Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaná digitální zábava je zčásti fantastickým dokumentem o neexistujícím světě na skutečném dně Mariánského příkopu a zčásti akčním dobrodružstvím s přerostlým žralokem z pravěku. Je to americké, zaplatili Číňani a jako zábavná jednohubka dostačující. Uvítal bych sice galony krve a řádná jatka, ale chápu, že si film potřebuje na sebe vydělat. Scénáristicky podobné jako levné žraločí pseudohorory posledních let nejen od Asylum. Zde je ovšem zachmuřený Statham, slušná akce a žralok, z kterého nekoukají levné pixely na každém kroku. Čelisti, Propast, Jurský svět. Vtipkující černoch, co neumí plavat, Pippin zvládající čubičku na výbornou a několik sežrání v přímém přenosu. Čekal jsem nenáročnou zábavu s pěknými efekty a tu jsem dostal. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal v diskuzi, tohle je prostě něco, co vám zlepší náladu po nepodařené Mission: Impossible - Fallout. A jak už sem psal, film má tři části, první připomíná Čelisti, žraloček se schovává a dělá fóry, v druhé části, začne žraloček už pořádně blbnout, aby se pak ve finále nasral a zkoušel Statham sežrat. To že tohle, neni Příběh žraloka, vám dojde hned v úvodu, žralok je totiž mazaný, lstivý a má slušný apetit, takže ta úmrtnost je tady překvapivě velká. Gore mi tady ani nijak nechybělo, jelikož to celé dobře zpracované a navíc když žralok kousne, tak žádné gore ani neni zapotřebí. Navíc je to celé dobře nahláškované, je tu dost napínavých scén, a i Stathamovi jde docela o kejhák. Ale to už se opravdu opakuji, v diskuzi sem všechno vykecal a do komentu mi zbyla, jenom tahle žraločí polívka. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Monstrum z blbin je ukázkové těleso pro logikofilní pitvaly filmů, co z nich separují nejprudší zhovadilosti a pak se vytahují, jak jsou akademicky na výši. Vidíte, doporučte to někdo Džaroušovi, to by byla pěkná diskuze - ,,Nej píčárny ve snímcích". Na stranu druhou však rozpočet byl, psék přežil a ten Jošík se zmrzkou taky, tedy hurá. Vypíchl bych čínskou vlajku, se kterou se v závěru vyprsila zbohatlická jachta. Docela šokézní pohled, co? A to nám těmi emerickými mávají před ksichty furt. Za pozornost stojí též multikulturní obsazení, páchané zde nejspíše kvůli tržebnosti, protože na Osrala si snad ambice nedělají. Korunuje to zase jednou postavička afromanského rappera, který působí v podmořské laboratoři jako nárt na oko. Netuším, co tam mohl mít za práci. Jestli dealoval parybám, nebo myl myčku na nádobí... záložní návnada... propagoval mezi biology Lidl... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama