Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 391)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Tarantinova prvotina byla mnou dost očekávaným filmem. Proč? Po zklamání z "kultovního" Pulp Fiction jsem se zde chtěl ujistit, jestli to byla jen náhoda, nebo ne a mám opravdu tak divný vkus, že Quentina nemusím. Méně je někdy více a Gauneři ukazují, že byla chyba vydat se po trase dialogy rozmělněných pasáží. Přímočarý děj bez zbytečných zastávek, které zbytečně nezamotávají poměrně osobité retrospektivní vyprávění, labužnická porce akce, krve a napětí (mimochodem větší než u o hodinu delšího PF), s hláškami se sice Quentin více vyřádil při pobytu v Nizozemí, ale i zde je pár vět nezapomenutelných a samozřejmě také dobří herci (nejvíce boduje Harvey Keitel), které Tarantino umí vést opravdu mistrovsky, takže už jen proto u mě coby režisér jen stěží zapadne. Lidové přísloví říká, že se z lejna nedá uplést bič. Jenomže Tarantino to dokázal. Milionový rozpočet se sice na filmu projevuje v negativním slova smylu, ale emoce z filmu vše přebíjí a dílo samotné si v ničem nezadá s tehdy čerstvými vysokorozpočtovými trháky. 90% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velice originalni zpracovani, ktere navic zdobi vynikajici herecke vykony ( hlavne Madsen, Buscemi, Tierney ). Tarantino se nezaprel, je to takova priprava na Pulp Fiction a to velmi zdarila. Vyborna atmosfera na minimalnim prostoru. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jednoho dne se McLushi vydal do města a s jiskřičkami v očích v levných knihách rychlostí blesku zakoupil knihu o Quentinu Tarantinovi. V knize jsou popisovány filmy, které Quentin sám natočil, napsal scénář nebo alespoň přišel s námětem, do nejmenšího detailu. Proto jsem se rozhodl že na Tarantina budu koukat hezky od začátku, film po filmu a filmy, které jsem ohodnotil už dřív, ohodnotím znova. Svoji momentální činnost jsem nazval PO STOPÁCH QUENTINA a Reservoir Dogs jsou mojí první zastávkou. Reservoir Dogs je skvěle napsaný, zrežírovaný a obsazený film, který totálně nabit genialitou a dokonalostí. Vše je domyšleno do detailu a z mého hlediska toto dílo nemá ani jednu byť sebemenší chybičku. Rozhodně jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl. 100%. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

tohle se fakt s ničim...no...jak to říct slušně.......nesere.......a doufám, že se na to jednou jukne Madonna........... a dostane infarkt.... ()

Hobitek4U 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem nezjistil kdo zastřelí Joeova syna, tři pistole, čtyři mrtví a nikdo nevystřelil dvakrát, je to pro velice zapeklitá situace. Pokud to někdo víte tak mi to řekněte, protože jinak nebudu spát.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě klasickej Tarantino. Nic extra, ale stojí to za podívání obzvlášť pro ty, co se vyžívají v krvi, střelbě a slovíčku Fuck. Průměrnej film, který nebudu toužit si v dohledné době zopakovat. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Za scénu s uchem a hudbou dávám o hvězdu navíc. Když se řekne Tarantino, tak mně osobně se kolena nepodlamují. Reservoir Dogs je tak jednoduchý, vtipný, zajímavý a zároveň plné skvělého obsazení, že to diváka musí chtě nechtě zaujmout. Ovšem do budoucna pochybuju, že si to sama od sebe pustím - max. scénu s uchem. ()

kostak 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka. Jen to sténání Tima Rotha musím občas přetáčet...ovšem zdaleka ne tak často, jako ve Four Rooms ;) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tak nám vyhasla celá paleta barev. Počáteční dílo prodejce videokazet, který nám chce dát najevo, že kýbl krve je rozhodně málo. Obdivuhodné je to, jak málo stačí k natočení celovečerního filmu, potřeboval vlastně jen pár herců a kolik? Čtyři pokoje? Chci říct... lokace? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tarantinov brutálny debutový film. Od pôvodného počiatočného dialógu až po konečný výsledok, režisér všetkých ohromí. 10/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

