Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Diskuze

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

rounen

Ale zrovna Vřískot s Halloweenem v podstatě žádná pokračování nejsou. Jsou to jen takové převlečené restarty, které jedou dokola a doblba. Stejná opakující se šablona -ten typ filmů, který se s každým dalším dílem stává větší karikaturou sebe sama. I ten F&F, který nesnáším, je aspoň každý díl o něčem jiném.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

eleonnore

Lidi neblbněte.. Co to tu píšete za voloviny.. Vždy je všeobecně většinou nejlepší 1.díl.. Další díly co vznikají se vezou na prvním díle... Ale nejde tu jen o Vřískot.. Jde taky o jiné filmy, viz. Halloween, Saw, Fast Furious, Wrong Turn, atd.. Pokračování jsou jen pro finanční kasirovani.. Protože lidská povaha chce vidět co bude za děj v dalším díle a jak to dopadne.. Ale neznamená to, že ten další díl bude špatný.. Je to prostě pokračování.. Jde o to, že divák se prostě jen baví a vypne.. Pokud chcete originál, můžete napsat scénář a poslat ho do Prahy, jestli se ho vůbec ujme nějaký rejža.. Prostě tohle jsou béčkove filmy a je třeba brát v potaz, že stále to bude podobné..

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Po zkušenosti s Halloween Kills (a s nedostatečnou proměnou prostředí pro jeho komentování) se spíš obávám, že to nedopadne dobře.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Hrozné hovno. Nepřichází to s ničím novým (což jsem čekal), ale jednobuněčným organismům (čti fanouškům) to stačí. Hlava nebere, jak lidstvo a jeho vkus degeneruje.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

mzss1

Pochybujem, tu sa uz jej cesta uzavrela uplne, odovzdala pochoden a oznamila ze ma s trapakom markom z 3ky tri deti a gale neumrie, aby ich uz nevracali koli pomste.... Urcite by sa mohla vratit kirby, o ktorej vieme ze prezila

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Jo, po úvodním zabití protagonisty slasherové série povětšinou následuje kvalitní žánrová podívaná, jak dokázal nejmenovaný Halloween. ;) 

na příspěvěk reagoval martinbucek

sharkamell

sharkamell (hodnocení, recenze)

mzss1

Je pravda, že si nedovedu představit, jaká by byla jejich role v dalším dílu. Tak uvidíme, jak to dopadne.

na příspěvěk reagoval mzss1

Uživatel sharkamell smazal svůj příspěvek.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

sharkamell

No v tomto pátém díle to fakt už působilo tak nějak na sílu, že jsou tam navíc, ale rozhodně jsem je rád viděl, ty 4* jsem s radostí udělil, ale dále už bych ty postavy nechal na pokoji. Udělal bych spíš jiný příběh ;) 

na příspěvěk reagoval sharkamell, sharkamell

Uživatel gein smazal svůj příspěvek.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

eleonnore

videla si vobec povodne diely?, kde 1. a 2. bol sebasatirov v prvom a kritikou zanru v druhom rade?...... toto iste robi aj tento diel, kritizuje tu novy pojem REQUEL, ktory priniesol star wars...... oproti matrixu je toto na hony inteligentnejsie, lepsie zvladnute a s vyhliadkami na buducnost

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

Nepřipadá mi, že nové pokračování přineslo něco nového. Bude to ode mě znít ostře, ale dokonce bych řekla, že úplně zbytečný film.

Se starými postavami se nepracovalo, nové byly nezajímavé, bylo mi jedno, která z nich zahučí (narozdíl od toho, když zabili původní postavu). Hlavní postavy těžce zraněné, na konci si tam zevlí u sanitky, jakoby se nechumelilo. A narážky na dojení původního filmu - to už tu bylo v minulých dílech.

Stejně jako letošní Matrix 4 - film kritizuje sequely, prequely, requely a jiné - ale sám to dělá.

na příspěvěk reagoval martinbucek, Sabrewulf, rounen

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Bluntman

“A není pointa filmu, že část fandomu je toxická, protože si nárokuje vlastní podobu díla, není schopna se smířit s odlišným pojetím (postav, zápletek apod.)?”

Podepisuji a zhasínám.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Ta nostalgie krásně a mazaně zastíní jisté nedostatky, které film měl (ne nijak zásadní, ale přesto). Akorát to mělo strašně velký spád, že bych přidal aspon 20 min :) 

janes.

janes. (hodnocení, recenze)

teraz pozeram ze to je stare este z roku 2018,tak zaklady sa triast nebudu :/ :D ..a hej,je to debil

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

janes.

Kedze je aktivny len u komiksovych filmoch, bude to as nejaky cesky superhrdina... Typujem rychle sipy, len to da v jednej osobe

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

"Ale upřímě jsem nečekal, že největší poita filmu bude, že Rian Johnson je kretén, který by si za The Last Jedi zasloužil nejlíp upálit zaživa (někdo se přes ten film asi ještě nepřenesl)."

A není pointa filmu, že část fandomu je toxická, protože si nárokuje vlastní podobu díla, není schopna se smířit s odlišným pojetím (postav, zápletek apod.)? Já co do vyznění mám hned několik problémů. Jeden je ten, že na jednu stranu to chce být kritické vůči toxickému fandomu, na druhou stranu je to dílo, které je silně nostalgické, konejšivé pro fanoušky. Pak je tu ten rozměr toho, že čtverka tematizovala něco podobného (vztah remaku, potažmo rebootu, a originálu, v pětce vztah remaku a sequelu - requelu), a tak se zde jedná pouze o nadbytečné zopakování téhož (viz hláška Sid ze čtverky: "Nev***bávej s originálem"). A v neposlední řadě, ale naposled uvedené, Williamson i Kruger konvence pojmenovávali, aby přišli s něčím novým, zatímco pětka skončí u toho stejného, a tudíž předvídatelného (s variacemi postavenými leda na: dříve byl bubák za ledničkou, teď... no nic, by byl spoiler).    

na příspěvěk reagoval franzkfk

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

jop a este jedna novinka v serii tu bola a to scena 13 stab why, kde sa reziser hra s divakom, kde inokedy by uz bolo po vsetkom a tu ho napina, kedze vsetci vedia co pride, ale nevedia kedy..... to bola taka variacia na scenu h20 pri brane

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama