Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (14)

Season 1 (2019) (S01) 

Shlédnuto včera v kuse (nedalo se od toho odtrhnouti) a parádní SW jízda,jak když vyšije! Baby Yoda je ABSOLUTNĚ a TOTÁLNĚ to nejjošťomilejší...co jsem v životě viděl! Musím míti plyšáka,nebo něco. A nestydím se za to. Krátké představení X-wingů...bylo doslova fyzickou rozkoší a jak jsem se obával,že mě prostě nebude moc baviti (v CW ani v Rebels tedy moc ne) všechno to, okolo Mandalorianů, včetně hl. postavy,tak jsem se holt mýlil...no.;-) SW atmosféra byla přítomna velmi často (na rozdíl od ST Picard ST atmosfera). Špinavý look alá Rogue One, super. Nejsem si sice jist, jak budu nadšen po vícero shlédnutích (které určitě budou),ale za mě se toto prostě....povedlo. Teď ještě nepodělati finální sezónu CW a bude vymalováno. Jen velká škoda,že ta nešťastná nová trilogie,není jako tohle. Krom VIII,za kterou si pořád, stojím. Byť to nedává smysl, když neuznávám VII a IX. Jen ten zbytečný (zbytečný a nudný byl již tématicky podobný/totožný v CW) díl alá 7 statečných,si mohli odpustiti. A i když to nenudilo,tak to nevzniknouti...nic se nastane. I přesto, že to částečně zachránil AT-ST s démonicky rudýma očima,hahahaha!:))) Jestli dostaneme ve 2.s. více Nové Republiky,potažmo Impéria,tak budu slintati blahem. P.s. je zajímavé,že se tento s. odehrává zhruba v době, kdy začíná 1. Zahnova božská trilogie. Plný počet (zatím) nedám, ale byla to fakt...supr jízda. Tedy to, co bych od značky SW čekal. Favreau a Filoni by měli od teď, minimálně důr. dohlížeti na vše,co se týče SW. A vyhoďte už konečně tu zajebanou krávu K.Kennedyovou. P.p.s. Dillon z 1. Predatora...rules!!!! ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

SW IV v 2.0 ;-) Žena v černém prchala přes poušť a Mando jí byl v patách.:)))) ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Dal bych plný počet, ale po čase mě začala těžce štváti, ta rádoby sexy twilečka s tím svým otravným...aaaaargh!!! každých 5min., když nebyla spokojená. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Opět...vše podstatné jest k nahlédnutí pomocí PKD SW žbleptů k dílům samotným. P.s. zatím nevím, zda mi bude moc chyběti dítě-Yoda, ale určitě to už nebude bez něj stejné. Když ale slezu na zem, tak to při dalších kulervoucích propojeních se SW universem, nebude zase takový problém.;-) Třeba příjde Ewok nebo Leia... Jub! Jub! ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Jsem naprosto fascinován tím, jak lze scénář totálně o hovnu, natáhnouti skoro na hodinu a přesto nenuditi. Jedná se o zcela zbytečný díl a ti, kteří se na 2.s. teprve chystají, jej mohou s klidným svědomím, přeskočiti. Jedině, pokud je magneticky přitahuje 50min. záběrů na poušť. Favreau je buď šílenec, nebo génius. Special quest star...vykradený/ukradený píšečný červ (zde zřejmě kvůli autorským právům drak, haha) z Arrakis. Pardon z Tatooinu. Vím, že Darth Lucas vykradl pro svou SW IV od westernů, samurajských filmů, včetně Flashe Gordona až po Dunu a Nadaci, ale tohle už bylo fakt na mě moc. Už jsem jen čekal, že se z Tuskenů, vyklubou zakuklení Fremeni. Ugh. Na 2.str. i 1.s. má 1 zbytečný díl, takže skore je 1:1 ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Já nesnášíím pavouky! Brrrr. To tedy bylo něco. Kombinace Harryho Pottera a LOTRa. Jinak, mistr Youda měl zřejmě velmi pestrý jídelníček, soudě dle apetitu jeho krajana.;-) Debata s piloty 2 X-wingů, potěšila. ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Jsem rád, že Quarreni se ukázali opět jako totální hajzlové a tak to má býti. Naproti tomu, od Mon-calamarianů bych si po této kapitole, nenechal spraviti ani kolo.;-) A jak jsem čekal, že mě rádoby drsná babochlapka Sackhoffová bude v roli Bo-Katan dosti štvát...nestalo se tak a já mohu po velmi dlouhé době prohlásiti, je dobře, že tu roli vzala. Sedlo jí to jako prdel na hrnec. Škoda, že se nemohla setkati s Ahsokou a zavzpomínat na Darth Maula. To by bylo žraso! A Titus Welliver mě opět nezklamal jako opět dosti hnusná a záporná postava v jeho řadě padouchů a hajzlíků, viz. STVoyager, Supernatural a nyní imperiální velitel. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Já prostě lovuju! imperiání základny, ať jsou kdekoli.;-) Baby Yoda ve třídě, kradoucí svačinu je nepřekonatelný a potěšil překvapivý návrat rybího chlápka z kapitoly 1.;-) Jo a Kara Dune je čím dál hezčí. Jen kdyby neměla postavu wrestlingové zápasnice.;) Trochu to kazil ten novorepublikový tlustoprd. Jakási podivná vousatá kombinace asiata a Petera Griffina. Ten mě poněkud odpuzoval. Nasouká se vůbec do X-wingu? :)))) ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

I když jest toto díl, na který jsem čekal od potvrzení 2.s., tak nakonec nemohu dáti plný počet. Ne snad kvůli představitelce Ahsoky, ale kvůli tomu naprosto okatému městečku alá feudální Japonsko. Už před mnoha lety jsem si samoz. všiml, že ve SW obecně jsou silné vlivy Japonska, Indie a dalších kultůr, ale tady to už přehnali. Včetně asiata. Pořád jsem si říkal, že to je někde na Zemi a ne na nějaké SW planetě XY. Co se týče Ahsoky, obsazení řadím mezi lepší průměr, páč to mohlo dopadnouti hůř, ale i lépe. Nevím sice, jak velké ego má Rosario Dawsonová, ale pokud by jí to nevadilo, předaboval bych ji Ashley Ecksteinovou a bylo by to takrka...dokonalé. Ale herečka se snažila a i ten hlas byl chvílemi skoro jako pův. originál. Jen ten její plášť a ty pytlovité kaťata, z ní chvílemi dělaly jakousi beztvarou blob bytost.;-) Zmíňka o Thrawnovi...palec nahoru. Sice se zde dovíme jméno ušatého skřítka, ale mě to zní jako svařák nebo postava z uspávanky jménem GofTG. Takže zůstanu u baby Yody, pokud vám to nevadí. Jinak, byl to fakt zvláštní pocit viděti naživo Ahsoku. To tedy ano. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Hahahahaha!!! Tady se někdo až moc díval na Star Trek V. Můj nejoblíbenější. Už jsem jen čekal, až se ve svatyni (na jejíž vzhled právě narážím) zjeví falešný bůh.:))) No a jak se už stalo pravidlem, postavam které mě nebaví v comicsech a někdy i ve filmech, jsou zde fakt kůl. Mám přirozeně na mysli Boba Fetta, jehož nehoráznou popularitu posl. 30 let jsem si nikdy nedovedl vysvětliti. Tady je ale neskutečně super a vypadá jako Anakin před přeměnou v Darth Vadera.;-) Pořád jsem si říkal, nojo+aha, dyť je to 5 let po jeho nedobrovolné dovolence v Sarlaccovi. Palec nahoru za objasnění závěrečné scény z Tatooinské kapitoly v 1.s. Největší šok jsem ovšem zažil, při razantní a náhlé destrukci Mandova plavidýlka. To jsem čučel jak vejr. To by mě snad ani nedostala ani nějaká smrt postavy, jako toto. Waw. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Tohle bylo kulervoucí. Až na ty chudáčky vesničany, což jsou samoz. asiaté...jak jinak.:-/ A pojem juggernaut se k těm robustním transportérům fakt hodí. Připoměly mi Rogue One a SW III. Scéna, ve které Mayfeld postupně bobtná vzteky při rozhovoru se svým bývalým velitelem, kde se rozebírá Operace škvarek aka Spáleniště, tzv. Císařův poslední Rozkaz, dle mého naprosto debilní a nesmyslný (čehož jsme svědky v SW Battlefront II 2017) je top, ALE co mě nejvíce dostalo a zařval jsem u toho jak malej harant, bylo vypuštění seismické nálože z SW II. Ten zvuk, co kdysi burácel v kinech, totálně žeru! ;-) ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Nevím, co o tomto sáhodlouze psáti, páč jsem z toho totálně v prdeli. Ale něco již vymyslím. Tenhle díl mě míti gurwa! 50min. a ne ta úvodní chujovina z Tatooinu. Já bych to natáhl na 2h, vrazil to do kin a bezpečně bych tím smetl ze stolu celou novou trilogii i s Ebremsem a kozatou Kennedyovou v nanosekundě, byť mám SW VIII hodně rád. V tuto chvíli mě nenapadá, čím by to šlo ve 3.s. trumfnouti. Dark Troopeři byli hroziví a nezastavitelní a byla to kůl kombinačka, Terminátora, C.y..l.o.n.a, Železného Obra, robota dr.Tottenkopfa a kdo ví, čeho ještě. Přítomnost již v předešlých dílech lehkého křižníku z tuším SW Rebels, byla samoz. žůžo. I když vraziti do této série nekompromisně star destroyer, by bylo asi už na infarkt, hehe. No a rozplývati se nad nepopsatelným pocitem z razantního příchodu Luka Skywalkera (než ho tak zle podělali v nové shitlogii) je nošením beskaru do lesa na Endoru. Jen pozn. k němu, je stále fascinující, že chodí i 5 let po SW VI v černé jako nějaký Sith. Okamžitě jsem si připoměl Battlefront II z 2017. Potitulková scéna je překvapivá a klasicky cynicky ftypná i s poněkud nakynutým Bibem Fortunou. Trochu jsem doufal, že tam tak opět vrazil Luke, ale člověk nemůže míti všechno.;-) Tohle se s finále 1.s. nedá vůbec srovnávat. Pochopitelně. Uf, bolí mě hlova. Tolik nářezů naráz, to už je v mém věku, rizikové, checht. Pozn. jak 1. tak i 2.s. jsem samoz. již tradičně sjel jako příležitostný SW feťák v kuse. Nedovedu si představit, že bych na to čučel po dílech. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Velmi příjemný návrat po 3 letech. Nic víc, ale také nic míň. Teď už jen nezkoniti Ahsoku a bude. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama