Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání, ne že by to byl špatný film, ale bohužel i přes to, že má potenciál dojmout, emocionálně se mnou vůbec nic neudělal a navíc mi přišel moc dlouhý (a to mám delší filmy ráda, tak tady první třičtvrtě hodina vůbec být nemusela). Herci odvádějí svůj průměr a jediný kdo mě více zaujal byl W. H. Macy v roli rádiového reportéra. Také jsem nepochopila ty výstřišky z dobových novin, které podle mě rušili celistvost filmu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama, které se snaží postihnout nejen příběh slavného koně, ale dává také do souvislostí historické skutečnosti období krize v Americe. To jej posouvá v kvalitách výš, než je "obyčejný" sportovní film. Díky nutnosti ukázat všechny souvislosti je první půlhodina trošinku zdlouhavá a správné tempo film chytá až když se vítězný tým dá dohromady. Od té chvíle je to ovšem zážitek řadící se k nezapomenutelným. Film podle skutečného příběhu nabízí především skvělé herecké výkony celého "vítězného týmu" a také - netradičně - dva emotivní vrcholy, které mám u podobných filmů tak rád :) ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Seabiscuit je velmi povedený a dobře zvládnutý film. Děj je strhující, herecké obsazení skvělé, hudba je příjemná. Film byl natočen podle skutečné události. Je tu žokej "rváč" bez domova, bývalý milionář, ztroskotaný kovboj "trenér". Všechny tři dává dohromady dostihový kůň - toť kombinace pro zajímavé vyprávění. Seabiscuit je film o odvaze, snu, vášni, naději i vůli začínat znovu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherné, jedním slovem nádherné, strhující příběh prcka a zrzka, oba zlomení, plní hněvu, podobní si jako vejce vejci a právě proto si rozumějí víc než jiní. Film o naději, tlukoucím srdci, druhé šanci, přátelství a víře jeden v druhého. Sportovní drama jako řemen, trojice hlavních postav - Tobey Maguire, Jeff Bridges a Chris Cooper - úžasná, krásné záběry s velice příjemným hudebním podmazem. A o tom, jak mi tekly slzy jako hrachy, pomlčím... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pohľad veľmi príjemná, pohodová športová dráma, ktorá ponúka aj bonus vo forme zaujímavého rozprávania a akéhosi historického prierezu udalostí tej doby. Je pravda, že dejová linka občas priniesla aj nejaké to hluché miesto, no športové scény boli celkom slušne spracované, škoda, že ich nebolo viac. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • V 30-tych rokoch minulého storočia mala vlajka USA 48 hviezd. Vo filme je však vidno aj terajšiu vlajku s 50-timi hviezdami. (MikaelSVK)
  • Prodáno přes 5,5 milionů DVD. (D3VIL)

Reklama

Reklama