Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

All of us are surounded by ghosts. We just need to learn how to live with them. Zajímavé téma, přesto bohužel plytké zpracování. Obávám se, že podobných filmů jsou tucty a tento se mezi nimi snadno ztratí. Působí spíše jako televizní Pokání, avšak s nevýraznou hlavní hrdinkou, která nemá charisma ani co by se za nehet vešlo. Pozitivně hodnotím účast Kita Haringtona, bohužel dostal hříšně málo prostoru a půlku stopáže jsem čekala, kdy vstane z mrtvých :)) Dovedu si představit, že s lepším obsazením bych byla nadšená. Škoda. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander sice krásná (ano, i v té ohavné čapce), první světová sice taky braná ze zajímavého úhlu, ale ten příběh se mě nějak nedotkl. Jo, chápu, všichni blízcí jí tam postupně umírali, její odhodlání je úctyhodné a životní osudy zajímavé. Ale asi mi to nijak k srdci nepřirostlo. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zde jde o věc názoru. Spousta lidem, asi předpokládám, že spíše dívkám se tento film zřejmě bude líp, jelikož vykresluje nějak první světovou válku a zároveň milostný příběh se špetkou romantiky. No a přesně to bylo to, co jsem nějak nehledal. Hlavně mne asi lákala představa vidět v jednom filmu Vikander, Haringtona a Egertona. Jednoznačně jde o něco přínosného do světa filmu, ale pro mě to za tolik nestálo. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Vera Brittain vydala svůj pacifistický manifest v roce 1933 a za své názory tvrdě zaplatila i proto byla tak přesvědčivá. Každá doba má svá témata a své vlastní boje a v tom spočívá rozdíl mezi knihou a filmem. Názory Very jsou v dnešní době součástí mainstreamu, to co bylo dříve objevné, je dnes samozřejmé. Na filmu je silně znát, že za ním nestojí žádná opravdová tvůrčí zkušenost, že se tvůrci jen snaží přiživit na silném tématu, aniž by byli schopni k němu dodat cokoli navíc. Hezký, ale také dost zbytečný film. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama