Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Main Title ,2. Idea ,3. The Crash ,4. Seabiscuit ,5. Call Me Red ,6. Frankie ,7. La Tequilera ,8. Marcela/ Agua Caliente ,9. Campfire ,10. Red's First Win ,11. Tanforan ,12. Infield Folks ,13. Pumpkin ,14. The Derby ,15. Wedding ,16. Night Ride / Accident ,17. To The Line ,18. The Unkindest Cut ,19. Ready? ,20. A Nice Ride , ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna sportova drama s Toby Maguirem /Spajdr dement, teda pardon Spajdr MAN/ a slusnym Williamom H. Macym /Bobby 2006, Cellular/. Plus fauna, teda teraz kone a Maguire dokazal, ze vie uhrat aj daleko lepsie filmy nez ten blbowoodsky vyplach Spajdr man. Jo, ale za to svinstvo Spajdr Man ho stale nemam rad, a to tak, ze velmi! 82 % ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ten príbeh všetci dobre poznáme. Blesk šmaril do mora a už to išlo. Jedna bunka, dve bunky, trilobity. Ryba vybehla z vody a z nej sa vyvinuli dinosaury. Tie síce padli, ale prežilo niečo z čoho nakoniec vznikla americká pýcha evolúcie: Henry Ford! Tento film je však úplne o niečom inom. Je o kvantovej fyzike pretože iba v nej je možné, aby mala hádanka dve správne odpovede. Aká hadanka? Je to krpaté, zúrivé, žerie za dvoch a stojí len 2000dolárov? Chcete ďalšie pomôcky? OK kripel, ktorý je stelesnením amerického sna, v ktorom sa dá realita premôcť silným chcením za doprovodu burácajúceho orchestra. Áno, správne odpovede sú dve. Toby a koník, až na to že jednému by ste najradšej dali cukor a druhého umlátili záhradnou hadicou zakaždým keď vliezli do záberu. Takže nechajte kone 2 hodiny cválať, ono ten patetický nerv sa u diváka niekedy dostaviť musí. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Příběh tří mužů, které spojil osud jednoho koně. Děj snímku, který se nesoustředí jen na zmíněnou trojici, ale hledá i souvislosti s dobou ve které se příběh odehrává, nikam nespěchá a proto mi přišel chvílemi až příliš zdlouhavý. To ovšem nic nemění na faktu, že si nepamatuji film odehrávající se v prostředí dostihových závodů, který by měl tak vysokou úroveň zpracování jako právě "Seabiscuit". Fandům do koní nelze nic jiného než DOPORUČIT. Svého favorita si v tomto filmu najde každý. Já jsem ho našel v Chrisu Cooperovi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to moc roztomilá pohádka o nezdolnosti a několikanásobném vzestupu po drtivém pádu, dokonce i s mírnou vzdělávací linkou o hospodářské krizi. Máme tu koně v běhu a vítězství outsidera, další provedení obíbené variace na Popelku. Příběh je jednoduchý a čistý, scenárista osekal četné podstatné odbočky a zjednodušil linii historky, která ve skutečném životě byla mnohem spletitější a mnohoznačnější a neměla zdaleka tolik pohádkových motivů. Právě proto tento starosvětský film působí hřejivě jako hrníček kakaa s mísou koláčků. SHRNUTÍ: Největší vítězství není vždy vyhrávat, ale prohrát, zvednout se a pak teprve zvítězit. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Závod War Admirala a Seabiscuita tehdy poslochalo v rádiu neuvěřitelných 40 milionů lidí. (Geriel)
  • Seabiscuit zemřel ve čtrnácti letech na infarkt. (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno