Scream ďalej ponúkne - môže to rovnako ľahko skĺznuť do naťahovanej teenagerskej telenovely, ale aj celkom efektného slasheru, no na úvod opatrná spokojnosť. Čakal som totiž horšie, oveľa horšie. edit: ehm, tak nakoniec ... / Season 1: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že už nie som cielovka, tak som pomerne hltal tento podarený tribute (alebo spin-off). Herecké obsadenie je uchádzajúce, baby celkom pekné a keď už má prísť ku krvavej scéne tak sa jej tam trošku šplechne. Každopádne sa nejedná o horor ako skôr o dobre postavenú kriminálku. Skutočne som posledné dve časti hltal a som rád, že zápletka bola postavené šikovne a nie predvídateľne. Našťastie MTV look výrazne neublížil a svojej predlohe nerobí hanbu. Nuž neostáva nič iné len sa tešiť na ďalšiu sériu, na ktorú som skutočne zvedavý. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Originální seriál o zabijákovi s kudlou ze středoškolského prostředí, kde nechybí jak akce, dobré efekty, příjemné herecké obsazení tak ani dobrá hudba. Člověk by čekal, že se tento snímek bude opičit po už dávno známem filmu "Scream", ale jakmile si ho pustíte, tak naopak zjistíte, že to nemá s tímto filmem vůbec nic společného. Za mě mu dávám 80%, protože i přesto, že to není žádný průlom, rozhodně nenudí. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

najprv si hovorím - super, vreskot seriál bude určite fajn oddychovečka ,ani hodnotené to nie je zle....iba žeby tak fajn nebol. Teenageri čo riešia školu/vzťahy/párty/sex, taká klasika, nič iné som od toho ani nečakala a miestami ma to naozaj bavilo ale nemohla som si pomôcť, oni sa správali ako idioti a ešte aj z diváka robili idiota :D hlavná dejová linka priehľadná a lacná, alebo bohužiaľ na toto musím mať tak max 18 rokov a vymetený mozog....čím príbeh viac gradoval, tým mi scenár a hranie postáv prišlo trápnejšie. Záverečná scéna už bola len estakáda, kedy som sa začala chytať za brucho a schuti som sa smiala, bohužiaľ nanešťastie to tak tvorcovia asi nemienili. Krútila som hlavou, lebo keby to bolo celé brané ako vtip - nepoviem nič, ale toto nebola paródia. Ten takzvaný "Boss fight" bol hooodne zlý.....jediné dve hviezdy dávam za niektoré sympatické postavy čo ma udržali pri pozeraní a za plno odkazov na horory, častí ktoré ma bavili. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama