Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (976)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Waititi naštěstí dobře ví, že točí další nesmysl z nekonečný řady lobotomickejch pohádek. Narval tam proto všechno, co mu přišlo na mysl. Vzniklo tak sebeparodický šílenství, který cíleně zesměšňuje a ztrapňuje celý MCU… a tak trochu i jeho zarytý fanoušky. Spousta vtípků se ovšem mine efektem, protože jsou buď vyloženě trapný, nebo je většina diváků nepochopí (řvoucí koze se celej sál řechtal pokaždý, komplexnější vtip ale zůstal vždy bez odezvy). A protože se pohybujeme ve vesmíru, kde evidentně ani smrt neznamená definitivní konec, musí se divák spokojit s faktem, že film absolutně postrádá byť náznak napětí. Záporák je pak dobrej hlavně proto, že ho hraje Bale – kdokoli jinej a byl by to další generickej šašek. Love and Thunder je prostě duhová parodie, která sází na humor víc než na příběh, zůstává tak ve stínu Ragnaroku. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrozivy! Parodie parodujici parodii. A tak jsem se tesil, ale Wajkiki ztratil veskery nadhled, ktery do svy tvorby daval a vykouzlil pestrobareny hovno, u kteryho jsem jen kroutil hlavou od zacatku do konce. Jakoze blbejsiho zaporaka jsem snad nevidel, pritom Bale je jeden z nejlepsich hercu na svete… Vlastne se divim, ze nespachal seppuku, kdyz sam sebe videl. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

No to mi polib kladivo! Co to do háje bylo? Jak mohl, sakra, Russell tak ztloustnout?? Jako kde se poděl ten naprosto nejsexy gladiátor na světě?? A proč, doprčic, nedali taky celý záběr na Thora  v síni bohů zepředu, když ho Zeus trestal?? Děcka, jako sorry jako, ale z docela fajn filmu se stává čím dál větší šaškárna. Měla jsem ze začátku ráda, když děj protnuly humorné hlášky, ale tady je to jak v televizním kolotoči trapné zábavy moderovaném nejhorším bavičem všech dob Petrem Rychlým od začátku do konce, a to jako fakt ne. Děj pomalu taky o ničem. Opět zde museli nacpat jisté "odhalení" jak to na nás vybalili u posledních zvířat s Brumbálem, aby si náhodou nerozhněvali nějaké duhové organizace ... Už teď se děsím dalšího pokračování viz Korg. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Možná bych se měl stydět, ale novej Thor mě bavil od začátku do konce, což se o většině dalších marvelovek říct upřímně nedá. Je to rozdivočelé, dětinské a neuctivé k "pořádnému komiksu" stejně jako Ragnarok, akorát s volume víc doprava. Mám rád filmy, kde se režiséři utrhnou z řetězu, a tohle je jeden z nich. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spíš šaškárna jako hrom. Střídání vážných témat a humoru pro malé děti Waititimu možná vyšlo u Jojo Rabbit, i když už to pro mě nebyl moc funkční film, tady je tím svým stylem Taika už jen neskutečně otravný asi jako houbičkami sjetý klaun, kterého jste vyhodili z dětské oslavy a on se vám furt vracel oknem zpět. Ve výsledku pro mě nový Thor nebyl funkční ani humorem, ani dramatickou rovinou, o kterou se tu tvůrci snažili, což je ostatně už opakující se motiv marvelovek posledních let, u nichž stále častěji mohu jako pozitivum říct jen a pouze takové to klišé, že jsou barevné a hejbou se. A to bych ještě měl dát slovo pozitivum do uvozovek. [Filmový víkend ČSFD 2022] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Russella Crowea napadlo, že by Zeus měl mluvit s řeckým přízvukem. Režisér Taika Waititi chtěl pro řeckého boha britský přízvuk, a tak nechal Crowea udělat každý záběr jednou s řeckým přízvukem a jednou s britským přízvukem. Waititi pak usoudil, že Crowe měl pravdu, a řecký přízvuk fungoval nejlépe. (G....)
  • Jedná z bohov na zhromaždení v Omnipotence City je maaorská bohyňa, ktorú možno rozoznať podľa prívesku zo zeleného kameňa ("pounamu"), tradičného odevu a tetovania na brade ("moko kauae"). Režisér Taika Waititi je Maor a pochádza z Nového Zélandu, kde sú Maori domorodci. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama