Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Věčný souboj Myerse o vyhlazení svého příbuzenstva pokračuje. Kromě Dr. Loomise (skvělý Donald Pleasance zase postavu posunul dál), který si nebere vůbec žádné servítky ve snaze bývalého pacienta zastavit nadobro a zpočátku trochu lákavého nápadu telepatického spojení Myerse se svou neteří ale tentokrát tvůrci nabízí obyčejnou vyvražďovačku, ve které Myers jezdí v prima bouráku a chodí na výlety během dne a neváhají se dopustit i dalšího zprznění série vzkříšením Samhainovského nesmyslu. Sympatickou postavu ze čtyřky odklidí tvůrci hned na začátku a zbyde nám parta naprosto debilních mladých lidí v čele s nejotravnější krávou celé série na odstřel Tinou, u které jsem nahlas prosil televizor, ať jí Myers oddělá co nejbrutálněji a nejrychleji. Vleklý nenápaditý film (např. honění se po stodole za rozvernými koťátky nebo "pronásledování" pseudo lesem) končí naprosto hovadským koncem i přes původně slibné symbolické finále a ambice čtyřky se pozvolna sunou do hrdla záchodové mísy. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné a bestiálně zprasené pokračování halloweenské ságy, které už svým začátkem naprosto zmrvilo relativně dobrý pocit, který ve mně zanechal závěr předchozího dílu. Když se na obrazovce opět objevila ta afektovaná a uječená malá nestvůra Jamie, říkal jsem si že to je snad jen zlý sen. Ale když tam posléze přibyla i odulá dvoubradá Rachel, hrůzná skutečnost mě udeřila v plné síle. Ovšem takové orgie trapnosti a debility, jaké se vzápětí rozpoutaly, jsem nečekal. Nechce se mi o tom ani psát, tak jsem znechucený. Proč mám popisovat do očí bijící trapnost a ještě vysvětlovat proč je trapná?? Škoda slov i energie. Nejpříšernější ze všeho byla samozřejmě nesnesitelná Danielle Harris - převažující vzpomínky/obrazy z filmu jsou záběry na její přehrávající, teatrálně uslzený xicht, a ona přitom ječí a ječí a ječí... Strašlivě rád bych to otravné stvoření naporcoval mačetou. A pak bych pokračoval od režiséra až po klapku. A udělal bych i chlápka, co nosil na plac pizzu. Zkrátka oddělal bych celý filmový štáb. I s jejich dětmi. A dětmi jejich dětí. A pak bych šel městem a likvidoval ještě i ty, kteří se jim podobají. Howgh. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na úplné poplivání (i s přihlédnutím k faktu, že jde o pátý díl) to sice ještě není, ale sestupné kroky jsou notně propastné. Slasherové scény se docela povedly, ale ono mrazivě temné brnkání na divákovy nervy je definitivně tatam. Podobně jako u čtyřky to padá díky scénáři, jehož debilní podání Michaelova návratu do hry je to nejmenší. Telepatická rovina funguje zpola, jelikož v druhé půli ztratí účel, zato postavy se povětšinou chovají jako neschopný dobytek kráčející vstříc porážce vedené Michaelovou rukou. Škoda, že to absentuje byť sebemenší náznak inovace, který by nějak vybočil z mustru daného prvním dílem, podle nějž pak kráčí všichni ostatní. Zůstala pouze vyčpělá rutina, která nepobaví, natož aby děsila. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Päťka sa na scéne zjavila len rok po štvorke a teda zázrak sa nekoná. Samozrejme je logické, že sa vracia Michael Myers (hoci po skúsenostiach z trojky...), ale fakt je, že v jednotke a dvojke a štvorke prežil také šialenosti, že už sa z pokusov o jeho likvidáciu stáva neuveriteľná (a najmä zbytočná) fraška. Naopak, kým jeho je prakticky nemožné zneškodniť, on zneškodňuje každého a ako je v jeho zvyku, i tentokrát razantne brutálnym spôsobom. Obetí je ako na bežiacom páse, je to proste už len klasická osemdesiatková krvavá bezduchá vyvražďovačka. Toho vinou je nám jasné, že neprežije skoro nikto. Takže napätie je prakticky nulové. Päťka zároveň sklame každého, kto sa na ňu tešil po prekvapivo drsnom konci štvorky, kedy Myersova neter Jamie vykročila na podobnú cestu, ako on v 70. rokoch. Päťka túto dejovú linku síce úplne neignoruje, ale ukáže sa, že Jamie dá sa povedať ovládal jej ujo, takže krv na rukách nepatrí ani tak jej, ako skôr jemu. Juj bisťu, to je ale šalamúnske riešenie! Takže naďalej je hlavným zlom Myers a Jamie úbohá, nešťastná obeť. Novinkou v sérii je jednak jej telepatické napojenie na uja (vidí, čo práve robí a ak sa chystá zabíjať, dostane Jamie nervový záchvat) a jednak príchod Muža v čiernom. To je slepá ulička (treba dodať, že jedna z mnohých), do ktorých séria behom desaťročí zabŕdla a ktorá naplno vyvrcholila až v nasledujúcej časti, v ktorej sa ukázalo, že Michael bol pod vplyvom sekty zastupovanej práve Mužom v čiernom. Ten sa postará o absurdné finále, kedy vystrieľa policajnú stanicu (čo vtedy bolo v móde – Terminátor, Stopár) a následne prinúti nič nechápajúceho diváka kuriózne civieť na záverečné titulky. Plusom je tradične Dr. Loomis, aj keď Pleasence bol v danej úlohe natoľko doma, že už to preháňa a miestami je skôr otravný, než charizmatický. Haddonfieldský policajný zbor tentokrát pozostáva z extra tupcov v čele s (pseudo)komickou dvojkou, čo je našťastie jeden z minima pokusov o odľahčenie temnej atmosféry nielen v päťke, ale všeobecne v komplet celej ságe. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)

Reklama

Reklama