Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po dlhej-predlhej dobe mi pri nie jednej scéne prešiel mráz po chrbte. Nemá to úplne rovnakú mrazivú atmosféru ako v oboch "Zajatiach démonov", no neviem prečo by sme mali toto dielo k nim prirovnávať. Ten mráz som mal práve pri pohľade na rohatého "kozo démona". Pretože ja mám na hororoch najradšej práve strach, ktorý ide z toho, čo sa na plátne odohráva a nie z tých lacných lakačiek, kedy na vás niečo vyskočí a príde do toho dramatický tón. Práve vďaka tomuto, je pre mňa tento horor skutočne hororom. Annabelle ako horor je pekne spracovaný vrátane efektov. Film sa mi veľmi páčil, milo ma prekvapil a je tu podhodnotený a preto tomu plesknem za plný počet. Síce si myslím, že množstvo ľudí si neprečítalo alebo nepochopilo tento príbeh a preto tu sú na tento film také negatívne reakcie, ale nebudem im ich názor brať. Annabelle je pomerne kvalitný duchársky horor, hoci to nie je žiadny zázrak. Navyše ústrednej dvojici to spolu svedčí a pôsobí naozaj sympaticky. Práve kvôli úžasnej a sexi Annabelle Wallis je táto sníma o triedu na vyššej úrovni. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Dopadlo o poznání hůře než předchozí V zajetí démonů. Znatelně je cítit vystřídání Jamese Wana na režisérské sesli, John R. Leonetti má sice na svém kontě snímky jako Maska, Král Škorpion nebo Žhavé výstřely 2, ovšem coby kameraman. Režii si párkrát také zkusil, ale opravdu to není jeho šálek čaje. Ne že by nezvládal řemeslnou stránku věci s ohledem na rozpočet, dělá mu ale problém udržet diváka v napětí nebo ho alespoň překvapit. Občas sice vykouzlí slušnou atmosféru, bohužel její delší udržení již v jeho repertoáru často chybí. Samotné „lekačky“ nejsou vůbec špatné - neuškodilo by jim trochu péče navíc, ale i tak fungují dobře - jenže jich je zatraceně málo. Rozpočet byl opravdu malý, což je vidět, tedy vlastně spíše to vidět není. Sází se především na postavy ve stínu a podobně, kolikrát je to lepší volba než nepovedeně udělaný duch nebo démon. Ovšem co nejvíce sráží celý film, je závěr - takové tuctové odbytí si Annabelle nezasloužila. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být hororový trhák roku. Těšil jsem se moc. Trailery hodně navnadily, ale konečný výsledek se projevil jako neskutečný paskvil plný hororových klišé a režijního amatérismu první kategorie! Neviděl jsem tu žádný náznak nějaké originální hororové myšlenky. Všechno se to drželo na nehorázně kýčovitém scénáři, na kterém Annabelle zkrachovala ve velkém. Herecké výkony mi chvílemi připomínali paní herečky v Troškovic Babovřescích. Špatný, hodně špatný horor po všech směrech. Myslím, že tu máme adepta na největší (hororový) propadák roku. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bubákovina s pannou se nepovedla, což je škoda, jo čtete dobře, kuchaná ze začátku byla celkem povedená a vypadalo to na mejdan démonů. A přitom když vyšlo najevo, že ti sektáři zkoušejí to dělat s beranem nebo kozlem, tak mi moje hororové srdíčko zaplesalo, ona totiž byla šance že se objeví Behemoth. To je takový velký, zlý a celkem nasraný démon s kozlí hlavou, co se s ničím nesere a většina jeho obětí končí mrtvých, nebo šílených, znělo to tedy hezky. K mému překvapení, se ve filmu objevu sice bubák, ale je to nějaká černá piča, která se objeví za celý film dvakrát, na vteřinu a to je celý. A ten konce ? Přetahovaná o to kdo vyskočí z okna a kdo ne. Režisér v polovině nechá zasnout světla, a to je vrchol filmu. Ale zase abych nekřivdil, soundtrack je celkem povedený a snaží se celý film napravit, ale ať se snaží sebe víc, takhle nudný horor nezachrání nikdo. A je fakt že ten, špinavý shol’va Brejtak, v roli fáterníka úderníka, celkem stojí za to a nelze mu upřít charisma. No ale jinak je to nuda, hlavně se řeší rodinné trampoty a co bude dělat mamča s mimčem, takže žádná hrůza se nekoná. Chápu že Leonetti, měl touhu uspokojit svoje hororové já, ale ať se vysere na režírování, a dělá toho kameramana, to mu jde na jedničku. Jo a nepříjde vám divný pojmenovat horor po herečce, nebo obsadit herečku se stejným jménem a nedat ji roli bubáka ? Mně teda jo, no snad dvojka bude lepší a bude snad děsivější a než tady jednička. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Je zobrazená budova s názvom Barclay. Rodina Barclayovcov je rodina terorizovaná Chuckym vo filme Chuckyho hra (1988). (Pat.Ko)
  • V knižnici je kniha Taschen, ale vydavateľstvo Taschen vzniklo až v roku 1980. (Pat.Ko)
  • Keď sa Mia (Annabelle Wallis) pichne na šijacom stroji, ide k umývadlu, ktoré má zátku neprislúchajúcu vtedajšej dobe. V tom čase sa vyrábali len normálne samostatné čierne zátky. (speedy7929)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama