Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (28)

Mandalorian (2019) 

Tématika Starwars jde trochu mimo mě a není to úplně můj šálek kávy. The Mandalorian je ale přesný opak. Když jsem pustil první díl, pak druhý, třetí a další, pochopil jsem, že ta skeptičnost byla zbytečná. Mandalorian je totiž fantastický seriál, který dominuje tím jak je natočený, efekty i scénářem a největší triumf je pouto mezi Mandem a baby Yodou. Grogua je prostě skvělý a Din Jarin aka Mando je frajer snad ještě větší. Bojovník se srdcem na pravém místě, který přijal krédo Mandalorianů a jeho základem je čest, loajalita a silná vůle. V podání Pedra Pascala je Mando typický svoji chůzí a i když Mando sundá helmu asi 3x v celém seriálu, ta chůze se nezapře. Spolu s jeho zbrojí, zbraněmi a Groguem putuje napříč galaxií a nebezpečí a nepříjemných situacích zažije nespočet. Fantastická hudba a příběh který je v každé sérii jiný, ale zároveň na sebe navazující dělá z tohoto seriálu jeden z nejlepších seriálů ze světa Starwars. Je to kvalitní filmařina a Mando s Groguem toho zažijí opravdu hodně. Od záchrany, vybudování si vztahu, loučení, válčení, získávání nových přátel, záchrany celé planety, boje s imperiálními jednotkami, putování napříč galaxií až po životní rozhodnutí a mnoho dalšího. Toho dobrodružství je habaděj. Seriál má prostě svoje kouzlo, je příjemný a pozitivní a je radost ho sledovat. A pokud se zakoukáte, budete ho milovat. ()

Season 1 (2019) (S01) 

I když mě průměrné hodnocení vychází na 4* stejně dám pět, protože většina epizod a ty dvě poslední především, byly naprosto skvělý. Příběh je dost minimalistický a jednoduchý, jenže je to tak skvěle napsané, zrežírované, vizuálně perfektní a skvěle zahrané, že to z této série dělá velmi příjemnou podívanou. Zkrátka Mando je perfektní postava a to putování napříč galaxií, kde na každém rohu číhá nebezpečí, nebo problém, s baby Yodou, kterého budete mít rádi už jen jeho roztomilostí, je fajn. Těším se na další dobrodružství. ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

The Mandalorian je výpravný, akční, scifi epos ze světa StarWars pod záštitou Jona Favreaua. Rozkoukal jsem to i přes to, že nejsem fanoušek Starwars a dokonce ani sci-fi. Proč teda na to koukám ? Zkrátka jde o hodnocení, o doporučení a celkovou famfáru, kterou tenhle seriál rozpoutal. I když to není můj šálek kávy, tak mi tahle tématika nevadí, i když ji nevyhledávám. Proto jsem sám zvědav, jak na tom Mandalorian je z pohledu člověka, který stojí na neutrální půdě a při sledování musí vykročit trošku z komfortní zóny žánru. Je jasné, že tohle dílo má filmařské kvality na velmi vysoké úrovni, ale co příběh a postavy, dokážou zaujmout i nefanouška mimo svůj oblíbený žánr? To uvidíme. Rozjezd je poněkud krátký, ale velmi nadějný. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Mandalorian je skvělej charakter a potěšil i Nick Nolte, ten vypadá parádně. V podstatě je to mini epizoda, kdy musí Mando splnit vedlejší úkol. Začátek je tak pozvolný a seriál vůbec nespěchá, jenže to technický provedení, výborná hudba a luxusní vizuál stačí k tomu, aby se divák bavil i v době, kdy jen Mandalorian sedí a machá rukama, když startuje loď, nebo při jeho typický Pedropascalovský chůzi. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Zase o kus lepší než předchozí díl. Mando splní úkol, aby v zápětí porušil dohodu a spáchal tak "trestný čin", čímž se úvod definitivně zakončuje. Dvojice je spolu a pravděpodobně i na útěku. Hudba je fantastická a scifiwesternová přestřelka, ale hlavně infiltrace do laborky byla luxusní. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Čtvrtý díl a první fullstar. Tentokrát je Mando na návštěvě na krásné, pláněmi porostlé, zalesněné planetě. Potkává místní domorodce a veteránku paragánů. Sled událostí donutí Manda vzít další vedlejší úkol. Skvělé a příjemné zpestření. Opět Mando utvrdil svůj charakter a chůze Pedra Pascala v té zbroji je prostě jedinečná. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Příběh se zde moc nepohnul, ale epizoda to byla dobrá. Mando zase vyzrál nad situací a je vidět, že nebezpečí číhá všude. Záchrana Yody bylo sebevražedné rozhodnutí. ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Mando se zase po nějakém čase trošku rozpohyboval a šel na další misi, kterou vyřešil bravurně. Tentokrát měl k dispozici skvadru dementních idiotů a přesně tak se k ním i Mando zachoval. Kdyby mi ty postavy nebyly tak nechutně nesympatický, dal bych plný počet, protože Mando si ho zaslouží. // 4,5* ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Celá série se nesla v duchu, kdy má Mando navrch, umí se správně rozhodnout a každý problém měl nějaké řešení. Teď poprvé se dostal do slušnýho maléru a ukázal i emoce. Už asi vím, kam seriál bude směřovat ve druhý sérce. Každopádně zatím nejlepší díl seriálu. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Finále první série bylo perfektní. Z těžké situace Mando nakonec vybruslil, viděli jsme ho bez helmy a téměř celá epizoda je napěchována skvělou akcí i scénářem. ()

Season 2 (2020) (S02) 

První řada je skvělá, ale druhá je ještě lepší. Ať už z pohledu příběhu, akce, postav, tak i samotného finále, které postupně graduje až do fantastického konce. Mandalorian má prostě nehorázně naslapanej koncept, ta postava je vyšperkovaná do detailu, Pedro Pascal i když téměř není vidět, tak tomu dá šťávu hlasem a chůzí a s baby Yodou to je skvělá dvojka a vás zajímá jejich dobrodružství. Ostatní postavy i herci jsou taky super a celé je to zaobalené v diamantovém pozlátku. Tady je vidět, že i minimalistický seriál, nebo film to je jedno, s jednoduchým příběhem dokáže bourat hitparády, stačí mít prvotřídní audiovizuál, skvělý scénář a výborné herce. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Druhá série Mandy začíná ve velkém stylu. Mando má jasný úkol a cesta k němu bude složitá. Potkává dalšího spojence a řeší nesnadný úkol. Výprava a fantastický vizuál hned ze začátku a 52 min stopáž. Super ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Mando stále hledá své další druhy, stopa ho zavádí do nedaleké soustavy. Tentokrát má s sebou pasažérku a situace se znovu zkomplikuje. Skvělá honička a ledová jeskyně, to bylo něco. ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Cíl cesty je znám, došlo i na akci a loď je v dezolátním stavu. Mando se ale nevzdává... ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Stara parta se vrací , aby dobyla poslední základu na své planetě spolu s pomocí Manda, který se musel vrátit díky zdevastované lodí. Jenže na další veliký průser už je zaděláno. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Zatím asi nejlepší epizoda ze seriálu. Mando navštěvuje zalesněnou, nebo spíše zpustošenou planetu, kde potkává mocného spojence. Poprvé se v seriálu setkává Mandalorian s Jediem. Dojde i na laser show a o baby Yodovi se dozvídáme nové info. No už to neni baby Yoda, ale Grogu. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Příběhově asi nejzajímavější epizoda, protože se vše dost zkomplikovalo. Loď, dítě, raketomet. No, ale zase Mando získává dalšího spojence. Na scéně se totiž objevuje, po Ashoce, další majitel seriálu Bobba Fett. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Zatím asi nejlepší epizoda od začátku seriálu. Skvělá akce, super obsazení a příprava na druhé finále. A Mando ? Tak ten si střihnul 5 minut bez masky i před zraky jiných. Top ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Tak to byla šleha. Naprosto fenomenální finále druhé série.  Spojlery !! Infiltrace křižníku Giancarla Esposita, jeho zajetí, skvělá akce, rozloučení děcka s Mandou, kdy Mando ukázal přede všemi tvář, jen aby si ho dítě zapamatovalo a on tak porušil v podstatě kvůli němu 2x mandalorský kodex, což vypovídá o jejich silném vztahu, i když Mando je chladně vyrovnaná postava, tak o to více jsou ty emoce vzácnější. No a ještě si pro dítě přišel sám Luke JediFallenOrder Skywalker v podání MLADÉHO Marka Hamilla :D který vypadal stejně jako v 70 letech, tomu říkám totální rachot. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Třetí série Mandaloriana neztrácí dech a jede ve stejně kvalitních kolejí, jako předchozí dvě řady. Jediný rozdíl je v příběhu, kdy se ve třetí řadě soustředíme na hlavní dějovou linku, která se postupně vyvíjí. Žádné odbočky, vedlejší mise, až na minimální výjimky, a už relativně brzo pochopíme o čem to bude. Na druhou stranu, je zde ten příběh více navnazující než v předchozích řadách. Mando ale už nedostává tolik prostoru, protože na scéně je více postav. Poslední dvě epizody byly parádní, ale samotný konec byl uspěchaný a pokud je toto poslední série, čekal jsem něco více monumentálního. Pokud by byla další série, tak chápu, že je půda trošku připravena pro pokračování. Pokud by nebyla, da se příběh uzavřít i takhle. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama