Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (293)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Tak abych to tu trochu vysvětlil jak je to s touto sérií. Insidious (2010) a Insidious 2 (2013) jsou první dva díly této série. Insidious: Počátek (2015) jak už napovídá název je prequelem k prvnímu Insidiousu z r.2010. A tento Insidious: Poslední klíč (2018) je pokračováním prequelu Insidious: Počátek. V poslední scéně tohoto nového Insidiousu spatříme scénu z Ins. z r.2010. Takže je jasné, že další díl (pokud bude) už bude přímým pokračováním Insidiousu 2. Sakra, nějak jsem se rozvášnil, ale já si nemůžu pomoci, chci mít v tomto pořádek. No, nyní k filmu. Vloni jsem byl zklamný z nové Annabelle, ale zde si nijak výrazně stěžovat nemůžu. Rozhodně to nemá na první dva Ins., kterým jsem dal 5*. Ale zase je to lepší než nudný Počátek, který schytal jen 2 slabé hvězdičky. Takže příběh mě opravdu zaujal, má pár dobrých rozuzlení, zejména ve finále. Sice ½ snímku trochu vře, chvílemi jsem se mírně nudil, strašidelná atmosféra se režisérovi povedla tak na půl. Zase ale musím pochválit chvílemi vsunutou brutalitu. Nemyslím tím hektolitry cákanců krve nebo řezání končetin, ale kruté zacházení s dětmi apod. V 2/2 se to už víc rozjede, dojde i na pár lekaček a pár napínavých scén včetně slušného finále. Herci byli celkem obstojní. No, jsem fanoušek těchto novodobých duchařin, ale už je toho asi moc, je to takové moc omleté, ale kdyby se k tomuto vrátil Wan, myslím si, že by to dopadlo ještě lépe. Solidní nadprůměr a ještě jednou si to někdy pustím. Očekával jsem nudu, jako byl Insidious: Počátek nebo druhá Annabelle. To se naštěstí nestalo. Takže, aspon, že tak. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sériu mám rád. Insidious od Wana považujem za najlepší horor vôbec. A potom už len sledovať rovnaké postavy čeliace novým nástrahám je aj vďaka drobnému vývinu zaujímavé a nenudí. Iste Whannell scenáristicky pokulháva a hoci koncepčne sú nápady nápadité ( páčia sa mi všetky 4 monštrá, ktoré zatiaľ predstavil) ako sa dostávame ku konfrontácií s nimi tak prechádzame množstvom rôznorodých kiksov. Historická retrospektíva je v tomto prípade vítaná, ale nerozvíja potrebné nuansy k spokojnosti. Bez rozdielu na to ale ďalší slušný prírastok, ktorý v rámci série a žánru neprináša nič nové - rovnako ako chapter 3- ale znova predstavuje svet, ktorý je svojou desivosťou veľmi pútavý. Aspoň pre mňa. Síce to už nejde tak hlboko do mytológie, ale stále to zostáva akýmsi majákom kvality v plejáde zlých hororov. Takže spokojnosť. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tahle série začíná bejt lehce InSHITdious a tak tu máme po trojce, která se odehrávala před jedničkou, čtyřku, která se odehrává po trojce, aby následně poukázala, že příběhově přesně ukazuje, že dál byla jednička, po který byla příběhově dvojka éééé co to do piče? No jo, prostě mi přijde vtipný, jak bába, co vytuhla už na konci jedničky, hraje hlavní roli i ve čtyřce a když si na začátku filmu sundavala košili, dostala jsem nefalšovanej strach, že bude hanbatá scéna a já vrhnu popkorn na dvojici přede mnou. Každopádně by to byla super lekačka a nefalšovanej děs. Krom toho, že film mě místo děšení uspával, jsem nemohla z těch dvou hovad co babce pomáhaj, jelikož ten pupkatej vousáč vypadal jak parodie Travolty z Pulp Fiction jak účesem tak vohozem a ten druhej zas připomínal toho lofasa z reklamy až jsem čekala kdy zahlásí "Air bank, i banku můžete mít rádi." Ostatní postavy taky parádní - mrdlej táta, zbabělej brácha, mrdlej týpek z baráku a korunu tomu nasadil děsivej "Paklíč" kterej měl být určitě velmi bubu, ale buddhožel byl jen k uzoufání trapnej flastr místo dokonalý psycho báby v černym z jedničky. Velký plus za to, že příběhově se to uzavřelo a pětka by tak neměla vzniknout...i když prachy jsou prachy, takže možná se dočkáme i InSHITdious 5: Doslov a InSHITdious 6: Předmluva ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

4. díl série, mimochodem, chystá se už 5. První lekačka ani ne po 10-ti minutách, no lekla jsme se PEKELNĚ. Shrnutí - 1. díl super, druhý o trošku slabší. Třetí už trošku o něčem jiném, jiní herci, ale základ zůstává a pořád je hodně dobrý. Zde se všechno pěkně uzavřelo a vrátilo jakoby zpět do prvního dílu. Jsem tudíž zvědavá o čem bude 5 pokračování plánované na rok 2021. Jako bonbonek navíc jsou zde, stejně jako u 3. dílu nádherně zpracované závěrečné titulky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dúfam že to bol naozaj “posledný kľúč”, lebo keď sa mi zunoval pohľad aj na samotnú Lin Shaye, ktorá mi je (či bola?) nesmierne sympatická, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Až na jeden-2 momenty v poriadku, inak veľké hororové sklamanie, ktoré je doposiaľ najväčším “tohto roku”. A mimochodom, neviem z akého dôvodu, no miestami, mi to spracovanie prišlo “veľmi lacné”. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama