Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 9
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 9

Recenze (1 545)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Endgame stejně jako Civil War a Infinity War není film pro náhodné kolemjdoucí. Bratři Russoovi znovu vyžadují znalosti předchozího dění, a jelikož píší poslední kapitolu dvaadvacetidílné ságy, není těch potřebných informací zrovna málo. Nevím, jak dopadnou diváci, kterým je celý tenhle vesmír vlastně ukradený – asi s nadprůměrným blockbusterem, u něhož se občas přestanou orientovat? Já jsem si nicméně vychutnával každý odkaz, každý nápad a vlastně každou minutu tohohle (často) nevypočitatelného eposu, který opravdu plní jeden fandovský sen za druhým (a nebojí se přihodit i věci, o nichž mnozí ani nesnili). Ty tři hodiny mi tak uběhly strašně rychle a na spočítání parádních scén a ikonických záběrů by mi nestačily ani prsty obou rukou. Smekám před Russoovými, že to takhle celé ukočírovali, a pevně doufám, že se Marvelu bude dařit i po téhle fenomenálně sestavené rozlučce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $356miliónovTržby USA $858,373,000Tržby Celosvetovo $2,797,800,564 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,892,489║ Tržby za predaj DVD v USA $23,951,994║ Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, rozhárané ako u Age of Ultron. Prvá hodina dosť ukecaná, vatová, nehybná. Dramatické obluky nefungujú tak akoby mali. Anthony Russo a Joe Russo si s týmto utrhli až pri veliké sústo, ktoré nedokázali patrične spracovať. Ako sú tam dobré nápady ale nedotiahnuté, niekedy ako z rýchlika ustrelené, buď to má pomalé alebo rýchle tempo. Neberie to tak akoby som chcel. Na vrch to zabíja bachratý Thor, to už trošku zbytočne ustrelili cez čiaru, to sa tam dosť bije, táto ako že komediálna linka tam moc nefunguje. Najviac herecky upúta Ant-man a Hawkey. Celkovo odľahčené scény tu tak nezaberajú, fakt málo ich skutočne pobaví. 3D takmer zbytočné, je tu veľa tmavých scén na tento efekt. Hromadná bitka na záver tiež moc nestrhne, v podstate akcia tu je na x-tej koľaji nevýrazná. Emócie na záver prídu ale že by mi po tomto 3hodinovom uvlečenom komikse trhalo srdce nemôžem povedať. Pre mňa dosť premárnená šanca na veľké finále. /videl v kine 3D verziu: 75%/__ Na 2D sa lepšie pozerá, som sa bál že druhé pozretie v priebehu pár dní budem dosť trpieť ale prežil som ale pocit nedotiahnutého záveru tohto univerza a nevyužitého potenciálu ostal. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Realizační možnosti hollywoodského blockbusteru na maximu, o tom není sporu. Řemeslně vycepovaná jízda, která nemá čas váhat, ani škobrtat. Ale emočně mě to minulo víc, než jsem si byl v první moment ochoten připustit. Očekávání Thanosova nekompromisního bodycountu mizí lusknutím prstu a tam, kde se jiným kutálely slzy, už jsem jenom nervózně poposedával. V té velkolepé ždímačce emocí jsem si tak užil vlastně jednu hodně nečekanou, a to když si dva dospělí chlapi po cestě k autu jen tak pokecají. Zbytek mě minul. O Kevinu Feigem se jednou bude vyučovat, všechna čest. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sám to nezvládneš." - "Nie je sám." Je tam pár vecí, ktoré sme čakali... a tona takých, ktoré sme rozhodne nečakali (New Asgard, Thor, posedenie na lavičke, Hulk). Depresívny (výborný) úvod, prekvapivo ukecaný a neakčný stred (ten ma bavil najmenej) a akčné megafinále, po ktorom sa cítim komiksovo naplnený a necítim potrebu najbližšie roky žiadny iný komiksový film uvidieť (ale samozrejme uvidím). Finále by bolo výborné aj bez toho, aby sa z Capovej vysielačky neozvalo to, čo sa ozvalo. Ale ozve sa to a smršť, aká nasleduje potom, je absolútna. Film obsahuje plno geniálnych hlášok ("Aj tak všetci veľmi dobre vieme, kto je tu šéf.") a humoru („On je idiot?“ – „Áno.“), ale zároveň i silných scén. Od istého okamihu som sa v kine cítil ako na vojne, akurát okolo mňa sprava, zľava, spredu a zozadu nevybuchovali granáty, ale plač. Niečo také som ešte nikdy nezažil a to do kina chodím od škôlky. Miestami sú scenáristi k postavám až priveľmi krutí v zmysle s čím ich nútia ísť do konfrontácie, "iba" kvôli tomu, aby to bolo pre diváka čo najdojemnejšie. Zároveň je to skutočne neskutočné uzavretie etapy čítajúcej viac ako dve desiatky rôznych titulov (výrazne sa pracuje s tým, čo sa kedy komu a za akých okolností stalo + má cameo skoro každá postava, ktorá mala aspoň malý priestor v nejakej z predchádzajúcich marveloviek). A samozrejme som strašne rád, že som znova videl Mieka, Happyho a Kroga. Tvorcovia očividne totálne vedia, čo fanúšikovia chcú vidieť a tak im to dali (okrem neskutočného finále napr. capt + kladivo alebo Star Lord + Thor). Resumé: prekvapivo pomalý a vážny (ale výborný) rozjazd, nudná prostredná časť s cestovaním v čase a finále, z ktorého som sa nespamätal ani po dvoch rokoch odkedy som to prvý raz videl v kine. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Završení nejen ságy Avengers, ale i vyvrcholení celého epického světa Marvelovských superhrdinů budete mít asi tak rádi, jako máte rádi filmy o superhrdinech. Není velké překvapení, že filmu prakticky není, co vytknout, jen velmi těžko někdo může tvrdit, že si přál víc. To, co od filmu očekáváte, velmi pravděpodobně dostanete, ať už čekáte cokoli. Za sebe mohu ve vší subjektivitě říct, a vím, že to není úplně fér, že nehledě na to, kolik hereckých hvězd a speciálních efektů do Avengers Marvel nacpe, pro mě to nikdy nebude takový komiksový zážitek jako Temný rytíř... 8/10 ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • Při jednom vzájemném souboji zničí Thanos (Josh Brolin) štít Captaina Americy (Chris Evans), který zůstává v půli rozbitý i před slavnou, tzv. portálovou scénou, kdy je Captain America ochoten čelit celé Thanosově armádě. V pozdější scéně, kdy je záběr na Captaina Americu, jenž třímá Thorovo (Chris Hemsworth) kladivo, má štít zase vcelku. (Mrsina)
  • Chris Hemsworth si nejvíc oblíbil okamžik, v němž si jako Thor prohazuje zbraň s Captainem (Chris Evans). Supervoják totiž omylem přivolal Stormbreaker, zatímco Bůh hromu musel vzít zavděk svým původním kladivem Mjølnirem. (tyzmrde)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama