Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto ruleta sa nám pred pár rokmi roztočila náramne. Obidva THE CONJURING zásahy a aj obidva rozprávky o milej Anabelke, boli ( teda aspoň pre mňa ) trefa do čierneho. S chybičkami síce, ale tie robí každý. Minuloročná Sestrička z Kramárov bola ale ( aspoň nie po stránke finančnej ), trochu cestou na trať, ktorú každý ovláda a pozná a nedala šancu tým divákom, ktorý sú trošku náročnejší. A tak som opäť čakal na ANNABELLE. Dočkal som sa, ale nie toho, čo som očakával. Aj táto panenka začína akosi vŕzgať a ako ultimatívny film z THE CONJURING UNIVERSE, je to skôr len prídavok, ktorý nemá dokopy čo ponúknuť. Horor to je, ale zrejme len pre tých, ktorý doteraz žiadny iný nikdy nevideli. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvou řemeslně dobrých, ale celkově ne až tak záživných hororech z Conjuring universa, je třetí Annabelle docela nečekaně dost hustá. Osobně mě tyhle táhlé pomalé horory postavené na atmosféře a úzkostlivém sledování, co se kde na obrazovce pohne, baví mnohem víc, než uřvané naháňečky. Režisér tu s napětím pracuje hodně zručně a to jak obrazem, tak ozvučením a film rozhodně nepůsobí postprodukcí tak béčkově, jako poslední dva příspěvky. Warrenovic barák je sám o sobě solidní creep fest, všechny ty posedlé hračky, co se jim v válí tajné komůrce jsou cool a zajímavě vymyšlené a člověk z nich má respekt. Celé to umocňuje i fakt, že hlavními postavami jsou mladé slečny a o ně se divák chtě nechtě prostě i víc bojí, že jo. I samotní Warrenovi mě hodně baví. Vera Farmiga jako Lorraine Warren je skvělá a škoda, že ani tentokrát nedostala moc prostoru. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je to naposledy, co jsem šel na horor do kina. Na tu bandu hihňajících se debilů vyzbrojených mobilama a nachos fakt už příště nemám. Upřímně jsem litoval, že nemám sirénu, řehtačku nebo tak něco, abych během nějaké tiché a tmavé scény ty blbky trochu postrašil :-D Annabelle trojka je za tři. Je to celkem příjemná duchařina se sympatickými Warrenovými i sympatickými hlavními hrdiny. Bohužel to docela hodně zabíjí špatné digitální efekty (ten vlkodlak a ďábel/démon byli fakt hrůza) a taky konec, který vyšumí trochu do ztracena. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všechny spinoffy conjuringu budou mít prostě vždycky své fanoušky a své odpůrce. Já se zařadím asi spíše k těm krajnějším fanouškům, ale že bych to hltal jako blázen, to asi ne. Obrovské plus nové Annabelle je, že už tady nestraší jenom ona, ale přenechává místo pro velké množství dalších bubáků, kteří mají konečně možnost si zazářit na plátně a někteří z nich si určitě zaslouží svoji sólovku (Převozník, nevěsta). Ty 4 hvězdy patří k tomu "zlatému standartu", který Conjuring série prostě má a zaslouží si, nicméně její ambice vyšší nejsou a nejspíš ani nebudou a je tady jenom proto, aby postrašila lidi v kině a byla prostě "viděna". Film si od začátku budoval jistou atmosféru a lekaček sice nebylo moc, ale zato mě jedna fakt vytrhla ze sedadla, a to jsem toho viděl už hodně, takže za mě palec nahoru. Dalším pozitivem jsou místy komické a vtipné scény, které zde fakt sedly. Ačkoliv je to lehčí nadprůměr, myslím si osobně, že z Annabelle už se toho vytřískat víc nedá a přesunul bych se k jiné postavě, ze kterých si po tomhle díle je z čeho vybírat. Za kino to stálo a film vyloženě neurazí a ani nenadchne, ostatně jako všichni jeho předchůdci v této sérii. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. A dost, už na tyhle horory do kina asi přestanu chodit. Mám rád tento novodobý duchařský styl hororů, ale už toho bylo natočeno dost, takže i částečně chápu, že se z toho asi už vyždímat víc nedá. Conjuring nebo jak je to v českém názvu V zajetí démonů je hororová pecka od kterého se jednak odvíjí spousty spin offů jak je třeba tahle Annabelle 3 nebo i podobných snímků. Třeba když nastíníme tuhle hororovou sérii Tak V zajetí démonů 1 a 2 jsou u mě totální pecky. Ještě tak ta první Annabelle není špatná, ale druhý a třetí díl Annabelle – to už je slabota. Nebo třeba taková Sestra je vyloženě slabá. No, nebo nedávná La Llorona – to už bylo o ždibec lepší, ale furt nic moc. Co se týče tohoto novinkového snímku v obdobě Annabelle 3, tak jsem zklamaný. Natočit by se to jistě o kousek lépe dalo. Ono to totiž moc dobře po hororové stránce nefungovalo. I jsem si chvílemi říkal, že to má takovou rádoby rodinou atmosféru. Navíc, co mě zklamalo, tak dvojice herců Vera Farmiga a Patrick Wilson, který zde opět hrají manžele Warrenovi (odborníky na vymítání všelijakých démonů) zde měli málo prostoru. Objevili se pár minut na začátku v úvodu (který mě extra moc neoslnil) a pak ke konci. Fajn, zkusím tohle zklamání přejít. Dále, trvalo asi cca hodinu, než se konečně něco začalo dít. V té první hodině nepočítaje, úvodu tu máme 2 scény. Jedna je nezáživná, kdy malá holka vstoupí do místnosti s prokletými hračky, věci posedlé zlem, ve scéně, kdy vypustí Annabelle. Ta pasáž mě též moc nebavila. Hudba od skvělého Bishary už také není, co bývávala. Pak tu máme jednu docela slušnou scénku v zavřeném pokoji. No, to je asi vše zajímavého v té první hodince. Následující finální 40 minutovka je už zajímavější, ale ne o moc. Rozhodil bych ji na 2 části. Takže tu máme klasické strašení po domě (bohužel minimum lekaček), tak i u toho jsem se docela nudil. Poslední 20 minutovka byla už lepší a to i po technické stránce. Audiovizuál byl už lepší, pár děsivých momentů se zde našlo a pak to nečekaně skončilo, děti panenku uzavřely zpět do skleněné vitríny, zazvonil zvonec a pohádky bylo konec – vlastně pardon, hororu bylo konec. Poté se tam objeví manželé Warrenovi a ihned začne rodinná idylka. No, to je celé. Poměrně slabý horor, který ani za to 1 shlédnutí nestojí. Ale vzhledem k tomu, že jsem filmový nadšenec a kritik a byl jsem zvědav, kam se tato série ubere, tak jsem to prostě musel vidět. Na začátku tohoto rozboru jsem psal, že už asi na tyhle filmy do kina chodit nebudu. Ale jak se znám, tak na další díl, tentokrát V zajetí démonů 3 asi ze zvědavosti zaskočím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Samurajské brnění, které se nachází ve Warrenově okultním muzeu, je založeno na démonickém válečníkovi Oni z japonské mytologie. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama