Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie tak zlé, ako som sa obával, ale zároveň skrz na skrz priemerné. Prvá polovica sa ako tak snaží tlačiť na atmosféru, ale keď už si na Megalodova zvykneme, jeho prítomnosť neprináša ani hrôzu, ani napätie a ani šokujúce vraždy. V poslednom bode sa tvorcovia príliš báli riskovať, čo je koniec koncov poznať aj na samotnom príbehu. Ten je bohužiaľ priamočiary a predvídateľný. MEG sa na jedno zhliadnutie dá zniesť. Nemôžem tvrdiť, že by som pri filme trpel, ale taktiež ma ničím nezaujal a pevne dúfam, že pokračovanie sa konať nebude. Slabšie 3. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velký starodávný žralok rovná se velká hloupá zábava. The Meg je ale podivně okouzlující, jako sci-fi zasazené do 50. let. Ale celkově je tento velkorozpočtový hlubokomořský thriller jen bezkrevný letní trhák. Čelisti jsou stokrát zlověstnější, čím je žralok větší, tím uměleji a dokonce směšněji působí. Režisér odevzdal počítačovou hru bez osobnosti, emocí a nadsázky. Koprodukce s Čínou kouká okatě. Je to etnicky vyvážený prefabrikát. Obrazovou složku tvoří malebné akvárium s výkřiky "co to bylo". Snímek je pěkně přímočarý, ale s králem žraločích filmů s Čelistmi od Stevena Spielberga soutěžit nemůže. Je trochu brakově přihlouplý. Tvrdý Statham se stejným výrazem popíjí pivko v Thajsku nebo zabodává harpunu do oka žraloka dvacet metrů nad mořskou hladinou. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)
  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama