Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 003)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smolař Parker si šlape po štěstí, pro dobro všech ostatních. Velké finále se vším všudy. Přitáhnout do Spider-Mana magii má na svědomí mnoho efektních scén se starými známými padouchy, ale vrcholem zůstává skákání v zrcadlové dimenzi. Příchozí ze starých sérií pak pumpují do žil nostalgii kombinovanou s plněním snů přičemž všichni působí mnohem lépe než ve svých původních sériích. Démonický Dafoe hraje ještě o třídu lépe než před tím a jeho Goblin je v roli Parkerova školitele tím největším esem. Bezdomovec je narvaný až k prasknutí (přišli opravdu všichni kdo mohli) a občas zamrzí, že snímek není delší a to i přesto, že se místy malinko táhne. Vnadidlo na pokračování Strange, který to tentokrát pěkně posral šponuje očekávání až k hranicím našeho vesmíru a možná i za něj. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Perfektný fan service, ktorý najviac čerpá z návratu starých známych, ich spoločných dialógov a akcie. Bez nich by však nebol ničím viac než priemernou komiksovkou. Skôr ma však mrzí, že náprava záporákov nedávala z logického pohľadu zmysel a mohla spôsobiť oveľa viac škody, ako úžitku. S vypnutím mozgu však nový Spidey funguje parádne. Úplne rozumiem všetkým skalným nadšencom, ktorý filmu napálili plný počet. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výborný fanservis v dost otravné story o tom, jak teenager dělá jedno hloupé rozhodnutí za druhým. Ale nenudil jsem se, o tom žádná. Jen mě to víc bavilo jako setkání se starými přáteli než koherentní uzavření jedné velké pavoučí éry. Ostatně, když nejdojemnější moment filmu patří do jiné série, to už o něčem vypovídá. 70 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hektická, uječená, spider-manovská soap opera. Aneb když nevíš co s příběhem, udělej mišmaš s časovými rovinami a multiversem, následně jde všechno lépe, protože to v podstatě může být o čemkoliv. A prostor pro akčnění je unlimited. Nechápu ty nadšenecké reakce, protože je to úmorných 150 minut. Fajn návrat kamarádů a některých prověřených záporáků, ale v reálném čase se děje úplné kulové. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v Sony po poslední komiksové sračce (čti Venom 2) chytli za nos a poslali letos asi jediný opravdový komiksový blockbuster na jaký jsme byli zvyklí do té doby, než v Disney najeli na ultra-progresivní notu a soustředí se spíš na to, aby každá jejich komiksárna byla jen o politice, rasismu a sexismu. Je mi absolutně jedno, že teď budu znít jako sexista já, ale takhle to prostě dopadá, když komiksový blockbuster točí chlap, co má očividně komiksy rád a ví jak natočit poutavou akci. Jinými slovy nebe a dudy oproti těm neschopným krávám, které posrali celej letošní MCU, bo chtěli sdělit nějakou debilní "mesydž", která NIKOHO nezajímá ... jen tak dál Sony, nakopejte těm politicky korektním dementům v Disney prdel. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Vo filme je povedané, že do daného vesmíru sa dostali len tie postavy, ktoré vo svojich paralelných vesmíroch poznali identitu Spider-Mana. Electro (Jamie Foxx) však jeho identitu nepoznal, takže by sa do tohto vesmíru nemal dostať. Možným vysvetlením je, že tesne pred svojím zničením v Amazing Spider-Man 2 (2014) nasával Electro dáta, pričom v poslednej chvíli zistil jeho totožnosť. Podobný problém predstavuje na prvý pohľad aj Venom (Tom Hardy), ktorý sa s Peterom Parkerom nikdy nestretol. Avšak to bolo vysvetlené už vo filme Venom 2: Carnage prichádza (2021), kde sme sa dozvedeli, že symbionti medzi sebou zdieľajú znalosti, takže Venom mal prístup k zážitkom symbionta, ktorý napadol Petera (Tobey Maguire) vo filme Spider-Man 3 (2007). (ČSFD)
  • Ve vitríně plných věcí s Peterem / Spider-Manem (Tom Holland) si můžeme všimnout i několika štítků, na kterých jsou uvedena jména autorů komiksů se Spider-Manem. „Peter Unmasked By J.M. Straczynski“ odkazuje na stejnojmenného autora, který napsal sešit „The Amazing Spider-Man #553 (Civil War: Spider-Man Unmasked)“ z června 2006. „Costume Class Designed by T. DeFalco“ odkazuje na komiks „The Amazing Spider-Man #252“ z ledna 1984 od Toma DeFalca, v němž má Spider-Man na sobě poprvé „černý kostým.“ „Sculpting Class Sculpted By K. Busiek“ vzdává hold Kurtu Busiekovi, jenž napsal například „Untold Tales of Spider-Man“. A „Future Engineers Club P. David“ odkazuje na sérii „Spider-Man 2099“, kterou pomohl Peter David vytvořit. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama