Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po shitózní trojce, která měla se značkou Halloween společný jen název, se vrací regulérní slasher master Michael Myers. Čtverka je na svou dobu jen zlehýnka nadprůměrným slasherem, který je ke svému účelu, tedy jednoduché hororové zábavě, v pohodě použitelný, ale na čtyři hvězdy jít nehodlám, protože mi tento díl přišel přeci je až moc při zdi se držící a některé vraždy hodně nenápadité. 65% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stvrte pokracovanie hororovej serie Halloween sa dockalo roku vzniku az 1988. A konecne ide o nadpriemernu hororovu jazdu. Michael Myers je desivy, jeho maska tiez, Donald Pleasence je v plnej forme, strasidelna atmosfera jednicky sa uz sice nikdy nezopakovala, ale je tu pritomna, a je opat drsna a brutalna. Reziser Dwight H. Little sa rezii rozumie, a nie je za lamu ako bol Tommy Lee Wallace v trojke. Klasicka a stale slusna hororova jazda. 76 % ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Halloween 4 považuju za možná nejvíc povedené pokračování. Do hry se vrací snaha o atmosféru a pravidla jedničky, tvůrci ignorují keltský blábol načatý ve dvojce a zpátky je Dr. Loomis, kterému Donald Pleasence dává zdařilý charakterní vývoj a dělá z něho jasně druhou nejzajímavější postavu série po Myersovi. K tomu je tu nová příbuzná Jamie a její nevlastní rodina. Příjemný zážitek bez rouhání. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení začalo 11.dubna 1988. (Stocki)
  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)
  • Šerif Ben Meeker (Beau Starr) měl zemřít při požáru ve sklepě domu. Během honičky měla hořet střecha domu, ale kvůli rozpočtu se od záměru upustilo a šerif přežil. (HellFire)

Reklama

Reklama