Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo, DC si vybralo velice schopného režiséra Jaume Colett-Serru, od kterého se mi líbily snad všechny filmy. A i tento film mě dokázal zaujmout, děj byl zajímavý a napínavý, udržel moji pozornost po celou dobu. Dwayne Johnson byl fajn a potěšil také Pierce Brosnan. Pár věci by se však dalo vylepšit, např. jsem nechápal postavu toho mladýho týpka, co byl mixem Deadpoola a Ant-Mana. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velké osvěžení oproti ostatním Rockovým rolím, kde hraje furt stejné klaďáky se spoceným tričkem, V BA samozřejmě nehraje vyloženě záporáka (film o právoplatném záporákovi nikdy nebude, vždycky jsou to antihrdinové), ale je aspoň správně nekompromisní a tuhle polohu, kterou ztratil někdy kolem Rychle a zběsile 5-6, jsem měl vždycky raději. Jinak samozřejmě všichni chválí Pierce Brosnana a jo, i za mě si kudos zaslouží, víc mě ale překvapil představitel Hawkmana, u kterého jsem po šíleném výstupu v Legends of Tomorrow vůbec nic nečekal, a tady byla ta postava prostě super. Jinak ale sterilní nenáročná zábava od průměrného režiséra (nevím proč si Rock vždycky vybírá ty stejné, se kterýma se mu asi dobře pracuje, ale ambice tam nejsou), přičemž mě druhá půlka už moc nebavila a nadchla mě až potitulkovka. Doufám, že se DC Universe zase vzchopí a přinese zas nějakou opravdovou pecku. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Na tak přeplácaný film, kde je všechno možný od čarodějů, fiktivní stát, supermoderní kov, až po určitě ne-wannabe DC X-meny a Satana, se jedná o neuvěřitelně prázdný film, bez charakterizace postav a příběhu. To se snaží maskovat  nekončícím bojováním a opakování hlášek a neustálými novými nápady a tématy, které se nikdy nerozpracují. No trpěl jsem i přes občasné světlé chvíle a pár dobře obsazených a charismatických postav. Nemluvě o rozervaném tónu, v jeden moment brutalita a scéna jak z Man of Steel a potom zas roztomilost a nevinnost alá SHAZAM! Hřebíčkem do rakve už je jen otravná rodinka, která je v celém tohle mixu strašně hloupá a zbytečná. 4/10! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. S čistým svedomím by som tých 3 niečo* nedal, pretože aj vo svete, kde majú hrdinovia neobmedzené schopnosti, musia platiť zákony fyziky a logiky, a s tými je Black Adam zhruba na úrovni Flasha Gordona. Ďalším problémom je neoriginalita. Príbeh o vyvolenom, hrdina s maskou à la Deadpool a schopnosťami Ant-mana, vykrádanie celých scén zo Supermana, 300, alebo Pána prsteňov, naivita. Provinčné povstania, hrdinné deti. Ale je to zábava. Dosť. Matka so synom sympatickí. Super film pre deti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava. Nic víc, ale ani nic méně. Celou dobu se přímo nabízelo srovnání s konkurenční X-Men: Apocalypse, no a v tomto ohledu musím říct, že Black Adam se prostě povedl. Samozřejmě není tak temný, jak nám všichni tvrdili, že bude, ale není to ani žádný svatý skautík a moc se mi líbila hlavní revolucionářská myšlenka, Skvělé bylo přirozené uvedení nových hrdinů na scénu (neokoukaní sympaťáci a dokonalý Pierce Brosnan) a fakt, že každý z nich opravdu k něčemu byl, a dokud Johnsonův Adam nemluvně terminátorsky likvidoval, koho se mu zamanulo, děsně jsem se těšil na každou jeho další scénu. Scénář mě v závěru dokonce i překvapil a ačkoliv Jaume Collet-Serra kopíroval styl Zacka Snydera, nikdy to nepřehnal. Jestli mi něco opravdu vadilo, pak trochu nejasná provázanost se světem Shazama. Jinak - i díky vcelku rozumné délce - si opravdu nemůžu stěžovat. Je to příslib, že by se filmový DC vesmír mohl po letech formování snad už konečně taky nějak zformovat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Hlavní natáčení započalo 10. dubna 2021 v Atlantě (stát Georgia) a skončilo v srpnu téhož roku. Štáb rovněž zavítal do Los Angeles (Kalifornie). (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu vlastní Amon (Bodhi Sabongui) hned několik DC komiksů. Jsou jimi „Wonder Woman #1 (Rebirth)“, „Batman Odyssey #1“, „Cyborg #4 (Rebirth)“ a neurčené komiksy „The Flash“ a „Superman“. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama