Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Leatherface a jeho texaský masaker pre mňa nikdy neboli až také žánrové ikony, ako tí známejší a charizmatickejší filmoví zabijaci, videl som originál a potom všetky diely natočené v tomto tisícročí, pričom vždy sa jednalo o obstojnú, ale nijak výnimočnú žánrovú zábavu, teda až na ten 3D diel, ktorý nestál za nič a síce ani tentoraz sa o žiadny zázrak nejedná, ale ja som náhodou celkom spokojný. Problém je, že toto je skutočne stále o tom istom, žiadny nový nápad, trochu iné smerovanie, vôbec nič, čím sa film rovno odstavuje od možnosti byť niečím lepším a je to príliš krátke. Skôr som mal pocit, že pozerám epizódu z nejakého hororového seriálu, než plnohodnotný film, kľudne by som uvítal aj dlhší úvod, kde by som sa trochu viac zoznámil s postavami na oboch stranách, toto už priamočiarejšie byť nemohlo. A aj tá línia s preživšou z originálu je tu úplne zbytočná, toto nefunguje. Ale na pomery žánru ma to nijak nerušilo, nenudil som sa, ja si moc nesťažujem. Len nerozumiem výberu prostredia, dej sa odohráva na jednej prázdnej ulici jedného asi mestečka so zanedbateľným množstvom miestnych a ja by som určite skôr ocenil to pravé špinavé južanské prostredie, kde sú práve aj tí miestni potenciálnou hrozbou. Ale zase tu má Leatherface aspoň nejakú normálnu motiváciu, partia mladíkov síce nie je moc sympatická, ale tiež tu prišla z rozumného dôvodu a medzi nimi sa nájde ešte pár postáv, ktoré tu tiež majú svoj význam. A film našťastie nesklame v tom hlavnom a je to skutočne masaker, obetí je dostatok a je to poriadne drsné a krvavé, často s praktickými efektami, ale ani tie digitálne ma nerušili. Vždy, keď sa tu Leatherface o niekoho postará sa je na čo pozerať. Len občas niektoré postavy prežijú až prekvapivo dlho a aj s úplnými devastačnými zraneniami sú schopné ešte niekomu zachrániť život. Režijne to síce nemá tú správnu atmosféru, ale technicky je to dobre zvládnuté, kamerou aj efektami. Takže ani tento nový Texaský masaker pre mňa nie je žiadny zázrak, ktorý by som si pozrel znovu, ale nemám s ním väčší problém, určite jeden z tých lepších krvákov za dlhú dobu. 63% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kritici a srovnávači všech zemí, běžte se vycpat!!! Ve filmu, který se jmenuje Texaský masakr pro rok 2022 hledáte jako co? Drama? Atmosféru? Postavy, které se v průběhu filmu vyvíjí? Dejte si facku a přestaňte už konečně srovnávat nové filmy s těmi starými. Originál byl fajn kdysi, tohle je fajn dneska. Konečně se kožeňák urval ze řetězu a servíruje takové hody, že by se nestyděl ani Jason. Krvavá jízda, která je samozřejmě hloupá, ne tak filmově dokonalá, ale v rámci žánru úplně dostačující. Rychle to letí, není čas na zbytečnosti, hlavně ať už se to řeže a tady se řeže celkem dost. Scéna v autobuse je opravdu parádní, přesto bych jí chtěl ještě delší a krvavější. Konec je už třešnička na dortu. Neříkám, že si film hodně nebere z nového Halloweenu, který obsah Final girl a Nemesis pojal mnohem lépe. I tak se jedná o solidní žánrovku plnou krve, střev a uřvaných lidí. Víc nepotřebujete. Nic už nikdy nebude jako originál, tak se s tím smiřte nebo nečumte na filmy. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil, ale tohle fakt ne, buď restart a nebo konec. Člověk musí neskutečně pospojovat všechny díly, a pak dostanu takový krvavý nepovedený příběh. Řezba mi přišla až nesmyslná, příběh hodně ale hodně slabý, a konec to malém pokazil totálně. Po autonehodě to šlo pomalu a pěkně do kytek. Škoda takový film má jméno na svém příběhu a tady tímhle se celkem hodně kazí jeho pověst. Pokud budoucnost chystá další, tak buď radši ne nebo hodně ale hodně napravit. Škoda krvavé skutečnosti. Slabá trojka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi bych si přál být u toho, když se vymýšlel scénář k tomuto hororovému "skvostu". Kluci zřejmě zkusili zapít kýbl lysohlávek žejdlíkem ředidla a okeny. Jinak je zhola nemožné stvořit něco, co nedává ani tu nejmenší špetku smyslu. Že se v hororech jednotlivé postavy chovají jak naprostí dementi, kteří si v každé situaci zvolí tu nejvíce dementní možnost - to už je takový zažitý trend. Zde se tohle ovšem podařilo posunout na zcela novou a dosud nepoznanou úroveň. Jedna scéna za tisíc slov. Představte si, že po souhře divných událostí sedíte konečně v bezpečí autobusu a odjíždíte z místa činu pryč. Bez jakéhokoli náznaku sebemenšího důvodu autobusák autobus zastaví, otevře dveře a vyběhne ven, načež ho vrah zabije a získá vstup do autobusu. Pokud má pro tuto scénu kdokoli racionální vysvětlení, nechť se mi ozve do pošty. Z podobně smysl nedávajících nesmyslů je poslepován v podstatě celý den. Samozřejmě jsme na Netflixu, takže bylo třeba vyhovět všem kulturním a rasovým směrnicím, takže zde nechybí gayové, lesby, negři, feministky a zkrátka žádná zdegenerovaná verbež tohoto typu. Je tedy velmi uspokojivé sledovat jejich masakrování. Vrah zde tedy snad poprvé v celé sérii přebírá roli dobra, kterému zkrátka každý rozumný divák musí fandit. Trošku se snímek minul účinkem, ale alespoň to pobavilo. [66 %] ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama