Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 1

(série)
Česko, 2014, 14 h 10 min (Minutáž: 58–64 min)

Hrají:

Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Petra Hřebíčková, Igor Bareš, Roman Štabrňák (více)
(další profese)

Epizody(14)

Recenze (31)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se tvůrci našich seriálů o kriminalistech drží domácích zdrojů, dopadá to mnohdy tak, že jsem nepokrytě spokojen (a když už se nechají inspirovat jinde, mělo by to vypadat jako Pustina). No, a zjevně platí, že Česká televize je v tomto ohledu o několik tříd výš, než naše komerční stanice, které se zoufale snaží točit české verze Kriminálek Las Vegas, Miami a podobně, přičemž je výsledek už předem jasný. První řada Případů 1. oddělení mě zaujala, bavila i občas zklamala, ale ta zklamání byla spíše jen drobnostmi, takže nemohla výrazným způsobem ohrozit můj výsledný dojem z celé této série. Po čtrnácti epizodách tedy mohu zodpovědně prohlásit, že jsem byl velmi spokojen a myslím si, že právě toto je cesta, kterou by se měli čeští tvůrci ubírat. / Poučení: První série potvrdila platnost těchto dvou pravidel: Každý vedoucí pracovník je blbec (z určitého úhlu pohledu) a Hovno vždycky padá dolů. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší český krimiseriál, který kdy vznikl (a kterému se ani nemůže žádný jiný vyrovnat) mi dlouho unikal a upřímně - nebýt příchozí třetí řady - asi by v tom bohužel stále pokračoval. Naštěstí jsme první řadu slupli jako malinu během pár dní a až na pár výjimek mě většina případů opravdu vtáhla. Tak snad zbylé dvě sezóny dostojí stejné kvality. [viděno v iVysílání] ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení po 8. dílech 1. série: Dobrý, česká mordparta současnosti v Praze řeší případy na základě reálných skutečností. Že by to, ale bylo něco mimořádného, to si nemyslím. Zřejmě se to svým civilním, autentickým pojetím trefilo do vkusu českého diváctva. Byť starého Vacátka dělí od roku 2014 jiná epocha i jiný svět zločinu, jde vidět obrovský potenciál, na kterém se u nás může stavět. Podle mě je to slušná kriminálka. Nepříliš stylová, přiměřeně zahraná, technicky průměrná...60%. PS: Vladyka hraje, až nepřirozeně velkého blba. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velké české překvapení, které bych od ČT snad ani nečekal, nicméně to vypadá (a musím zaťukat na dřevo), že by se mohly některé českotelevizácké mozky probudit. Celkem ne nezajímavý, ale ke konci odfláknutá první série Cirkus Bukowsky dala naději, České století s výhradami jakbysmet, poněkud sci-fi růžovková První republika nadšení pak zmírnila, ale 1. oddělení ukázalo, že když se chce, tak to jde! A jsem rád, na české poměry skutečně vzpruha. Jednotlivé díly mě bavily zbytečným nepřikrášlováním a celkem uvěřitelnými postavami (až na poněkud lehce přestřeleného trdloidního ale hezky zahraného Vladykova Víťu), kde tedy, přiznávám, překvapil i Bolek, i inspirací reálnými případy. Pátou * ale nedám. Jsem zlý :) Ne, je to spíše propto, že ačkoliv se mi to líbilo a budu se těšit na případná pokračování, nějak mě nic neláká na to, podívat se na jednotlivé díly znovu. To není ani tak výtka, jako skutečnost. Ale měl-li bych dát Palec, tak rozhodně nahoru :) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zjištění, že nemám ohodnocenou první sérii, hanba mi, vrátila jsem se zpátky v čase.. A pořád to na mě funguje, ta herecká parta, co se tu sešla, je prostě báječná.. Jednotlivé případy jsou zajímavé, poutavé a někdy i dost napínavé.. U mě opakovaně spokojenost, jedná se o zdařilou kriminálku.. ()

Galerie (328)

Zajímavosti (108)

  • Pražák (Filip Blažek) si vyrobí velikou tabulku s poznatky o pachatelích jednotlivých přepadení, aby mezi nimi našel spojitost. Stejně podle svých slov postupoval při vyšetřování tohoto případu scenárista Josef Mareš, a protože se mu tabulka osvědčila, používal pak stejný postup i u dalších případů. (melica)
  • Rekognice, která zde probíhá, je jedním ze zvláštních způsobů dokazování. V podstatě jde o specifickou formu výslechu, jehož účelem je ztotožnění nějaké osoby, např. pachatele nebo věci, která je důležitá pro trestní řízení. V českém právu je rekognice upravena v ustanovení § 104b trestního řádu. Patří k některým zvláštním způsobům dokazování v trestním řízení vedle vyšetřovacího pokusu, konfrontace, rekonstrukce a prověrky na místě. Provádí se na návrh státního zástupce za účasti soudce. (sator)

Reklama

Reklama