S Quentinem Tarantino  mám velký problém. Jsem si naprosto jistý tím, že je to psychopat a potencionálně velmi nebezpečný člověk, který má dar prodat všechno to násilí a úchylárny, které se mu honí v hlavě i těm, kteří si v tom standardně nelibují. Správně by měl sedět v ústavu naládovaný prášky, jenže místo toho je veleben jako pan filmař. Kdyby byl jen režisér, neřeknu ani popel. Technicky velmi dobře odvedené řemeslo, dynamické a svěží, jako to dělá třeba Guy Ritchie. Jenže Tarantino scénárista/tvůrce, si libuje v násilí, kterému se snaží dát rámec, aby to nebyl jen krvavý klip. Je to pořád to stejné...násilí obepsané hromadou keců tak blbých, až jsou vtipné. Jeho postavy jsou bez ohledu na to co dělají cool a vzbuzují v divákovi sympatie. Naštěstí dokáže Tarantino aspoň tím svým dětským vnímáním světa rozlišit mezi superhajzlem a hajzlem a zpravidla to "dobře" dopadne..."spravedlnosti" je učiněno za dost. Že mu to skoro všichni žerou v USA vcelku chápu, i když je to prudérní země, kde dokonce rozrušené matky stávkovaly kvůli seriálu Lucifer, prý aby jim nekazil děti... . Ale že i v Evropě se najde tolik lidí, kterým to příjde boží a považují jeho filmy za kult, to ve mě vzbuzuje beznaděj. V lidech je prostě to hajzlovství a surovost zakomponovaná a minimálně podvědomě je připahuje. Trochu závidím těm, kteří to takhle nevnímají, protože herecká sestava byla parádní a ten průvodní jev všech psychopatů...totiž že dokážou přesvědčit a zaujmout své okolí, Tarantino opět zúročil. Měl bych dát 4*, ale budu trochu pokrytec a na protest dám 3. PS: Předpokládám, že v dnešní hyperkorektní době tento film zcenzurují, protože kdyby chtěli vystřihnout všechna ta buzna a negr...nic moc z mluveného slova nezbude. I na můj vkus je to dost rasistický film a nic na tom nemění fakt, že jde o výroky "záporných" postav. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Krásný začátek Tarantinovy kariéry plné různých krváků a naprosto zvrhlých ale skvělých filmů. Film nemá nějak zvláštní příběh, ale bohatě si tím vystačí. Jednoduché prostředí, jednoduchá jména a jednoduchý děj. V jednoduchosti je krása. Navíc s tak skvělými jmény jako je Michael Madsen, který se pak stal skoro stálicí Tarantina, nebo i vynikající Steve Buscemi. Spousta ikonických scén (za mě scéna s uchem) doplněno humorem a skvělou hudbou. 8/10 ()

Davosh 

všechny recenze uživatele

Tarantinova prvotina se sice vyznačuje možná i nejlepšími dialogy ze všech "tarantinovek", přesto celkově nedosahují kvalit jak Pulp Fiction, tak ani Kill Bill... nic to však nemění na tom, že jsem se výtečně bavil, herci byli všichni skvělí a závěr byl perfektní. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tarantinova prvoti je velmi nadprůměrná a zdařilá. Jeho obvyklé rozmluvy jsou senzační - jako např. o Like a Virgin, seriálu s černou policajtkou Christie Love, .. Herecky je zmáknuto na výbornou. Nic jiného k tomu ani nedodávám. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, zábavné, vtipné. Tarantinův nástup scénu v plné parádě. Ten chlap měl obrovské štěstí při výběru herců, kteří hrají tak jako chutná zralé víno. Mám radost z takových filmů. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tarantino v čisté a nezředěné podobě. Jde vlastně o cool dramatiku - skladiště a pár chlapů s bouchačkami, kterým tečou nervy. Jde sice jen o hříčku, ale právě to, že se Tarantino nesnaží rvát do diváka nějakou tezi, kterou by chtěl profilovat jeho hodnotový žebříček, ale místo toho pečlivě vykresluje charaktery takovým způsobem, že na konci všechno do sebe zapadne, dělá z jeho béčkových story áčkovou záležitost. Ve většině akčních filmů jde jen o zbraně a zabíjení a je vlastně jedno, kdo mačká spoušť, ale Tarantina nezajímá ani tak násilí samo, jako spíš lidé, kteří tu zbraň používají. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kromě Pulp Fiction a Hanebných panchartů mě Quentin Tarantino o své genialitě nepřesvědčil a ani Gauneři mu u mě moc nepomohli. Sice se ve filmu celou dobu něco děje ,ale nepřišlo mi to nějak zábavné nebo zajímavé. Prostě jsem se po většinu času nudil. Jen vcelku dobrý záběr a několik typických tarantinových scén jako například tančící psychopat Madsen nebo potoky krve, které vidíte všude kolem sebe, jako by zde nebylo pár lidí, ale celá jatka. Herecky není moc co vytknout. Filmu vinu nedávám, určitě se většině líbil, ale já jsem mu nějak na chuť nepřišel. ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama